Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Παγίδες θανάτου τα ναρκοπέδια από εποχής πολέμου

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι νάρκες που εξακολουθούν να βρίσκονται θαμμένες στο ελληνικό έδαφος από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου. Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Παρατηρητηρίου Ναρκών και του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εβδομήντα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου υπάρχουν υποψίες για 41 περιοχές με θαμμένες νάρκες και πολεμικό υλικό που είναι επικίνδυνο να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.Σύμφωνα με τους «εκρηκτικούς» καταλόγους του...ΥΠΕΘΑ, οι περισσότερες ναρκοθετημένες ζώνες βρίσκονται σε περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου αλλά και νησιά του Αιγαίου και αυτό που κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση είναι πως πρόκειται για αχαρτογράφητα ναρκοπέδια.Οι "εκρηκτικές" περιοχές της Ελλάδας!

Η κανέλα κατά του διαβήτη

«Πρωταθλητής» στον αγώνα των φυσικών συστατικών κατά του διαβήτη αναδείχθηκε η κανέλα, σύμφωνα με ειδική έρευνα αμερικανών επιστημόνων, οι οποίοι αναζήτησαν το καλύτερο φυσικό αντίδοτο στην τεχνητή ινσουλίνη.Οι ειδικοί ανακάλυψαν πως το γνωστό μπαχαρικό μπορεί είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό στις μεταβολικές διαδικασίες των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ, καθώς:
1 Μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό της γλυκόζης, ο οποίος βελτιώνει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
2 Βρέθηκε πως έχει ιδιότητες που μιμούνται τη δράση της ινσουλίνης και μελετάται το δραστικό συστατικό της για χρήση αντικατάστασης της ινσουλίνης.
3 Μειώνει το αίσθημα πείνας και βοηθά στην απότομη αύξηση σακχάρου στο αίμα που λαμβάνει χώρα μετά το γεύμα και παράλληλα αυξάνει τη αποτελεσματικότητα ή ευαισθησία της ινσουλίνης.
4 Εμπλουτίζει την αντιοξειδωτική άμυνα.
5 Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει η κανέλα μπορούν να μεταβάλλουν τη δράση της ινσουλίνης μεταγωγής σήματος που βρίσκεται δεσμευμένη στα λιποκύτταρα.
Παράλληλα, οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει πως η κανέλα έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες, όπως:
* Υποβοηθά τη λειτουργία της πέψης
* Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο
* Μειώνει τα συμπτώματα της αρθρίτιδας
* Βοηθά στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος
* Μειώνει τα συμπτώματα πόνων της εμμήνου ρύσης
Στο πλαίσιο της ίδια μελέτης, οι ειδικοί βρήκαν πως ιδιαίτερα ευεργετικά για τους διαβητικούς είναι το αβοκάντο, τα μύγδαλα, πράσινα λαχανικά, μπρόκολο, οργανικό κακάο, τα φασόλια και τα μπιζέλια.
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Diabetic Medicine.