Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΣΚΗΝΕΣ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ
ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ!
Αλβανός τρύπησε ομοεθνή

του με λάμα στη κοιλιά...

Μάρτυρες ενός ακόμη σοβαρού επεισοδίου, γίναμε το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαϊου 2010 στη πλατεία της Βαλύρας, όταν γύρω στις (9.30μ.μ.) δυο Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες, από τους εκατοντάδες που διαμένουν μόνιμα στα χωριά της Ιθώμης, άρχισαν να διαπληκτίζονται μπροστά από τα δυο Σούπερ Μάρκετ. Κουβέντα στην κουβέντα, ήρθαν στα χέρια και στη συνέχεια, αφού άναψαν για καλά τα αίματα άρχισαν να πέφτουν κλοτσιές και μπουνιές. Δυο συμπατριώτες τους, οι οποίοι διαμένουν στο Μπιζάνι πήγαν να τους χωρίσουν, αλλά ο ένας από τους συμπλεκόμενους βρήκε την ευκαιρία, έβγαλε από τη τσέπη του ένα αιχμηρό αντικείμενο, άλλοι μιλούν για κατσαβίδι άλλοι για μαχαίρι και τον τρύπησε στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια, το θύμα διακομίσθηκε αιμόφυρτο, από τον κρεοπώλη Βασίλη Μπουρίκα στο κέντρο Υγείας Μελιγαλά για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο παραλίγο δολοφόνος έτρεξε να κρυφτεί στα ποτιστικά για να γλυτώσει το αυτόφωρο.
Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά κατέφθασαν σε λίγα λεπτά στην πλατεία της Βαλύρας με δυο περιπολικά για να συλλάβουν το δράστη, αλλά μάταια. Οι αρχές θα πρέπει άμεσα να πάρουν δρακόντεια μέτρα και τέτοια αλήτικα και εγκληματικά στοιχεία από όπου και να προέρχονται που εγκυμονούν κινδύνους, να διαταράξουν την ήρεμη ζωή των ανθρώπων που διαμένουν στην ύπαιθρο, να τιμωρούνται παραδειγματικά και στη συνέχεια να τους γίνεται απέλαση, γατί εάν συνεχισθούν τέτοια περιστατικά σε λίγο θα γίνουμε Σικάγο και, ο καθένας μας θα αναγκασθεί να κυκλοφορεί με ένα κουμπούρι ή ένα μαχαίρι για να προστατέψει την ζωή του και της οικογένειάς του!!!
ΕΦΥΓΕ Ο 83χρονος ΝΙΚΟΣ ΞΙΑΡΧΟΣ !

Την Τετάρτη 5 Μαΐου, ανήμερα
της μεγάλης πανεργατικής απεργίας,
οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία
στο νεκροταφείο της Ανθούσας (Ζέζα) Μελιγαλά
ο Νίκος Ξιάρχος. Ο εκλιπών, πατέρας του διευθυντή
της ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm Γιώργου Ξιάρχου έφυγε
σε ηλικία 83 χρόνων, καθώς το τελευταίο διάστημα είχε
κλονισθεί η υγεία του και την Τρίτη έχασε τη «μάχη» με
το θάνατο. Η εξόδιος ακολουθία ψάλθηκε στις 4 το απόγευμα
στον ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας και ακολούθησε
η ταφή όπως προαναφέραμε στο κοιμητήριο της γενέτειράς του.
Από την διεύθυνση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας μας θερμά
συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
ΕΦΥΓΕ Ο 83χρονος ΝΙΚΟΣ ΞΙΑΡΧΟΣ !

Την Τετάρτη 5 Μαΐου, ανήμερα
της μεγάλης πανεργατικής απεργίας,
οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία
στο νεκροταφείο της Ανθούσας (Ζέζα) Μελιγαλά
ο Νίκος Ξιάρχος. Ο εκλιπών, πατέρας του διευθυντή
της ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm Γιώργου Ξιάρχου έφυγε
σε ηλικία 83 χρόνων, καθώς το τελευταίο διάστημα είχε
κλονισθεί η υγεία του και την Τρίτη έχασε τη «μάχη» με
το θάνατο. Η εξόδιος ακολουθία ψάλθηκε στις 4 το απόγευμα
στον ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας και ακολούθησε
η ταφή όπως προαναφέραμε στο κοιμητήριο της γενέτειράς του.
Από την διεύθυνση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας μας θερμά
συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Επιτήδειοι ξαφρίζουν ηλικιωμένους στη Βαλύρα

Προσοχή-προσοχή!!!

Επιτήδειοι αετονύχηδες εμφανιζόμενοι ως << κύριοι >> με κουστούμια και γραβάτες και με μια δήθεν ευγένεια που σε σκλαβώνει,αφού έχουν συλλέξει πληροφορίες,άγνωστο πώς,για τα στοιχεία προσώπων της οικογένειας,πηγαίνουν στη Βαλύρα στους γονείς ή συγγενείς τους και επικαλούμενοι ανάγκες οι αγορές που έχουν υποτίθεται κάνει απ' αυτούς, ζητούν από τους οικείους τους το << τίμημα >>.Πρόσφατα έπεσε θύμα στη Βαλύρα ζευγάρι συνταξιούχων,που κατέβαλε << ευχαρίστως >> το ποσό των 600,00 ευρώ,αντί των 900,00 που είχαν αρχικά << χρεώσει >> οι θρασύτατοι απατεώνες τα παιδιά των ηλικιωμένων για αγορές που δεν είχαν καν ιδέα!!! Μεγάλη προσοχή λοιπόν και όταν αντιληφθείτε τέτοια περιστατικά,καλέστε αμέσως την αστυνομία.
Ielinard


Ας δούμε επί του θέματος αυτού, κι’ ένα ρεπορτάζ του Έθνους

Τεχνικοί ΔΕΗ, παιδιά... με αρχές, πρόθυμα να κουβαλήσουν τα ψώνια ηλικιωμένων από τη λαϊκή, εισπράκτορες ασφαλιστικών εταιρειών, δήθεν θύματα τροχαίου και χίλιες δυο άλλες εμπνεύσεις, που θα ζήλευαν σεναριογράφοι αστυνομικών ταινιών ή κωμωδιών, αποτελούν καθημερινές παγίδες για τους πολίτες, που βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη με... άδειες τσέπες χωρίς να το καταλάβουν και μετά χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο.
Κόλπα παλιά και νέα, που σκαρφίζονται οι αετονύχηδες για να ξαφρίσουν τους απονήρευτους και καλόπιστους ανθρώπους βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και προκαλούν πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές.Τους τελευταίους δύο μήνες, όπως προκύπτει από μηνύσεις που έχουν υποβληθεί στις Αρχές, σπείρα που εξαπατά ηλικιωμένες γυναίκες, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά που φτάνουν και τα 2.500 ευρώ, δρα ανεξέλεγκτα στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου Κρήτης.Οταν οι άγνωστοι δράστες, που πάντα φορούν κουστούμι, χτυπούν την πόρτα ενός υποψήφιου θύματος, γνωρίζουν εκ των προτέρων το όνομα του γιου της ηλικιωμένης ή την επαγγελματική του ιδιότητα.Οι επιτήδειοι άλλοτε προφασίζονται ότι έχουν στο αυτοκίνητο εμπόρευμα που έχει παραγγείλει ο γιος τους και για να το παραδώσουν θα πρέπει να πληρωθούν και άλλοτε επικαλούνται το όνομα του γιου για την εξόφληση κάποιου χρέους του.Κάποιες ηλικιωμένες εμπιστεύτηκαν στους δράστες τη σύνταξή τους και άλλες μέρος από τις οικονομίες τους.Η παραπάνω υπόθεση είναι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά σε αυτά που γίνονται σχεδόν καθημερινά.Πριν από λίγες ημέρες τέσσερις καλοντυμένοι άνδρες εμφανίστηκαν ως τεχνικοί του ΟΤΕ σε οικογένεια στη Θήβα και, με το πρόσχημα ότι ήθελαν να ελέγξουν το δίκτυο, ζητούσαν να τους αφήσουν να μπουν στο σπίτι. Επεσαν, όμως, σε καχύποπτους, οι οποίοι τηλεφώνησαν στον ΟΤΕ, απ’ όπου τους πληροφόρησαν ότι οι τεχνικοί τους δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στο σπίτι, γιατί η δικαιοδοσία τους φτάνει μέχρι εκεί που καταλήγει το καλώδιο της παροχής, δηλαδή απ’ έξω. Ετσι οι άνθρωποι κυνήγησαν τους απατεώνες με τις καραμπίνες.
Πλαστές επιταγές
Πριν από περίπου δύο χρόνια στην Εύβοια, ένα άλλο κύκλωμα εξαπατούσε ηλικιωμένους αγρότες με το πρόσχημα ότι θα τους έδιναν τους μισθούς των παιδιών τους. Τους παρέδιδαν, λοιπόν, πλαστές επιταγές, π.χ. των χιλίων ευρώ, για μισθούς των 800 ευρώ και... έπαιρναν ρέστα από τους ηλικιωμένους 200 ευρώ.
Πριν από λίγο καιρό ήταν μόδα στο κέντρο της Αθήνας τα ατυχήματα μαϊμού. Ενας πεταγόταν μπροστά σε διερχόμενο ΙΧ και παρίστανε ότι τον χτύπησε. Οταν ο οδηγός έβγαινε να βοηθήσει, ένας άλλος που περίμενε αθέατος, άρπαζε τις τσάντες μέσα από τα αυτοκίνητα και ύστερα τρέπονταν και οι δύο σε φυγή.
Πριν από ενάμιση χρόνο στην Κυψέλη, άγνωστος, που εμφανίστηκε ως τεχνικός της ΔΕΗ και ήθελε δήθεν να μετρήσει το ρεύμα, ακινητοποίησε την ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας και της άρπαξε πίνακες ζωγραφικής ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Κώστας Τομαράς