Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Παραδοσιακό παντοπωλείο 150 ετών απο το 1861 στο χωριό Καλλιθέα Τριχωνίδας

Στο Πανέμορφο χωριό Καλλιθέα Τριχωνίδας, με τα πέτρινα καλντερίμια, την ξεχωριστή αρχιτεκτονική, την ιστορία, παράδοση, πολιτισμό στο χωριό που έχει να περηφανεύεται για το υγιεινό του κλίμα βρίσκεται το Παραδοσιακό παντοπωλείο του Επαμεινώνδα Δεληγιάννη που μετρά 150 χρόνια λειτουργίας.
Οι μυρωδιές, αλλά και η εμπορική ιστορία της οικογένειας του ιδιοκτήτη, γραμμένη στους τοίχους του καταστήματος, σε ταξιδεύουν στο παρελθόν μόλις περνάς από την πόρτα.
Ο παππούς Επαμεινώνδας Δεληγιάννης,, άνοιξε το 1861 το καταστήμα .
Τον διαδέχθηκε ο γιος του Βασίλης , ενώ στη δουλειά από μικρός μπήκε και ο εγγονός του Επαμεινώνδας.

Αυτοκτόνησε λίγες ώρες μετά το γάμο του

Άφησε στη σύζυγο του ένα σημείωμα

«Δεν αντέχω άλλο. Να προσέχεις τα παιδιά» ήταν η φράση στο χαρτί που άφησε πίσω του ο 28χρονος Fernando Brazier, λίγες ώρες αφότου παντρεύτηκε τη γυναίκα με την οποία ήταν μαζί από το γυμνάσιο.
 
Ο νεαρός άφησε τον φάκελο μέσα στον οποίο είχε βάλει και τη βέρα του, στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη όπου το ζευγάρι πέρασε τη νύχτα του γάμου του.

Σε αυτό υποδείκνυε στη σύζυγο του την τοποθεσία όπου θα έβρισκε το πτώμα του.
Στη συνέχεια, ο γαμπρός μπήκε σε ένα ταξί με προορισμό τον ποταμό Χάρλεμ όπου θα έβαζε τέλος στη ζωή του.

Το ελληνικό νόμισμα έχει αξία στην Ευρώπη

Φυσικά δεν αναφέρεται κανείς στο ευρώ ή έστω τη δραχμή… τα οποία στις μέρες μας τείθονται υπό αμφισβήτηση, αλλά για αρχαία ελληνικά νομίσματα, η δημοπρασία των οποίων σε βρετανικούς οίκους χτυπάει κόκκινο τελευταία…
Πρόσφατο παράδειγμα ένα κρητικό νόμισμα από τη Γόρτυνα της Κρήτης με απεικόνιση την αρπαγή της Ευρώπης, του οποίου η χρονολογική προέλευση πάει πίσω στο 360 πχ, ενώ η τελική του τιμή έφτασε στα 470.000 δολλάρια. Μάλιστα δεν ήταν το μοναδικό, καθώς ολόκληρη η σειρά ελληνικών νομισμάτων που εξέθεσε προς πώληση ο οίκος Morton & Eden LTD κατάφεραν να πωληθούν περισσότερο από 4 εκατ. λίρες!
Ανάμεσα στα εκθέματα που πωλήθηκαν ήταν μάλιστα και δύο τετράδραχμα… ένα από τις Συρακούσες και ένα από τη Ρόδο, τα οποία πωλήθηκαν εξίσου ακριβά. Λέτε να ήθελαν να μας στείλουν κανένα μήνυμα με αυτό οι Βρετανοί;
prionokordela