Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οι 10 πιο σατανικές γυναίκες στην Ιστορία

Οι 10 πιο σατανικές γυναίκες στην Ιστορία Μπορεί οι πιο αδίστακτοι, οι πιο διάσημοι δολοφόνοι να είναι άντρες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και ψυχολογικά διαταραγμένες γυναίκες που πράττουν αναλόγως.
Ίσως κάποιες από αυτές να έκαναν τον Χάνιμπαλ Λέκτερ να ντρέπεται για τα λιγοστά θύματα του και για τις μεθόδους δολοφονίας που χρησιμοποιούσε...
10. Βασίλισσα Μαίρη (1516-1558)
Η Μαίρη, η τέταρτος σε σειρά μονάρχησα της δυναστείας Tudor, έχει μείνει στη μνήμη μερικών ως αυτή που προσπάθησε να γυρίσει την Αγγλία στα καθεστώτα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Ήταν υπεύθυνη για την εκτέλεση εκατοντάδων θρησκευόμενων. Από εκεί της βγήκε και το ψευδώνυμο «Αιματηρή Μαίρη» (Bloody Mary). Πολλοί Προτεστάντες έχασαν τη ζωή τους στο πλαίσιο των γνωστών Marian Persecutions. Περίπου 800 πλούσιοι Προτεστάντες επέλεξαν τον αυτοεξορισμό τους, για να γλιτώσουν της δολοφονικής μανίας της βασίλισσας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στην ίδια περίπου κατάταξη βρίσκεται και η βασίλισσα Ελισάβετ Ι, γιατί κι εκείνη δεν είχε πολύ καλύτερη συμπεριφορά.
9. Μίρα Χίντλεϊ (1942-2002)

Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην διάρκεια του αγώνα του 1821

Οι συνεχείς, προσπάθειες και πρωτοβουλίες στήριξης της επανάστασης με τη δημιουργία οργανωτικών δομών και την εξασφάλιση πόρων και εφοδίων δεν περιελάμβαναν ιδιαίτερη μέριμνα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαχητών και την ιατροκοινωνική προστασία των αμάχων.Κατά τα τελευταία χρόνια της προεπαναστατικής περιόδου ο αριθμός των ιατρών, που εξυπηρετούσε τις ανάγκες 1.000.000 περίπου κατοίκων, δεν υπερέβαινε τους 90. Μετά την επανάσταση και με την άφιξη στην Ελλάδα Ελλήνων και φιλελλήνων ιατρών από το εξωτερικό ο συνολικός αριθμός τους ουδέποτε υπερέβη τους 500, ενώ οι υπάρχουσες ανάγκες λόγω του πλήθους των τραυματιών από τις πολεμικές διενέξεις και των ασθενών από την εκδήλωση επιδημιών υπήρξαν τεράστιες. Τα δεδομένα αυτά, τα οποία είναι άξια κριτικής προσέγγισης και ανάλυσης, αναδεικνύουν τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη ο απελευθερωτικός αγώνας του 1821 και αποδεικνύουν το μεγαλείο της ψυχής και την πίστη στην ελευθερία του σκλαβωμένου έθνους.

"ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ" Το ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ της Ζωής Τηγανούρια με την Καίτη Γαρμπή

Ένα σύγχρονο λαϊκό τραγούδι σε στίχους και μουσική της Ζωής Τηγανούρια, το οποίο ερμηνεύει η Καίτη Γαρμπή.
Όπως ένα ακριβό κρασί που ωριμάζοντας αποκτά ακόμη περισσότερη αξία και δυναμική, περίμενε αρκετά χρόνια "στο συρτάρι", μέχρι που ο ζωντανός ουρανός το έβαλε σε χιλιάδες σπίτια, με την εφημερίδα "Espresso" του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2013, στο Best of της Καίτης Γαρμπή "Από καρδιάς"…
Ένα τραγούδι ολόδροσο, γοητευτικό, βγαλμένο θαρρείς απ’ τις χρυσές εποχές του καλού τραγουδιού, που ενώνει αρμονικά το χτες με το σήμερα.
Με συναίσθημα, χαρακτήρα, τέχνη, τεχνική, ψυχή αληθινή.
Απολαύστε το!