Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΖΩΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΛΛΟΘΙ

hybrides
Δ.Πορφύρης-Π.Σταφυλά 
Επιστήμονες από διάφορες χώρες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν υβριδικά όντα από γεννετικό υλικό ανθώπων και ζώων. Σήμερα ακόμα και φοιτητές μπορούν να παράγουν μια μορφή ζωής. Οι Νόμοι έχουν ξεπεραστεί από όλα αυτά τα επιστημονικά παιχνίδια. Οι νέες μορφές ζωής δεν απαγορεύονται ακόμα από σχετική νομοθεσία. Σήμερα η Voix de Russie, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο : To υβρίδιο από άνθρωπο και ζώο είναι μια γεννετική καταστροφή.
Επί παραδείγματι, επιστήμονες δημιούργησαν ποντίκια με ένα τεχνητό ανθρώπινο χρωμόσωμα. Αυτό θεωρείται επιστημονική πρόοδος που θα επιτρέψει την εξέλιξη διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων για πλήθος παθήσεων.Σύμφωνα με το Lifenews.com, επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Wisconsin πέτυχαν τη μεταμόσχευση ανθρωπίνων κυττάρων ενός εμβρύου μέσα στον εγκέφαλο ενός ποντικιού. Τα κύτταρα εξελίχθηκαν και έκαναν τοποντίκι πιο έξυπνο. Τέτοιου είδους ποντίκια είναι σε θέση να μάθουν για παράδειγμα να ξεχωρίζουν ήχους που δεν μπορούσαν άνευ του ανθρωπίνου μοσχεύματος.

Violet Jessop: Η γυναίκα που επέζησε από τρία ναυάγια

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο άκουσμα της λέξης «Τιτανικός» σκέφτονται την αμερικανική δραματική, αισθηματική ταινία εποχής -σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τζέιμς Κάμερον- η υπόθεση της οποίας βασίστηκε στο διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών, αυτό του υπερωκεάνιου «Τιτανικός».
Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912 και η Violet Jessop ήταν εκεί.
Ήταν μία από τους διασωθέντες του ναυαγίου, στο οποίο εκτιμάται ότι ο αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων έφτασε περίπου τους 1.500.
Μερικά χρόνια νωρίτερα η Violet είχε καταφέρει να επιζήσει από ακόμη μία ναυτική τραγωδία, ενώ φαίνεται ότι η μοίρα της είχε γραφτό να ζήσει και μια τρίτη…
Η συγκλονιστική ιστορία ζωής της Violet Jessop