Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2010

Υποδοχή στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας!
Τους εκπροσώπους των αρχών και των φορέων της Μεσσηνίας θα υποδεχθούν σήμερα στην «Costa Nanarino» οι εκπρόσωποι της περιοχής ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης (ΠΟΤΑ). Η υποδοχή και η ξενάγηση θα αρχίσουν στις 11 το πρωί. Παρών στην παρουσίαση θα είναι και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τις άλλες υποδομές της «Costa Nanarino» στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, μπορούν να επισκεφθούν το επόμενο διάστημα, οι Μεσσήνιοι και άλλοι Έλληνες πολίτες. Όπως ανακοινώθηκε από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε., την εταιρεία που διαχειρίζεται την ΠΟΤΑ, από 8 μέχρι 16 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις, μετά από προηγούμενη συνεννόηση στο τηλέφωνο 27230 97000. Από την 1η Ιουλίου η είσοδος των επισκεπτών θα είναι ελεύθερη καθημερινά από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 10:30 το βράδυ.

Συνεδριάζει
την Πέμπτη το
Δ.Σ. Καλαμάτας...
Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Πέμπτη στις 9 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η οριοθέτηση χώρων στις στοές και τις παρόδους στο κέντρο της πόλης, ζητήματα σχετικά με έργα του δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπηρεσιακά ζητήματα, αιτήματα δημοτών και φορέων και άλλα.

Ενημερωτικές
εξορμήσεις του ΚΚΕ...
Εξορμήσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης των εργαζομένων πραγματοποιεί μέχρι την Κυριακή το ΚΚΕ। Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, στελέχη του κόμματος επισκέπτονται σήμερα το Νοσοκομείο και το ΙΚΑ Καλαμάτας। Αύριο θα επισκεφθούν εμπορικά καταστήματα και τις ιδιωτικές κλινικές στην Καλαμάτα. Στις 6 αύριο το απόγευμα στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, θα γίνει παρουσίαση έκδοσης του ΚΚΕ για το αγωνιστή Νίκο Μπελογιάννη.

Τρίτη, Παρασκευή
και Κυριακή με την
«Aegean» για Θεσσαλονίκη...
Κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Κυριακή θα πραγματοποιείται η πτήση της «Aegean» στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Καλαμάτας και αντιστρόφως। Όπως ανακοινώθηκε το αεροπλάνο από Θεσσαλονίκη θα φθάνει στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 8 παρά 10 το βράδυ και θα αναχωρεί 40 λεπτά αργότερα.

Στην Καλαμάτα
αύριο ο τομεάρχης
Δημοσίων Έργων της Ν.Δ.
Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί αύριο ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Ν.Δ. Μιχαήλ Χαλκίδης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε ο κ. Χαλκίδης, στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και το νομάρχη Δημήτρη Δράκο. Τα μεσημέρι θα συναντήσει τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. και θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

ΠΗΓΗ: Ερα Καλαμάτας 105,4Fm


Καλό μήνα & καλό Καλοκαίρι...
Καλό μήνα & καλό Καλοκαίρι αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι.
Πρώτη του Ιουνίου δείχνει σήμερα το ημερολόγιο και το
Καλοκαίρι είναι πλέον γεγονός.Το όνειρο για διακοπές,για
τους περισσότερους, είναι περιορισμένο ή ανύπαρκτο , λόγω
της οικονομικής κρίσης και της υποταγής μας
στο Δ.Ν.Τ.Ψηλά το κεφάλι όμως,τυχεροί
είμαστε όσοι τουλάχιστον έχουμε τα όμορ-
φα χωριά μας,που μας περιμένουν για να
<< φορτίσουν >> τις μπαταρίες μας.Ας τα
επισκεφθούμε,απ'όλα έχει ο μπαξές τους.
Το Καλοκαίρι,λέγανε κάποτε,είναι η εποχή
των φτωχών.Σαγιονάρα,κοντοπαντέλονο,
καρπούζι και μπάνιο στο ποτάμι.Έτσι μας
αναγκάζουν να πορευτούμε πάλι.Έτσι επι-
βιώσαμε οι μεγαλύτεροι,έτσι ξανά θα επίβιώσουμε
όλοι,προκειμένου να παλέψουμε για να ανακτήσουμε
όσα μας << κλέβουν >>.


Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010
Πάλι stop στο free wi-fi internet Βαλύρας
Και πάλι stop στο free wi-fi internet της Βαλύρας,λόγω
προβλήματος παραμετροποίησης του κεντρικού server
στο Δημαρχείο,με τις τρεις άλλες κεραίες που αναμετα-
δίδουν το σήμα σε διαφορετικά σημεία του Δημοτικού
μας Διαμερίσματος.Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται
και πάλι τεχνικός.Αναμένωμεν...


''Καφενείον η παλιά Βαλύρα''
Η << Βουλή >> του Καφενείου
μας , στηρίζει τη φτωχολογιά!
Η Βουλή μας δια του προέδρου της,που διακρίνεται
καβάλα στην 4x4 Βουλευτική << λιμουζίνα >> του,
μοιράζει στους δοκιμαζόμενους από την οικονομική
κρίση,μποστανικά νέας εσοδείας από τα Ποτιστικά,
τις Γανιές,το Παρασπόρι και τη Βαλτοκκλησιά. Η
καλλιέργεια γίνεται με προσωπική αμισθί εργασία
των Βουλευτών του Καφενείου μας και τα προϊόντα
μοιράζονται δωρεάν στους πάσχοντες. Για να φάνε
βρε αδελφέ και να καρδαμώσουν οι στρατιές των ξυ-
πόλυτων ταγμάτων που όσο πάνε και πληθαίνουν.
(συνέχεια στο σύνδεσμο >>> http://meligesarades.blogspot.com/2010/05/blog-post_2186.html)



Κουκουλοφόροι λήστεψαν 58.000 ευρώ
απο το Γερμανικό Lidl
στην Καλαμάτα δίπλα
στην Ασφάλεια!!!
Τους ένοπλους κουκουλοφόρους ληστές,που το περασμένο Σάββατο το
βράδυ άρπαξαν 58.000
ευρώ από το σούπερ μάρκετ « Lidl » στην Καλαμάτα, αναζητεi η Ελληνική Αστυνομία.
Οι δυο ληστές είχαν μπει νωρίτερα στο κατάστημα και περίμεναν κρυμμένοι μέχρι την ώρα που έκλεισαν οι πόρτες, αφού είχαν φύγει και οι τελευταίοι πελάτες. Τότε εμφανίστηκαν και με την απειλή όπλων ανάγκασαν τους υπαλλήλους να τους παραδώσουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί στο ταμείο. Στη συνέχεια βγήκαν από την κεντρική είσοδο και εξαφανίστηκαν.

Ο Περικλής Μαντάς πρόεδρος της Ν.Δ.
Ο Περικλής Μαντάς εξελέγη πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ., στις εσωκομματικές εκλογές που έγιναν χθες. Ο κύριος Μαντάς ΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν।Δ. ήταν ο μοναδικός υποψήφιος। Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας της Ν.Δ. εξελέγη ο Δημήτρης Αδαμόπουλος.

Στην Καλαμάτα την Τετάρτη
ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Ν.Δ.
Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί την Τετάρτη ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων της Ν।Δ। Μιχαήλ Χαλκίδης। Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε ο κ। Χαλκίδης। Στις 11 το πρωί θα έχει συνάντηση με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ। Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και το νομάρχη Δημήτρη Δράκο। Τα μεσημέρι θα συναντήσει τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. και θα δώσει συνέντευξη Τύπου

Αγωγή των συμβασιούχων
«stage» κατά του Δήμου Καλαμάτας
Στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας εκδικάζεται η αγωγή που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι με τα προγράμματα «stage», στο Δήμο Καλαμάτας। Οι συμβασιούχοι ζητούν τη μονιμοποίησή τους και σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν ότι ο Δήμος υποστηρίζει το αίτημά τους. Καλούν επίσης τους συμβασιούχους να απέχουν αύριο από τα καθήκοντά τους και δώσουν το παρών στη συγκέντρωση που θα γίνει έξω από το δικαστήριο.

Του ΧΡ.ΠΑΠ.
από την :ΕΡΑ Καλαμάτας १०५,4Fm
Αναρτήθηκε από ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ITHOMI NEWS & N/P VALIRA στις 2:31 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Παπαφλέσσεια 2010:Καλό θέαμα & επιδόσεις


ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Με τον Χρ.Παπ.(Αλέζαγα) Καλά αποτελέσματα είχαμε στα "Παπαφλέσσεια" το Σαββάτο και όσοι φίλαθλοι παρακολούθησαν στην Καλαμάτα τους αγώνες, σίγουρα έμειναν ικανοποιημένοι. Διοργανωτής και φέτος ο ιστορικός Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ τον ΟΠΑΝΑΜ και τον Δήμο Καλαμάτας. Απο κει και πέρα, στον ακοντισμό οι Σμαλιός και Λεμπέσης είχαν βολές πάνω από τα 80 μέτρα, ενώ στο Τριπλούν η Πέρα προσγειώθηκε στα 14.61μέτρα.
Παράλληλα, οι πρώτοι νικητές σε κάθε αγώνισμα έχουν ως εξής:
ΑΝΔΡΕΣ Μήκος: Μάρτιν Στάρζακ (Πολωνία) 7.81μέτρα.
100μέτρα: Ρομπέρτο Σκίερς (Κούβα) 10.38
400μέτρα έως 23ετών πρώτη τελική σειρά: Γιώργος Μπίστας (Ελλάδα) 49.13,
Ακοντισμός: Γιάνης Σμαλιός (Ελλάδα) 80.77μέτρα
3.000μέτρα: Πολ Κεμπόι (Κένυα) 7.53.68
200μέτρα: πρώτη σειρά Ρομπέρτο Ντονάτι Ιταλία) 21.02,
Ύψος: Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα) 2.23μέτρα
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 400μ: Βάνια Σταμπόλοβα (Βουλγαρία) 50.88
Ύψος: Βενελίνα Βένεβα (Βουλγαρια) 1.95μέτρα
Ακοντισμός: Νόρα Μπισέ (Κούβα) 56.94μέτρα:
Σφαίρα: Μεσλέιντις Γκονζάλες (Κούβα) 18.60μέτρα
Τριπλούν: Αθανασία Πέρρα (Ελλάδα) 14.61μέτρα
400μέτρα εμπόδια έως 23 ετών: Ιρινα Νταβίντοβα (Ρωσία) 58.19
1.500μέτρα: Μεριέμ Ερντογάν (Τουρκία) 4.16.92
(περισσότερα αθλητικά >>> http://notosspor.blogspot.com/2010/05/31-5-2010.html )



Κυριακή, 30 Μαΐου 2010
Διαχείριση υδατικών πόρων ή...
για να μην πούμε το νερό νεράκι!
Γράφει:Ο Γιώργος Μιχ. Λιοντήρης
Πολιτικός Μηχανικός

Με την εμφάνιση ακραίων καιρικών φαινομένων στη γη το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάποιες περιοχές, όπως η Βόρεια και η Κεντρική Ευρώπη πνίγονται από τις πλημμύρες και τα χιόνια, ενώ άλλες μαστίζονται από ξηρασία και λειψυδρία (Αφρική) και σε άλλες παρατηρείται έξαρση των δασικών πυρκαγιών (Αυστραλία, Ισπανία, Καλιφόρνια στην Αμερική) λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σαν συνέπεια της εκπομπής αερίων από τις κάθε είδους καύσεις, οδηγεί τον πλανήτη σε υπερθέρμανση και το κλίμα σε απορύθμιση.
Από τους ειδικούς επιστήμονες προβλέπονται για την περιοχή της Μεσογείου διαστήματα έντονης ξηρασίας και παρατεταμένου καύσωνα που θα έχουν συνέπεια πυρκαγιές στα δάση και λειψυδρία αλλά και συχνότερα εμφανιζόμενες καταιγίδες με καταστροφικές πλημμύρες.
Οι καταρρακτώδεις βροχές δεν βοηθούν στον εμπλουτισμό των υπόγειων φυσικών δεξαμενών νερού, γιατί το βρόχινο νερό δεν προλαβαίνει να διηθήσει στο έδαφος και απορρέει αναξιοποίητο και χάνεται. Επίσης η έλλειψη χιονοπτώσεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Βόρεια Ελλάδα έχει σαν αποτέλεσμα το άδειασμα των πηγών. Η μείωση της ικανότητας εμπλουτισμού των επιφανειακών και υπόγειων φυσικών δεξαμενών νερού συνδυασμένη με την έντονη διάβρωση των εδαφών, λόγω των σχετικά πρόσφατων πυρκαγιών στα δάση με τα συνεπαγόμενα πλημμυρικά φαινόμενα θα οδηγήσει μοιραία σε καταστάσεις λειψυδρίας και ερημοποίησης.(συνέχεια >>> http://ikologiavaliras.blogspot.com/2010/05/blog-post_30.html)


Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010
2010-Η Ελλάς εάλω!!!
Αποφράδες ημέρες ζουν οι
Έλληνες με την οικονομική
κατάντια της χώρας μας και
την υποταγή της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ).
Το άδοξο τέλος της μεταπο-λίτευσης,όγω πρωτίστως,της
<< χρεωκοπίας >> του πολιτικού μας συστήματος, οδηγεί τους Έλληνες στην απόγνωση, στην φτώχεια και στην αβεβαιότητα για το αύριο.Ξεχειλίζει η οργή του Ελληνικού λαού κατά των πολιτικών που μας κυβέρνησαν από το 1974 και δώθε.Για αυτούς που φέρνουν ακέραια την ευθύνη για την χρεωκοπία της χώρας, για το διεθνές ρεζιλίκι και προπάντων για τον εξευτελισμό και της απώλεια της Δημοκρατίας μας.Μην ξεγελιόμαστε,άλλους ψηφίζουμε πλέον για να μας μας κυβερνήσουν και άλλοι επί της ουσίας μας κυβερνούν.Όλα θυσιάστηκαν... (συνέχεια >>> http://ithominews.blogspot.com/2010/05/2010_28.html)


Νέος Λυκειάρχης στο Μελιγαλά...
Νέος Λυκειάρχης στο Λύκειο Μελιγαλά,αναλαμβάνει
από το επόμενο Σχολικό έτος 2010-11,ο Βαλυραίος
Θεόδωρος Χ.Σταυριανόπουλος , μαθηματικός στην
ειδικότητα. Συγχαρητήρια Θόδωρε ,καλή επιτυχία
και σ' ανώτερα.

Μεσσηνιακές ειδήσεις...
Ρωσικό ενδιαφέρον
για Μεσσηνιακά
αγροτικά προϊόντα!

Μεγάλο ενδιαφέρον για εξαγωγές επιλεγμένων ποιοτικών Μεσσηνιακών προϊόντων διαπίστωσε η αντιπροσωπεία της Μεσσηνίας, που συμμετείχε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 21 Μαΐου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας। Στη συνάντηση συμμετείχαν ο δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος και ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης.



Παραμένουν 6 οι Δήμοι του «Καλλικράτη»
στη Μεσσηνία!
Στην Ολομέλεια της Βουλής ψηφίστηκε χθες, επί της αρχής, το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» με τις νέες μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση. Η συζήτηση κατ΄ άρθρο συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία...(συνέχεια >>>
http://ithominews.blogspot.com/2010/05/i-6.html )



Πάμε για μπάνιο στη Μπούκα...
Ψηφίστηκε ο Kαλλικράτης».
Στη Μεσσήνη η Ιθώμη!!!
Δυσφορία των Ιθωμιτών,
που προτιμούν τον Δήμο Οιχαλίας.
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο νόμος για την νέα αυτοδιοικητική διάρθρωση της χώρας με την παρουσία 285 βουλευτών.Υπέρ ψήφισαν 160 βουλευτές και κατά 124. (συνέχεια >>> http://ithominews.blogspot.com/2010/05/blog-post_28.html)



Καφενείον ''Η παλιά Βαλύρα''
Ποιός θα βρει τα κασόνια με τις χρυσές λίρες στη Μεσσηνία;;;
(συνέχεια >>> http://meligesarades.blogspot.com/)



Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010
Ειδήσεις από & για τη Μεσσηνία...
Ψηφίζεται σήμερα
ο «Καλλικράτης»
Στην Ολομέλεια της Βουλής θα ψηφιστεί σήμερα το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» με τις νέες μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση. Για τη Μεσσηνία το Υπουργείο Εσωτερικών προτείνει τη συνένωση όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 6 μεγάλους Δήμους. Συγκεκριμένα προτείνεται να ιδρυθούν οι εξής Δήμοι:
· Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα, αποτελούμενος από τους Δήμους Άριος, Θουρίας, Αρφαρών και Καλαμάτας.
· Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αίπειας, Ανδρούσας, Αριστομένη, Βουφράδος, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου και την Κοινότητα Τρικόρφου.
· Δήμος Πύλου - Νέστορος με έδρα την Πύλο, αποτελούμενος από τους Δήμους Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα, Πύλου, Νέστορος και Χιλιοχωρίων.
· Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, αποτελούμενος από τους Δήμους Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την Κοινότητα Τριπύλας.
· Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά, αποτελούμενος από τους Δήμους Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.
· Δήμος Δυτικής Μάνης, με έδρα την Καρδαμύλη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αβίας και Λεύκτρου.

Δήμο Φιλιατρών
με έδρα τους Γαργαλιάνους
προτείνουν οι βουλευτές...
Τη δημιουργία και 7ου Δήμου στη Μεσσηνία, του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, πρότειναν χθες στη Βουλή, με κοινό τους υπόμνημα, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης, Δημήτρης Κουσελάς και της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος. Το αίτημα υπέβαλαν στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και οι δήμαρχοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών Σταύρος Καλοφωλιάς και Άλκης Ξύγκας, σε συνάντηση που είχαν προχθές στην Αθήνα.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η Ν.Δ.
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Τ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΘΩΜΗΣ
Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ΝΟΔΕ και νέων συμβουλίων στις Τοπικές Οργανώσεις καλούνται την Κυριακή τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας। Μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος της νέας ΝΟΔΕ στη Μεσσηνία είναι ο Περικλής Μαντάς, στην Τ.Ο.του Δήμου Ιθώμης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πανούσης και στο Δήμο Μελιγαλά ο Γιώργος Δαβίλας. Τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν σε 25 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα και στις έδρες των μεγάλων Δήμων. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας १००५,4Fm
Αναρτήθηκε από ΧΡ.ΠΑΠ στις 1:03 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010


«ΙΘΩΜΑΙΑ 2010»
Συναυλία με την
Μαρία Φαραντούρη στο
Αρχαίο Στάδιο της Ιθώμης!

Στην τελική ευθεία, βρίσκονται οι προετοιμασίες των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στην Αρχαία Μεσσήνη, με την επωνυμία Ιθωμαία 2010. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας Παναγιώτη Τσιμόγιαννη, επίκεντρο και το φετινό καλοκαίρι θα είναι η Αρχαία Ιθώμη, με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρης στο αρχαίο στάδιο της Ιθώμης, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη του καθηγητή Aρχαιολογίας κ.Πέτρου Θέμελη. Η εκδήλωση με την παγκόσμια ερμηνεύτρια, θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 21 Αυγούστου 2010, ενώ όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο ο κ. Τσιμόγιαννης, γίνονται προσπάθειες από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, να τιμήσει τα φετινά Ιθωμαία και ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης της Ρωμιοσύνης Μίκης Θεοδωράκης.
Από κει και πέρα, το αρχαίο στάδιο της Ιθώμης που είναι χωρητικότητας 6।500 θεατών, αναμένεται να είναι κατάμεστο, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν πέρυσι με την μεγαλειώδη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη. Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο ΟΠΑΝΑΜ και ο πρόεδρός του Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, είναι κοντά στους συλλόγους της Ιθώμης, ενώ το δείχνει έμπρακτα μαζί με το νομάρχη Δημήτρη Δράκο, καθώς παραβρίσκονται ανελλιπώς στα Ιθωμαία, αλλά και στα φετινά Βαλύρεια που διοργάνωσε ο Θάμυρις σε συνεργασία με τον Δήμος Ιθώμης το διήμερο της Αγίας Τριάδος στην Βαλύρα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ MEΣΣΗΝΙΑ...
Ψηφίζεται αύριο ο «Καλλικράτης»
Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται από χθες και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» με τις νέες μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση। Για τη Μεσσηνία το Υπουργείο Εσωτερικών προτείνει τη συνένωση όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 6 μεγάλους Δήμους। Συγκεκριμένα προτείνεται να ιδρυθούν οι εξής Δήμοι:· Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα, αποτελούμενος από τους Δήμους Άριος, Θουρίας, Αρφαρών και Καλαμάτας।· Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αίπειας, Ανδρούσας, Αριστομένη, Βουφράδος, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου και την Κοινότητα Τρικόρφου।· Δήμος Πύλου - Νέστορος με έδρα την Πύλο, αποτελούμενος από τους Δήμους Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα, Πύλου, Νέστορος και Χιλιοχωρίων।· Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, αποτελούμενος από τους Δήμους Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την Κοινότητα Τριπύλας।· Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά, αποτελούμενος από τους Δήμους Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.
Αντιδράσεις
για τον «Καλλικράτη»
Έντονες είναι οι αντιρρήσεις των κατοίκων, των Δημοτικών Συμβουλίων και των δημάρχων Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, οι οποίοι ζητούν την ίδρυση ξεχωριστού Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους। Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων έχει αποφασίσει ομόφωνα όλα τα μέλη του Σώματος και ο δήμαρχος Σταύρος Καλοφωλιάς να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αν κατά τη συζήτηση του «Καλλικράτη» στη Βουλή δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά τους. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Φιλιατρά.
ΔΗΜΟΣ ΙΘΩΜΗΣ... Την ένταξη του Δήμου Ιθώμης στο Δήμο Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά, αντί του Δήμου Μεσσήνης, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο και πολλοί κάτοικοι της περιοχής।
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΥΛΙΑΣ...· Την ίδρυση Δήμου Ανατολικής Πυλίας, με τη συνένωση των αντίστοιχων Δήμων, έχουν ζητήσει με αποφάσεις τους τα Δημοτικά Συμβούλια Κορώνης, Αίπειας και Πεταλιδίου
Συνάντηση δημάρχων
Φιλιατρών - Γαργαλιάνων
με τον Γ. Ραγκούση ...
Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είχαν χθες το βράδυ στη Βουλή οι δήμαρχοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων Άλκης Ξύγκας και Σταύρος Καλοφωλιάς। Οι δυο δήμαρχοι έθεσαν στον υπουργό το αίτημα για ίδρυση Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους και του παρέδωσαν υπόμνημα με τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών Μεσσηνίας. Ο κ. Ραγκούσης επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα ή αύριο στην Ολομέλεια της.
Βουλής.ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας १०५,४ Fm


Τρίτη, 25 Μαΐου 2010
Στηρίζουμε τους επαγγελματίες μας...
Βαλύρα:Εκλεκτό κρασί Βασιλικής Μητροπούλου-Μηλιώνη.
Από τον αμπελώνα ''Τα φράγματα''.
Πώληση χονδρική-λιανική,χύμα & εμφιαλωμένο.
Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου!!!
Ένα ποτηράκι κρασί με το γεύμα μας και... εις υγείαν!
Κρασί: Ένας ανεκτίμητος φίλος για την καρδιά.
Οίνος ευφραίνει καρδίαν...και όχι μόνο.
-Ένα ακόμα Βαλυραίικο site στο διαδίκτυο από σήμερα.Επισκεφθείτο για... ένα κρασί,στην διεύθυνση >>> www.abelonas.blogspot.com/ . Επαγγελματίες,στείλτε μας τις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις,αναρτώνται όλες δωρεάν.Οι ηλεκτρονικές μας εφημερίδες είναι μη κερδοσκοπικές.Έως τώρα έχουμε αναρτήσει όσες
έχουν πέσει στην αντιληψή μας ή όσες μας έχουν σταλεί.


Το φινάλε των δρόμων της Ιθώμης...
Φινάλε είχαμε στο πολιτιστικό 2/ήμερο του Θάμυρι και του Δήμου Ιθώμης,με το γλέντι
να κοπάζει μετά τις 02:00 νύχτα.Την τιμητική του είχε ο Βαλυραίος τραγουδιστής,
Γιάννης Μπατάλιας με την ορχήστρα του.
Ο καιρός τελικά ήταν ευνοϊκός,παρά τους φόβους που υπήρχαν αρχικά.Οι χιλιάδες
κόσμου που συμμετείχαν,έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές.Η Αγία Τριάδα να μας φωτίζει όλους και να είμαστε καλά. Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου να ανταμώσουμε και πάλι.Επίσης στέλνουμε
στους ξενιτεμένους μας,που μας διαβάζουν στα πέρατα της γης με νοσταλγία Βαλύρας, τους χαιρετισμούς μας και τις ολόθερμες ευχές μας.Σύντομα να επισκεφθούν τη γενέτειρα.


Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010
Κοσμοσυρροή στους αθλητικούς αγώνες!!!

Πολιτιστικές εκδηλώσεις:
Δρόμοι Ιθώμης-Βαλύρα 2010

Αθλητικοί αγώνες ''Βαλύρεια''
Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε εφέτος στους
αθλητικούς αγώνες τις Βαλύρας.Χιλιάδες
κόσμου κατέκλυσαν τη πλατεία και τα πέριξ
πεζοδρόμια,ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή αθλητών από τη Μεσσηνία και από διάφορα
μέρη της Πελοποννήσου.Επίσημοι προσκε-κλημένοι τίμησαν με την παρουσία του το
θεσμό αυτό,που έχει τις ρίζες του στα βάθη
των αιώνων(κρίμα να μην έχουμε ένα στάδιο).
Παρών ήταν ο Νομάρχης Μεσσηνίας Κος Δράκος,εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Βαλυραίος ιερέας π.Ξενοφώντας Γαλανόπουλος,δήμαρχοι,κοινοτάρχες της περιοχής, εκπρόσωπος του Αστυνομικό Τμήματος Μελιγαλά,Νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.ά.Από τους βουλευτές του νομού μοναδική παρουσία ήταν αυτή του Δημήτρη Κουσελά,οι υπόλοιποι θα ....περάσουν παραμονές των επόμενων βουλευτικών εκλογών!!!

(συνέχεια στο σύνδεσμο >>> http://culutreval.blogspot.com/2010/05/blog-post_24.html)


Δρόμοι Ιθώμης-Βαλύρα 2010!!!
Χιλιάδες λαού από κάθε γωνιά της Ιθώμης, παραβρέθηκαν στους αθλητικούς αγώνες της Βαλύρας τα ''Βαλύρεια'' , με την συμμετοχή των Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας που διεξήχθησαν την Δευτέρα το απόγευμα. Η εκδήλωση έκλεισε με τις απονομές των επάθλων στους νικητές/ιες (σ.σ. αναλυτικά τα αποτελέσματα την Τρίτη στην ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο) και, η μουσική βραδιά κράτησε μέχρι το μεταμεσονύκτιο!!!


Αναγνώστες μας,γράφουν...
Νίκος Μαρίνου Μαρινόπουλος

Σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο,να συνεχίσετε το διαδικτυακό σας έργο αυτό. Σας παρακολουθώ συνεχώς και ελπίζω να ακολουθήσουν κι'άλλοι το παράδειγμά σας. Θα σας στηρίζω πάντα έχοντας τεράστια εκτίμηση στο έργο σας. Για εμάς που ζούμε εκτός Βαλύρας,είναι πολύ σημαντική η κίνησή σας αυτή.


Ονειρεμένη η χθεσινή βραδιά του Θάμυρι!!!

Ονειρεμένη ήταν η χθεσινή
μουσική βραδιά του Θάμυρι
στην Βαλύρα.Κατάμεστη από
κόσμο ήταν η πλατεία,που
γλέντησε μέχρι αργά τις

μεταμεσονύκτιες ώρες.Ο καιρός
ήταν αρκετά καλός και ευνόησε
το γλέντι και τον χορό.Αρκετοί
Βαλυραίοι έχουν κατέβει από την

Αθήνα στην γενέτειρα και βρήκαν
την ευκαιρία να τα πουν με αγαπημένα

πρόσωπα,να τα πιουν και να φάνε το

παραδοσιακό σπεσιαλιτέ φαγητό,την

ψητή γουρνοπούλα.Εκατοντάδες ήταν
και οι επισκέπτες από διπλανά χωριά.


Κυριακή, 23 Μαΐου 2010
Έκθεση φωτογραφικού υλικού
150 χρόνων στη Βαλύρα!!!

Η Βαλύρα τον 19ο & 20ο αιώνα
Έκθεση παλιάς φωτογραφίας με φωτογραφίες που ζωντανεύουν στιγμές από τη Βαλύρα πριν από 150 χρόνια και εντεύθεν,έχει στήσει ο Γιάννης Λύρας σε αίθουσα της πλατείας(πίσω από την ορχήστρα).

Μέσα σε αυτό το πρωτοποριακό και ανεκτίμητο φωτογραφικό υλικό που έχει συλλέξει με πολύ κόπο ο δημιουργός της,προβάλλονται εικόνες από την γενέτειρά μας,στιγμές νοσταλγίας από κοινωνικές εκδηλώσεις και,πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή. Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε και να ταξιδέψετε στο χρόνο αναζητώντας νοσταλγικές αναμνήσεις, σκονισμένες μνήμες και να γνωρίσετε οι νεότεροι, όσα δεν έχετε δει ποτέ για τον τόπο μας και ιδιαίτερα για ανθρώπους που λείπουν από κοντά μας.



Σάββατο, 22 Μαΐου 2010
Φώς στο ...τούνελ των ληστειών στη Βαλύρα!!!
Εξαρθρώθηκε σπείρα τσιγγάνων
στη Μεσσηνία!!!

Μεγάλη επιτυχία του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά & της Ομάδας Πρόληψης της ΕΛ.ΑΣ
Καλαμάτας.

Σπείρα τσιγγάνων ήταν τελικά οι δράστες της ληστείας στο παλιό λιοτρίβι του Σταύρου
Μπάκα στη Βαλύρα.Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά επιδόθηκαν σ' ένα άγριο κυνηγητό ''θρίλερ'',ύστερα από πληροφορίες,σήμερα αργά το απόγευμα στο τμήμα της Εθνικής οδού κοντά στα Αρφαρά και στους παράδρομους και,κατάφεραν τελικά να συλλάβουν τον ένα από τους τρεις νεαρούς τσιγγάνους από τον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών.
Η σύλληψη των δύο άλλων είναι θέμα ωρών.Η ληστεία όπως είχαμε προαναφέρει...(συνέχεια >>> http://ithominews.blogspot.com/2010/05/blog-post_409.html )


Δυό πόρτες έχει & η Β! Εθνική...
Τα ''ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ''
Με τον ΧΡ.ΠΑΠ-Αλέζαγα
Αρχίζουν τα play off & τα play out στη Β' Εθνική...
Με τις αναμετρήσεις της πρώτης αγωνιστικής, αρχίζουν την Κυριακή τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ για το Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής μέσω των οποίων θα προκύψει μία ομάδα που θα εξασφαλίσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και μία που θα υποβιβασθεί στη Γ' Εθνική. (συνέχεια>>> http://notosspor.blogspot.com/2010/05/blog-post_22.html)



Νέα ληστεία τη νύχτα στη Βαλύρα...
<< Ξαλάφρωσαν >>
παλιό λιοτρίβι !!!

Νέα ληστεία σημειώθηκε τη νύχτα στη Βαλύρα,
όταν άγνωστοι διαρρήκτες διέρρηξαν το παλιό
λιοτρίβι του Σταύρου Μπάκα,δίπλα στο νεκρο-
ταφείο,από το οποίο αφαίρεσαν ηλεκτροκίνητο
εξοπλισμό(μοτέρ κ.λ.π).Η λαίλαπα των ληστειών
και διαρρήξεων στη Βαλύρα και στη γύρω περιοχή
συνεχίζεται και ταυτόχρονα συνεχίζεται ο φόβος
και η ανασφάλεια των πολιτών.Η αστυνομία κάνει
ό,τι μπορεί, αλλά στερείται προσωπικού και έτσι

αναπόφευκτα η αστυνόμευση χωλαίνει.
Ταυτόχρονα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά
ότι ήταν μέγα σφάλμα η κατάργηση των σταθμών
τάξης της αστυνομίας στα χωριά και το θέμα
αυτό θα πρέπει να επανεξετασθεί.
ΙΕΛ


Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010
Δρόμοι Ιθώμης
* Βαλύρα 2010 *

Πολιτιστικό 2/ήμερο διοργανώνει ο Πολιτιστικός
Σύλλογος ''Θάμυρις'' υπό την αιγίδα του Δήμου Ιθώμης. Κυριακή και Δευτέρα 23 & 24 Μαίου οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.Δευτέρα ώρα 18:30 ,οι καθιερωμένοι από παλαιοτάτων χρόνων αθλητικοί αγώνες τα ''Βαλύρεια'',με διοργανωτή το Δήμο Ιθώμης.Ο καιρός δείχνει ... απειλητικός αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως τελικά θα μας ... επιτρέψει.


ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
« ΒΑΛΥΡΕΙΑ 2010 »
Την Δευτέρα εορτή του
Αγίου Πνεύματος
ώρα (6:30 μ.μ)

Αθλητικούς αγώνες, διοργανώνει ο Δήμος Ιθώμης την προσεχή Δευτέρα 24 Μαΐου 2010 ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος και ώρα 6.30 το απόγευμα στη Βαλύρα. Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές περιλαμβάνει αγώνες στίβου 100 μ., 400μ. και, 10 χλμ. με αφετηρία την αρκαδική Πύλη της Αρχαία Ιθώμης και τη συμμετοχή των Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας.
Επίσης, θα διεξαχθούν οι καθιερωμένες εδώ 199 χρόνια παραδοσιακές σακοδρομίες, καθώς και ποδηλασία Παίδων/Εφήβων. Στους νικητές θα δοθούν μετάλλια και χρηματικά έπαθλα, ενώ την Κυριακή 23 Μαΐου και την Δευτέρα 24/5 στην πλατεία της Βαλύρας ο πολιτιστικός σύλλογος «Θάμυρις» έχει προγραμματίσει μουσικές βραδιές.(Στη φωτό διακρίνονται από αριστερά:Βασίλειος Σ.Μπακόπουλος,Θωμάς Δ.Στρατής & Κώστας Γ.Περιβολάρης)
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ…
Στο μεταξύ, αξίζει να επισημάνουμε μέσω της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας στο διαδίκτυο, καλό θα είναι όχι μόνο οι κάτοικοι του Δήμου Ιθώμης αλλά και από τα γειτονικά χρονιά να στηρίξουν τις εκδηλώσεις του Θάμυρι και του Δήμου μας, καθώς η πολιτεία είναι μόνιμα απούσα, αφού δεν ευαισθητοποιήθηκε εδώ και δυο αιώνες να φτιάξει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στη Βαλύρα, ώστε να διεξάγονται οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι αθλητικοί αγώνες, να αναγκάζονται οι αθλητές να τρέχουν στην 7η επαρχιακή οδό!!!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΠΑΕ
Καλαμάτα-Αιγάλεω
στο Στρατόπεδο Κυριακή 12.οο…
Την προσεχή Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Ανατολικού/Κέντρου «Στρατοπέδου», ο εξαναβολής αγώνας για το πρωτάθλημα Νέων των ΠΑΕ Δεύτερης εθνικής κατηγορίας, ανάμεσα στους ερασιτέχνες της Καλαμάτας και του Αιγάλεω.

ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ…
Καμιά επαφή δεν υπήρξε χθες μεταξύ του εκπροσώπου του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία Παύλου Παυλίδη και της διοίκησης της Καλαμάτας, κάτι που όμως αναμένεται να γίνει σήμερα, μέσω της επίσημης πρότασης που θα καταθέσει ο εξουσιοδοτημένος δικηγόρος για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Καλαμάτα.

ΦΙΛΙΚΑ Ο Α.Ο.Κ. ΜΕ
ΤΟΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ…
Φιλικό αγώνα με αντίπαλο τον Πανηλειακό, θα δώσει ο Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας την Κυριακή στις 7 το απόγευμα, προκειμένου να γιορτάσει την άνοδο στην Δ’ εθνική κατηγορία και η ομάδα του Πύργου στην Γ’ εθνική.

Δ’ ΕΘΝΙΚΗ…
Στην Γενική συνέλευση της ΕΠΟ, που έχει προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου 2010, αναμένεται να επικυρωθεί η πρόταση για να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων της Δ΄ εθνικής από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ώστε να υποβιβάζονται στα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων 9 σωματεία από κάθε όμιλο.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ…
Συνεχίζεται το τουρνουά παλαιμάχων και, αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων της 11ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
Την Δευτέρα
στις 6 το απόγευμα
Απόλλωνας Πεταλιδίου-Αστέρας Μικρομάνης
Ομόνοια Καλαμάτας-Θύελλα Παραλίας
Πάμισος Μεσσήνης-Ατρόμητος Πλατύ
Την Δευτέρα
στις 6.30 το απόγευμα
Α.Ε. Γαργαλιάνων-Ερμής Καλαμάτας
Την Δευτέρα
στις 8 το βράδυ
Πράσινα Πουλιά-Απόλλωνας Καλαμάτας
Την Τετάρτη
στις 6.30 το απόγευμα
Εθνικός Μελιγαλά-Τσικλητήρας Πύλου
και ΠΑΟΚ Καλαμάτας-Μεσσηνιακός
Αναρτήθηκε από ΧΡ.ΠΑΠ στις 12:59 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Αυτοκρατορική εορτή σήμερα...
Αυτοκρατορική εορτή σήμερα στη Βαλύρα καθώς γιορτάζει το νεόδμητο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.Στην πανηγυρική θεία λειτουργία προσήλθαν εκατοντάδες πιστοί για να προσευχηθούν στον Άγιο Κωνσταντίνο,τον πρώτο χριστιανό αυτοκράτορα και στην μητέρα του Αγία Ελένη.
Πιστοί προσέφεραν άρτους για την καθιερωμένη αρτοκλασία, καθώς και εδέσματα.Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες. Σήμερα υπενθυμίζουμε είναι και ψυχοπαράσκευο,γι' αυτό ας μην ξεχάσουμε αυτούς που έχουν φύγει από κοντά μας.


Η κρίση θέλει γουρνοπούλα & ηθικό ακμαίο.
Να μην μας πάρει από κάτω.Ψηλά το κεφάλι!!!
Γι' αυτό επισκεφθείτε το καφενείο μας. >>>
http://meligesarades.blogspot.com/


Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010
Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Μελιγαλά

Στον υπό σύσταση Δήμο Οιχαλίας
να ενταχθεί και ο Δήμος Ιθώμης!!!

By : "Ελευθερία"

Την ένταξη του Δήμου Ιθώμης στον υπό σύσταση Δήμο Οιχαλίας ζητά με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιγαλά. Με το ψήφισμα που εστάλη στο υπουργείο Εσωτερικών, τους δήμους της περιοχής και τους βουλευτές Μεσσηνίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Μελιγαλά:
«1. Εκδηλώνει την συμπαράστασή του στα δίκαια και αντικειμενικά επιχειρήματα της κοινωνίας του Δήμου Ιθώμης και διεκδικεί μαζί με το Δήμο Ιθώμης την δικαίωσή του και ένταξή του στη χωρική ενότητα των Δήμων Μελιγαλά, Ανδανίας, Οιχαλίας, Είρας, και Δωρίου (υπό σύσταση Δήμος Οιχαλίας) λόγω του ότι:
- Ο Δήμος Ιθώμης ανέκαθεν ήταν μια “ενιαία ενότητα“ με τον Δήμo Μελιγαλά. (συνέχεια >>> http://ithominews.blogspot.com/2010/05/blog-post_20.html)


Για τους χρήστες του Δημοτικού free wi fi internet...


Επειδή παρουσιάζονται προβλήματα με τη νέα σύνδεση free wi fi
internet του Δήμου Ιθώμης στη Βαλύρα , όσοι χρήστες θέλουν να συνδεθούν, πρέπει να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες. Την
προσεχή Δευτέρα αναμένεται να έλθει και πάλι τεχικός , προκει-
μένου να κάνει σωστή παραμετροποίηση του κεντρικού συστήμα-
τος εκπομπής και των τεσσάρων κεραιών μετάδοσης του ασύρμα-
του δικτύου.Μετά τις ρυθμίσεις αυτές,η πρόσβαση θα γίνεται κατά
τον συνήθη τρόπο. Έως τότε ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα...

Οδηγίες για windows XP
Από πίνακα ελέγχου >> συνδέσεις δικτύου & ιντερνέτ >> θέσεις δικτύου >> προβολή συνδέσεων δικτύου >> επιλογή της σύνδεσής μας >> άνοιγμα ιδιοτήτων (σύνδεσης) >> επιλογή πρωτόκολλο πελάτης >> επιλέγω μη αυτόματη απόδοση της IP και γράφω:
Διεύθυνση IP : 10.1.228.10
Mάσκα υποδικτύου : 255.0.0.0
Προεπιλεγμένη πύλη: 10.1.228.1
Προτιμώμενος διακομιστής DNS : 10.1.228.1
Στη συνέχεια πατάω Ο.Κ και οι ρυθμίσεις μου είναι έτοιμες για σύνδεση στο free wi-fi ίντερνετ του Δήμου Ιθώμης.Ανάλογες είναι
οι ρυθμίσεις και για οποιαδήποτε άλλη μορφή των windows.



Αιδώς αργείοι!!!
Πρόκληση!!! Διορισμός υπαλλήλου στη Βουλή με
6 ημέρες προϋπηρεσία!!!

Ντροπή!!! Η Βουλή των Ελλήνων,ο ναός
της Δημοκρατίας,τσιφλίκι των εκάστοτε
κυβερνώντων.

Μεγάλη πρόκληση αποτελεί το θέμα πρόσληψης υπαλλήλου στη Βουλή των Ελλήνων με έξι !!!ημέρες προϋπηρείας.Σε εποχές που ο Ελληνικός λαός στενάζει...(συνέχεια >>>
http://ithominews.blogspot.com/2010/05/6.html


Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010
NAVARINO DUNES
Ειδήσεις για την Μεσσηνία

Αύριο οι πρώτοι τουρίστες
στην ΠΟΤΑ Μεσσηνίας !

Αύριο ξεκινά η λειτουργία της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας (ΠΟΤΑ). Οι πρώτοι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του συγκροτήματος «Navarino Dunes», που έχουν αναπτυχθεί σε έκταση 1.300 στρεμμάτων, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος. Την 1η Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας της ΠΟΤΑ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος.

Αθήνα – Καλαμάτα με την Aegean Airlines
Δυο αεροπορικά δρομολόγια την ημέρα θα εκτελεί από αύριο στη γραμμή Αθήνας – Καλαμάτας και αντιστρόφως η εταιρεία Aegean Airlines. Το πρώτο αεροπλάνο θα έρχεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα το πρωί και το δεύτερο το απόγευμα.

Απεργία για το Ασφαλιστικό
και συγκέντρωση στην Καλαμάτα!
Να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 20Μαϊου που έχουν κηρύξει, για το Ασφαλιστικό και τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΗ. Απο κει και πέρα στις 10:30 το πρωί οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου στην οδό Αριστομένους। Απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει στις 11 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα και το ΠΑΜΕ। Με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4Fm


Ήταν μαζί μας στις εκδηλώσεις του '87...


Μια μικρή αναφορά στη παρουσία του αείμνηστου ποιητή Άκου Δασκαλόπουλου στις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις το 1987,κάνει η ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο και παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του.

Ήταν μαζί μας,τότε που 15.000 λαού
τιμούσαν με την παρουσία τους τον
ίδιο και τις εκδηλώσεις του Θάμυρι.
(Δείτε την σχετική αναφορά ακολουθώντας
το σύνδεσμο >>>
http://akosdaskalopoulos.blogspot.com/ )


Τρίτη, 18 Μαΐου 2010
Free wi-fi internet Βαλύρας:On air...
Από σήμερα εκπέμπει & πάλι...

Από σήμερα επαναλειτουργεί το δωρεάν ασύρματο δίκτυο ιντερνέτ του Δήμου Ιθώμης στη Βαλύρα,που ως γνωστόν είχε σταματήσει να εκπέμπει πριν από τα Χριστούγεννα,...(συνέχεια στο σύνδεσμο >>>
http://mikraepikera.blogspot.com/2010/05/blog-post_18.html)