Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Οι επιθανάτιες εμπειρίες είναι… στο μυαλό μας

Σε διαταραχές της φυσιολογικής λειτουργίας του νου αποδίδει νέα βρετανική επιστημονική έρευνα τις παράξενες επιθανάτιες εμπειρίες που αναφέρουν πολλοί … άνθρωποι, όπως ότι αισθάνονται να βγαίνουν από το σώμα τους και να το κοιτούν από ψηλά, ότι μιλούν με νεκρούς συγγενείς τους ή ότι βλέπουν έντονο φως στο βάθος ενός σκοτεινού τούνελ.
Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας του Κέμπριτζ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι διηγήσεις δεν είναι παρά «τρικ» του μυαλού και όχι αυθεντικές περιηγήσεις στο υπερπέραν. «Ο εγκέφαλός μας είναι πολύ ικανός στο να μας εξαπατά», δήλωσε χαρακτηριστικά η ερευνήτρια δρ Καρολάιν Βατ.

Απόπειρα βιασμού στην Μυτιλήνη

Στιγμές τρόμου έζησε ένα νεαρό κορίτσι την στιγμή που περπατούσε σε δρόμο της Μυτιλήνης, όταν δέχθηκε πισώπλατη επίθεση από έναν άνδρα με αρρωστημένο μυαλό, ο οποίος επιχείρησε να την ρίξει στο έδαφος και προσπάθησε να της βγάλει τα ρούχα με σκοπό να την βιάσει!
Η 19χρονη κοπέλα βρήκε το θάρρος να αντισταθεί σθεναρά στον επίδοξο βιαστή που, βλέποντας ότι δεν κατάφερνε τον σκοπό του, αρκέστηκε σε ασελγείς χειρονομίες σε βάρος της και στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Το παρ’ ολίγον θύμα κατέφυγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, όπου κατήγγειλε την επίθεση, αλλά το μόνο που κατάφερε να διακρίνει από τον άγνωστο δράστη ήταν η ηλικία του καθώς ήταν νεαρός. Οι αστυνομικοί τον αναζητούν και φοβούνται ότι μπορεί να προσπαθήσει να βιάσει και άλλη γυναίκα μετά την αποτυχία του.
24wro