Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΌ:Μούμια αποκαλύπτει ένα μυστικό 3.000 και πλέον χρόνων!!!

Φως στη δολοφονία του Ραμσή Γ’
Ένα καλά κρυμμένο μυστικό με συνωμοσίες, δολοφονία και δίκες φαίνεται να ξεδιαλύνουν σιγά σιγά οι επιστήμονες. 
Νέα ιατροδικαστική ανάλυση δείχνει πως ο Ραμσής Γ’ δολοφονήθηκε από συνωμότες.
Συνωμότες κρύβονται τελικά πίσω από τη δολοφονία του Φαραώ Ραμσή Γ’, ο οποίος αποχαιρέτησε τα εγκόσμια εξαιτίας μιας βαθιάς μαχαιριάς στον λαιμό, σύμφωνα με νέα ιατροδικαστική ανάλυση που έγινε στην μούμια του.
Το μυστικό ήταν καλά κρυμμένο για αιώνες, καθώς γάζες έκρυβαν τη μαχαιριά στο λαιμό και δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν, για να μην γίνει ζημιά στην συντήρηση της μούμιας.Η αποκάλυψη ίσως βάλει τέλος στη διαμάχη μεταξύ επιστημόνων για το πώς πέθανε ο Ραμσής Γ’, αναφέρει το BBC.
Αρχαία έγγραφα, μεταξύ των οποίων και ο Κανόνας του Τορίνο, ανέφεραν ότι το 1.155 πΧ μέλη του χαρεμιού του Ραμσή Γ' αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν στο πλαισίου πραξικοπήματος.
Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν ο Ραμσής έχασε τη ζωή του στο πραξικόπημα αυτό ή εάν κατάφερε να επιβιώσει, έστω και βραχυπρόθεσμα.Στον Κανόνα του Τορίνο αναφέρεται ότι έγιναν τέσσερις ξεχωριστές δίκες και ότι αποδόθηκαν τιμωρίες στους ενόχους της συνομωσίας. Μεταξύ όσων τιμωρήθηκαν ήταν η μία από τις δύο γνωστές συζύγους του Φαραώ, η Τίι, και ο γιος της, πρίγκιπας Πενταβέρε, πιθανός διάδοχος του θρόνου.
Σύμφωνα με τον ίδιο πάπυρο, ο Πενταβέρε, ο μόνος από τους πολλούς γιους του Ραμσή Γ’ που επαναστάτησε εναντίον του, ήταν αναμεμειγμένος στην συνομωσία, βρέθηκε ένοχος στη δίκη και έπειτα αυτοκτόνησε.Αναζητώντας περισσότερα στοιχεία, ο παλαιοπαθολόγος δρ Άλμπερτ Ζινκ και συνάδελφοί του εξέτασαν την μούμια του Ραμσή και μια μη αναγνωρισμένη σορό που είχε ταφεί σε βασιλικό τάφο κοντά στην Κοιλάδα των Βασιλέων και εικάζεται ότι ανήκει στον Πενταβέρε.
Και οι δύο μούμιες φυλάσσονται στο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου, όπου διενεργήθηκαν αξονικές τομογραφίες και τεστ DNA. Η εξέταση της μούμιας του Ραμσή έδειξε ότι ο Φαράω έφερε κόψιμο βάθους επτά ολόκληρων εκατοστών στον λαιμό, λίγο πάνω από τον λάρυγγα, που πιθανότατα έγινε με κοφτερή λεπίδα και προκάλεσε άμεσο θάνατο.
«Μέχρι τώρα είχαν γίνει μόνο ακτινογραφίες της μούμιας και αυτές δεν αποκάλυπταν το παλιό τραύμα. Παλιότερα δεν υπήρχε πρόσβαση σε αξονικό τομογράφο. Είμαστε έκπληκτοι από το εύρημά μας. Ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η τομή τον σκότωσε, αλλά πιστεύουμε ότι έτσι έγινε. Θεωρητικά θα μπορούσαν να την έχουμε κάνει οι ταριχευτές, όμως δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο για κάτι τέτοιο» λέει ο δρ Ζινκ.Μάλιστα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν χωμένο μέσα στην πληγή ένα φυλακτό του θεού Ώρου, που πιθανότατα τοποθέτησαν εκεί οι ταριχευτές για να βοηθήσει στην επούλωση μετά θάνατον.
Το γενετικά τεστ αποκάλυψαν ότι η αγνώστων στοιχείων σορός ανήκει σε νεαρό άντρα, οποίος ήταν 18 ετών όταν πέθανε και ήταν εξ αίματος συγγενής του Ραμσή Γ' και πιθανότατα ο γιος του Πενταβέρε.
seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου