Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Social media μετά θάνατον! Διαδικτυακή πλατφόρμα προσφέρει επικοινωνία με… πεθαμένους

Το Eterni.me συνδέει τους ζωντανούς με τους νεκρούς
Ξεχάστε τις μαγικές μπάλες, τα κεριά, τα μέντιουμ και τις νύχτες με πανσέληνο.
Ένα νέο startup που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης του Τεχνολογικού Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) υπόσχεται να σας χαρίσει… «αιώνια ζωή» και εικονική επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο μετά θάνατον!
Η υπηρεσία λέγεται «Eterni.me» και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε… όσοι έχουν αποχωρήσει από το μάταιο τούτο κόσμο, να μπορούν να
«επικοινωνούν» με όσους έχουν αφήσει πίσω τους μέσα από τον τάφο τους!
Ανατριχιάσατε;
Διαβάστε παρακάτω, για να καταλάβετε πώς λειτουργεί.

Η τελευταία θανατική ποινή σε δημόσια θέα στην Αλβανία, το 1992

2e1ax_default_entry_apagxonismos.jpg
Σοκαριστικές εικόνες.Η τελευταία θανατική ποινή δια απαγχονισμού στην Αλβανία, σημειώθηκε το 1992 σε δημόσια θέα, στην κεντρική πλατεία της πόλης Φίερ.

Δεν είχαν περάσει 8 μήνες από την αλλαγή του δικτατορικού καθεστώτος του Χότζα στην Αλβανία, τότε που η δημοκρατία και η νομοθεσία δεν είχαν ακόμη αναθεωρηθεί. Οι δύο άνθρωποι στην εικόνα είναι οι αδελφοί Iosif και Dritebardh Cuko, από το χωριό Λιμπόφς στην πόλη Φίερ, οι οποίοι καταδικάστηκαν για τις πολλαπλές δολοφονίες που διέπραξαν στο έγγλημα που ονομάστηκε, ”Η σφαγή της Λιμπόφς".
Η ανατριχιαστική εικόνα, απεικονίζει τα δυο αδέρφια δολοφόνους στην αγχόνη, απόφαση που επέβαλε τότε το αλβανικό δικαστήριο επηρεαζόμενο από το κοινό λαϊκό αίσθημα.