Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

«Χαμογελάτε να χαμογελώ» - Μια εκδήλωση – μάθημα ζωής

Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Νέας Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» μια εκδήλωση που είχε σαν στόχο να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας από την πολυετή παρουσία μας στα Νοσοκομεία Παίδων και συγκεκριμένα μέσα από τη Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών. Στην εκδήλωση συμμετείχε η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Ογκολογικών Κλινικών, εκπρόσωποι των Κοινωνικών Υπηρεσιών και άλλων Τμημάτων, εθελοντές και εργαζόμενοι του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η πιο σημαντική όμως παρουσία ήταν αυτή των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους που θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους.
Το πρώτο θέμα της συζήτησης αφορούσε στον καταλυτικό και ευεργετικό ρόλο της Δημιουργικής Απασχόλησης κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των παιδιών. Μέσα από μια ποικιλία δραστηριοτήτων οι «Χαμογελαστές Φατσούλες», όπως ονομάζουν τα ίδια τα παιδιά τους ανθρώπους του Χαμόγελου στα νοσοκομεία, προσπαθούν να εντάξουν στην καθημερινότητά το παιχνίδι, το χρώμα, το τραγούδι και κυρίως το χαμόγελο!
Η όλη δράση έχει ως σκοπό να δώσει το μήνυμα ότι ακόμα και μέσα σε ένα θάλαμο νοσοκομείου τα παιδιά έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι και στη δημιουργία. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί λοιπόν τις ώρες της δημιουργικής απασχόλησης διώχνει την ένταση και επιδρά λυτρωτικά στις ψυχές παιδιών, γονέων, νοσηλευτών και γιατρών.
Το δεύτερο θέμα της συζήτησης αφορούσε στις αλλαγές της εξωτερικής εμφάνισης και πως αυτές επηρεάζουν την ψυχολογία τόσο των παιδιών όσο και της οικογένειάς τους. Αφοπλιστική ήταν κατάθεση της δεκαπεντάχρονης Αναστασίας η οποία υποστήριξε ότι «η ομορφιά είναι μέσα μας και οι ουλές και τα σημάδια μας είναι τα παράσημά μας».
Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τρόπο μοναδικό καθώς το γεμάτο αμφιθέατρο πλημμύρισε από τις μελωδίες που μας έπαιξε στο αρμόνιο η μικρή Χριστίνα.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μάρα Κονταξή τηλέφωνο: 210 3306410 email:
info@hamogelo.gr

Μεσσηνία το ...Θιβέτ της Ευρώπης...

Αν όμως δεν υπήρχε η
θάλασσα!!!
Ινστιτούτο ''Νέστωρ'':
Η Μεσσηνία ''κάθεται'' σε ύψος
5.200 μέτρων !
Αν δεν υπήρχε η θάλασσα θα ήμασταν το …Θιβέτ της Ευρώπης !! Ίσως να το έχετε διαβάσει ίσως να είστε γνώστες αλλά το ινστιτούτο NESTOR που εδρεύει στην Πύλο μας το επιβεβαιώνει και επίσημα … Είμαστε στην κορυφή μίας πυραμίδας ύψους 5.200 από την βάση της. Σε απόσταση …αναπνοής μόλις 13 χιλιόμετρα από τις ακτές της Πύλου το βάθος της θάλασσας υπερβαίνει τα 3.000 μέτρα ενώ σε απόσταση 50 χιλιομέτρων το βάθος της θάλασσας φθάνει τα ….5.200 μέτρα . Πρωτόγνωρα ύψη που αν δεν …υπήρχε το νερό της θάλασσας θα μας προκαλούσαν ρίγη!

Προφητειών πατρός Παϊσίου,επίκαιρον το ανάγνωσμα...

Μακαριστός γέρων Παΐσιος:
"Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σα να μην έχετε"...
"...θα σας δώσουν πολλά λεφτά και μετά θα σας βάλουν δυσβάσταχτους φόρους, αλλά δεν θα προλάβουν να τους πάρουν"
"...ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους πάρει με τις πέτρες"...
"...θα γίνει κάτι και θα φανεί πως φταίει η Ελλάδα, τότε η Τουρκία θα το εκμεταλλευτεί..."

Σειρά από προφητείες μεγάλων γερόντων της Εκκλησίας, που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τις άκουγαν και γελούσαν. Σήμερα, όλα δείχνουν να είναι τόσο κοντά σε αυτές τις προρήσεις, που μερικοί μάλιστα λένε απερίφραστα πως "όποιος διαβάζει τις προφητείες είναι σαν να διαβάζει εφημερίδα"!!! Διαβάζοντας τον πολύ καλό "Χασάπη", νιώθει κανείς πως ζούμε τα "γεγονότα", όπως έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος. Γεγονότα που θα αναδείξουν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Γεγονότα, τα οποία θα περάσουν από τη φωτιά και το αμόνι όλους μας, μέχρις ότου φανερωθεί η αλήθεια. Τι να πιστέψει και τι να μην πιστέψει σήμερα ο Έλληνας από όλα αυτά; Τό μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει την πραγματικότητα... βλέποντας μία ανύπαρκτη κυβέρνηση να προσπαθεί μέσα από επικοινωνιακά κόλπα να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία. Μία παραμονή που μόνο ως βλαπτική μπορεί να χαρακτηρισθεί, αφού με επικοινωνιακές φούσκες το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να γκρεμίζεται και η αξιοπιστία της εν γένει πολιτικής και να "χτίζονται" τεράστια τείχη αποκρύπτοντας την οποιαδήποτε διέξοδο υπάρχει...
Εντείνεται η σύγχυση για το ποιος κυβερνάει την Ελλάδα…
Ο Έλληνας πολίτης, παρακολουθώντας από χθες και σήμερα, όλα τα ΜΜΕ ή σερφάροντας στο διαδίκτυο, βρίσκεται προ αδιεξόδου, για το ποιος κυβερνάει πραγματικά τη χώρα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή η Τρόϊκα; Άλλοι εσκεμμένα, όπως για παράδειγμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και άλλοι από άγνοια ή αγανάκτηση, μέσα στο διαδίκτυο, εντείνουν την σύσγχυση. Αυτή όμως η σύγχυση εξυπηρετεί την κυβέρνηση.
Αν προσπαθήσετε να βγάλετε άκρη, θα διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να καταλήξετε σε συμπέρασμα. Οι μισοί θα συμπεράνετε ότι τον απόλυτο έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας τον έχει η κυβέρνηση και επομένως αυτή είναι η απολύτως υπεύθυνη, ενώ οι άλλοι μισοί θα είστε σίγουροι ότι κυβερνάει η Τρόϊκα και ότι η κυβέρνηση δεν ευθύνεται. Δεν συζητάμε βέβαια για το τι λέει το Σύνταγμα. Αυτό έχει ήδη πάει μαζί με τα παλαιότερα συντάγματα. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Η χώρα είναι σε αυτόματο πιλότο. Νόμος τώρα είναι το «δίκιο» του τοκογλύφου και του νταβατζή.
Αυτή λοιπόν η εντεινόμενη σύγχυση, εκτιμούμε πως είναι εσκεμμένη από την πλευρά της κυβέρνησης σε απόλυτη συνεργασία με….. την Τρόϊκα και με την ανοχή της. Και τούτο γίνεται για να μπορεί η κυβέρνηση να ελίσσεται, να κερδίζει χρόνο και να παίζει σε δύο ταμπλώ. Όποτε την συμφέρει να προβάλει τον εαυτό της και όποτε δεν την συμφέρει να κατηγορεί την Τρόϊκα και να παριστάνει πως την αντιμάχεται, όπως συνέβη χθες την νύχτα. Ταυτόχρονα φυσικά, η σύγχυση αυτή ακυρώνει τη λαϊκή οργή, η οποία, βοηθούσης και της πρόκλησης τεχνικής αντιπαράθεσης μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, δεν μπορεί να εστιαστεί και να αποτελέσει δύναμη ανατροπής.
Η πραγματικότητα όμως, σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση και το έχουμε γράψει πολλές φορές, είναι ότι οι πολιτικοί μεταπράτες του ΠΑΣΟΚ και τα κρατικοδίαιτα οικονομικά παράσιτα της χώρας, παρέδωσαν την ελληνική κυριαρχία στα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων, παραιτούμενοι και από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας έναντι κατασχέσεων και εκποιήσεων από τους διεθνείς τοκογλύφους, ενώ για τον εαυτό τους επιφύλαξαν το ρόλο του μεσάζοντα κοτζαμπάση, μεταξύ των ξένων εξουσιαστών και του ελληνικού λαού. Επεφύλαξαν δηλαδή για τον εαυτό τους ένα ρόλο χωροφύλακα και φοροεισπράκτορα. Ένα μισητό ρόλο τυραννίσκου, για χάρη της εξουσίας και των προνομίων της και μόνο.