Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στο σφυρί αντικείμενα από τον Τιτανικό

Στο σφυρί βγαίνουν την πρωταπριλιά στην Νέα Υόρκη 5.500 χιλιάδες αντικείμενα από τον Τιτανικό και προσοχή δεν είναι ψέμα αναμένεται να πωληθούν προς 146 εκατομμύρια ευρώ!

Οι θησαυροί του διασημότερου αλλά και τραγικότερου ναυάγιου κοστολογήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ και περιμένουν αγοραστή!Το όνομα του αγοραστή αλλά και το τελικό ποσό θα ανακοινωθεί την ημέρα που θα συμπληρωθεί ένας αιώνας από το ναυάγιο στα παγωμένα νερά του Βόρειου Ατλαντικού, που παρέσυρε στο θάνατο 1.500 ανθρώπους.
 STAR.GR - μέσω pisostapalia.blogspot.com

Πέντε χρόνια πριν από την τουρκική εισβολή, η Κύπρος έψαχνε για πετρέλαιο. Δείτε πού...

Η Κύπρος δεν μπήκε στο παιχνίδι για έρευνα υδρογονανθράκων τα τελευταία χρόνια. Οι πρώτες έρευνες πάνε πολλά χρόνια πίσω, στον Μάιο του 1969.

Τότε ήταν που στήθηκε και μία... διατρητική μηχανή νερού, εκεί που σήμερα βρίσκεται το προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΕΛ στον Αρχάγγελο, σε οικόπεδο της Μονής Κύκκου.

Τις έρευνες τότε ανέλαβε η γιουγκοσλαβική εταιρεία ΙΝΑ, ο διευθυντής της οποίας μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» είχε δηλώσει πως η εταιρεία θα διέθετε ποσό 1.5εκ. λιρών για τις έρευνες.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν πως με βάσει γεωλογικές και γεωφυσικές έρευνες τόσο της ΙΝΑ, όσο και τις αμερικανικής Forest Oil Company, υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για να ανευρεθούν πετρέλαια στην Κάτω Λακατάμια (σ.σ. στον Αρχάγγελο).

Η ιστορία είχε και συνέχεια. Από το 1970, η τότε κυβέρνηση χώρισε μέρος της στεριά και της θαλάσσιας περιοχής σε οικόπεδα. Παράλληλα, παραχώρησε ερευνητικές άδειες τόσο στην εταιρεία TERRABYS LTD των Ιωάννου και Παρασκευαΐδη, όσο και στην αμερικανική OXOCO Offshore Exploration Oil Company.

Πιερία:Ιερέας έπεσε στη θάλασσα, ενώ επιχειρούσε να πετάξει τον σταυρό

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον Μακρύγιαλο Πιερίας στην παραλία Σκάλα Κατερίνης, όταν κατά τη διάρκεια τελετής του αγιασμού των υδάτων η βάρκα στην οποία επέβαινε ο ιερέας και άλλα τέσσερα άτομα ανετράπη, λόγω των ισχυρών ανέμων.Όλοι οι επιβαίνοντες έπεσαν στη θάλασσα.
Από το ατυχές περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. 
Δείτε το βίντεο: