Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

«Βροχή» αστεριών τα ξημερώματα

«Βροχή» αστεριών τα ξημερώματα
Νέα βροχή από "πεφταστέρια", τις Ωριωνίδες, κορυφώνεται τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο βόρειο ημισφαίριο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Οι Ωριωνίδες αναμένεται να φθάσουν στο μέγιστο σημείο τους λίγο πριν την ανατολή του ηλίου του Σαββάτου. Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή, στο μέτρο που ο κουρανός είναι καθαρός από σύννεφα.
Τα εν λόγω "πεφταστέρια" δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ.

Ο Μεσσήνιος Υπουργός του Ανδρέα, Δημήτρης Κουλουριάνος, θυμάται ! ! !

Άνοιξη του 1962. Ο Ανδρέας Παπανδρέου επισκέπτεται την Κορώνη της Μεσσηνίας και µένει στο πατρικό σπίτι του φίλου του Δηµήτρη Κουλουριάνου. Είκοσι χρόνια αργότερα (1982) αναθέτει ως Πρωθυπουργός στον παλιό του φίλο (έγκριτο πια οικονοµολόγο και στέλεχος της Παγκόσµιας Τράπεζας) το υπουργείο Οικονοµικών. Η θητεία του Κουλουριάνου ήταν σύντοµη (13 µήνες), γεµάτη από «όχι» σε παροχές που θεωρούσε ότι οδηγούσαν σε νέο δανεισµό. Την περασµένη Τετάρτη «Το Βήµα» τον συνάντησε στο κτήµα του στην Κορώνη. Αγρότης πλέον και οινοπαραγωγός στα 81 του χρόνια, αποκάλυψε άγνωστες λεπτοµέρειες για τη γέννηση της «χιονοστιβάδας του χρέους» και µίλησε για το «καθαρτήριο» που θα οδηγήσει στην επόµενη ηµέρα.