Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010

Και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Καλαμάτα...

Σε άλλη επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τους βουλευτές και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος προτείνει τη μεταφορά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου από την Αθήνα στην Καλαμάτα। Ο κ। Καραμπάτος προτείνει επίσης τη λειτουργία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Καλαμάτας, παράλληλα με τη Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Ιδρύματος.

***


Συνεργασία Κρήτης-Πελοποννήσου με Λιβύη
βλέπει ο πρωθυπουργός
Γ. Παπανδρέου!

Την Τρίπολη επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου και προήδρευσε σε σύσκεψη της τοπικής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας। Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός σημείωσε τις δυνατότητες ανάπτυξης συστημάτων παραγωγής ενέργειας από εναλλακτικές πηγές στη Μεγαλόπολη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έκανε επίσης λόγο για δυνατότητα σύνδεσης της Λιβύης με την Κρήτη και την Πελοπόννησο και την ανάπτυξη συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε προχθές την Τρίπολη της Λιβύης και είχε συνάντησή με το Λίβυο ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι. Χθες το απόγευμα ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Λεβίδι.

Ο Καντάφι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου...
Την ανακήρυξη του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι σε επίτιμο διδάκτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, προτείνουν σε επιστολή τους προς τον πρύτανη του Ιδρύματος Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αρκαδίας Γιώργος Καραμπάτος και Γιάννης Μπουντρούκας.

Την Τρίτη η δίκη για τη ληστεία στην Alpha Bank
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν την Τρίτη πέντε άτομα, που κατηγορούνται για τη ληστεία των 400।000 ευρώ, από το κατάστημα της Alpha Bank, στο κέντρο της Καλαμάτας, τον Οκτώβριο του 2008. Κατηγορούμενοι είναι ένας 52χρονος πρώην αστυνομικός, μια 46χρονη και ένας 26χρονος από την Αθήνα και δυο αλλοδαποί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm