Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση Δημήτρη Δράκου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας


Με αφορμή την καθιέρωση της σημερινής ημέρας, ως Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, Δημήτρης Δράκος προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η 17η Οκτωβρίου έχει ανακηρυχθεί σε Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, και το 2010 έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε έτος για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτό για εμάς σημαίνει ένα διαρκή αγώνα για τους συνανθρώπους μας και για την Περιφέρειά μας.
Δυστυχώς, η μέρα αυτή βρίσκει, φέτος, τη χώρα μας σε πορεία αυξανόμενης φτώχειας. Χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να περικόπτονται. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η μία μετά την άλλη. Το αγροτικό εισόδημα εξανεμίζεται. Η ακρίβεια γνωρίζει τη μεγαλύτερη έξαρση των τελευταίων χρόνων. Η ανεργία- η πιο σοβαρή αιτία για τη φτώχεια- εκτινάσσεται στα ύψη, κάτι που τον τελευταίο χρόνο έχει καταγραφεί με τον πλέον έντονο τρόπο και στην Πελοπόννησο.
Αποδεικνύεται, τελικά, ότι η πολιτική του Μνημονίου, στην οποία έσυρε η κυβέρνηση τη χώρα, είναι πολιτική αυξανόμενης φτώχειας, γενικευμένης κοινωνικής κατάθλιψης και κτυπήματος του κοινωνικού κράτους.
Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς αντιπροτείνουμε συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο, για την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την κρίση. Προτείνουμε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ένα σχέδιο Ανάπτυξης και Ελπίδας, που ανταποκρίνεται στο μήνυμα της σημερινής ημέρας, στις πραγματικές δυνατότητες του τόπου μας και στις ανάγκες της Κοινωνίας μας.
Ιδιαίτερα εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης έχουμε την υποχρέωση και το καθήκον να συμβάλουμε ουσιαστικά και να πρωτοπορήσουμε στον αγώνα αυτόν κατά της φτώχειας, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό ρόλο και προσανατολισμό της Αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνοντας άμεσα δράση κοινωνικής αρωγής και στήριξης, αλλά και στοχευμένες μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές δράσεις για την αναγέννηση του τόπου μας, και την ενίσχυση του λαού μας.