Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΜΚΟ = Μ(πίζνες) Κ(αλά) Ο(ργανωμένες) ...

Το Σάββατο το πρωΐ πηγαίνοντας να πάρω τον ηλεκτρικό, διαπίστωσα ότι υπήρχε απεργία. Αναζήτησα ΤΑΞΙ αλλά πριν προλάβω να επιβιβαστώ, άκουσα να με καλούν με το όνομά μου και γύρισα. Είδα μία γνωστή μου κοπέλα που είχα να την δω περίπου τρία χρόνια. Οδηγούσε ένα αρκετά ακριβό αυτοκίνητο, με κάλεσε να μπω μέσα αφού με ρώτησε πού πηγαίνω και εφ όσον ήταν η διαδρομή που θα ακολουθούσε κι εκείνη. Γνωρίζοντας το οξύ οικονομικό της πρόβλημα, με ξάφνιασε το αυτοκίνητό της .... και η άνεση της. Μου είπε ότι έχει πιάσει μια «πολύ καλή και εξαιρετικά καλοπληρωμένη δουλειά » και ότι άλλαξε και σπίτι. Μου είπε ότι μένει σε ένα ακριβό προάστιο, πράγμα το οποίο με ξάφνιασε επειδή ήξερα ότι έμενε σε ένα νοικιασμένο μικρό σπιτάκι σε υποβαθμισμένη περιοχή και τα έβγαζε πολύ δύσκολα πέρα, μεγαλώνοντας μόνη της ένα παιδί, μάλλον «αγνώστου πατρός» με τη βοήθεια των γονιών της από την επαρχία. Επιπλέον μην έχοντας τυπικά προσόντα, ήταν μακροχρόνια άνεργη. Έβρισκε κακοπληρωμένες δουλειές και για μικρό χρονικό διάστημα.

Το φάσμα της ανεργίας ήταν περισσότερο απειλητικό από ποτέ, όταν γνώρισε ανθρώπους που την σώσανε.
Τη ρώτησα που δουλεύει, δυσκολεύτηκε πολύ να μου απαντήσει, έκανε έναν πρόλογο σχετικό με κάποιες οικογένειες μεταναστών που είχαν βοηθήσει κάποτε κάποιοι κοινοί μας γνωστοί (κάποτε πριν πολλά χρόνια όταν η παράνομη μετανάστευση δεν είχε εξελιχθεί σε μάστιγα), λέγοντας μου ότι εκείνη αυτό το έκανε «επάγγελμα». Η απάντηση ήταν αυτή που υποψιαζόμουνα: Μέσω κάποιου γνωστού, επειδή τα κυκλώματα είναι πολύ κλειστά, βρήκε δουλειά σε ΜΚΟ! Εκεί οφείλει και τη σημερινή οικονομική της άνεση! Της κολλάνε και ένσημα επίσης! Την ρώτησα τι ακριβώς κάνει στη νέα της δουλειά και μου απάντησε ότι εργάζεται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, υπερασπίζονται λαθρομετανάστες, ό,τι και να έχουν κάνει και σε συνεργασία με άλλη ΜΚΟ προσπαθούν να τους βγάλουν έγγραφα ασύλου ακόμα και σε αυτούς που δεν δικαιούνται άσυλο!!!!! Απίστευτο αλλά αληθινό!!!Σκοπός τους είναι να μένουν όσο γίνεται περισσότεροι λαθραίοι μετανάστες στην Ελλάδα γι αυτό κινούν τα νήματα προς κάθε κατεύθυνση για να μην απευλάνονται!!! Γιατί έτσι η χρηματοδότηση μεγαλώνει όσο μεγαλώνει το κύρος της ΜΚΟ.!!! Την ρώτησα από πού βρίσκονται αυτοί οι οικονομικοί πόροι και μου απάντησε ότι δεν ξέρει αυτή, μόνο «τα μεγάλα κεφάλια» της κάθε ΜΚΟ.
Την ρώτησα πόσοι εργάζονται σε αυτή την επιχείρηση και μου απάντησε ότι δεν είναι πολλοί γιατί δεν συμφέρει να πληρώνει η ΜΚΟ πολλούς, έτσι θα μειωθούν και οι δικές τους απολαβές. Στην απορία μου «πώς συγκεντρώνουν κόσμο» για να προβάλλουν τις απαιτήσεις τους» απάντησε γελώντας:
«Ποιος κόσμος; Μόνο κάποιοι χαζοί έρχονται που πιστεύουν ότι πραγματικά καταπιέζονται οι παράνομοι μετανάστες. Έχουμε δημοσιογραφική κάλυψη κι έτσι μπορεί να ακουστούν τα αιτήματά μας.»!
Ρώτησα αν δουλεύουν για λογαρισμό τους και οικονομικοί μετανάστες που διαμένουν στην Ελλάδα και μου απάντησε καταφατικά, όχι μόνο εκεί αλλά και σε άλλες ΜΚΟ!
Μου είπε ότι εργάζεται για δυο - τρεις ώρες την ημέρα, αμοίβεται πάρα πολύ καλά, το μόνο το ότι έχει ένα μικρό μειονέκτημα η δουλειά αυτή: πρέπει να πηγαίνει σε επαρχίες, όπου της πούνε!!!
Με απορία ρώτησα που ακριβώς και τι κάνει και μου απάντησε ότι πηγαίνουν στη Μυτιλήνη, στον Έβρο, στα σύνορα με την Αλβανία και γενικά σε όσα μέρη συλλαμβάνουν παράνομους μετανάστες.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει Πελοπόννησο για τις«ανάγκες» της δουλειάς της. Η δουλειά τους είναι να δημιουργούν κλίμα αρνητικό για την αστυνομία με σκοπό να μην μπορεί να κάνει την δουλειά της όπως ορίζει ο νόμος και ταυτόχρονα κλίμα συμπάθειας προς τους λαθραίους μετανάστες.

Μου είπε και κάτι συγκλονιστικό:
Όποτε είναι εφικτό έχουν μαζί τους και άτομα που μιλάνε αραβικά και αυτά τα άτομα συνεννοούνται με τους λαθρομετανάστες και τους καθοδηγούν τι ακριβώς να κάνουν προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Αυτοί τους καθοδηγούν να δηλώνουν Παλαιστίνιοι!! Για να αιτήσουν άσυλο!
Όταν τελείωσε η εξομολόγηση την ρώτησα αν έχει τύψεις απέναντι στηχώρα της και στο παιδί της το ίδιο, το οποίο όταν μεγαλώσει θα της καταλογίσει ευθύνες για την καταστροφή της Ελλάδας. Μου απάντησε ότι αν είχε κάποια άλλη σίγουρη δουλειά , δεν θα έμπλεκε με αυτούς. «Αλλά πρέπει κι εγώ κάπως να ζήσω».
Την ρώτησα γιατίδεν αγωνίζεται για να απαλλαγεί η Ελλάδα από αυτή την πληγή που ονομάζεται λαθρομετανάστευση, να δημιουργηθεί σωστή μεταναστευτική πολιτική, ώστε αυτοί που θα μείνουννα ζουν και να εργάζονται σαν άνθρωποι με χαρτιά εργασίας και όχι ελληνική ιθαγένεια δια γεννήσεως και να υπάρχει δουλειά και για όλους τους Έλληνες πρωτίστως. Μου απάντησε ότι έχω απόλυτο δίκιο, αλλά δεν υπάρχει ΜΚΟ για δικαιώματα των Ελλήνων κι εκείνη μου επανέλαβε ότι «πρέπει κάπως να ζήσει».
Μου τόνισε ότι χάρη στη νέα της δουλειά ζει σε ένα προάστιο απαλλαγμένο από κάθε λογής περιθωριακούς και λαθρομετανάστες κι έτσι δεν κινδυνεύει καθημερινά όπως στο παλιό της σπίτι καιτο παιδί της θα μεγαλώσει με Ελληνόπουλα!!!!

Αυτό είναι και το πιο εξοργιστικό από όλα!
Με άφησε στον προορισμό μου με την παράκληση να μην αναφέρω πουθενά ό,τι είπαμε, ιδιαίτερα το όνομά της, το οποίο της υποσχέθηκα και συνέχισε ενώ εγώ είχα μείνει κάγκελο μετά από όλα αυτά, τα οποία ήξερα βέβαια, μέσα από τα ιστολόγια, αλλά πραγματικά είναι συγκλονιστικά όταν ακούς να τα λένε άνθρωποι που είναι μέσα στα πράγματα.

Τα συμπεράσματα από τη συνομιλία μου με το μέλος της ΜΚΟ:
1) Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, των νησιών, του Έβρου και όπου αλλού υπάρχει πρόβλημα, όταν βλέπουν άτομα να διαμαρτύρονται και να απειλούν για να υπερασπίζονται λαθρομετανάστες που ήρθαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, να τους κυνηγάνε και να τους διώχνουν.
Δεν είναι ντόπιοι, είναι άνθρωποι που κινούνται από την Αθήνα και από άλλες πόλεις και παριστάνουν ότι είναι μέλη τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων, «ευαισθητοποιημένοι πολίτες». Αν τους πεις να πάνε να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων που τους κλέβουν, τους βιάζουν, τους σκοτώνουν δεν πάνε πουθενά γιατί δεν πληρώνονται για κάτι τέτοιο από καμία ΜΚΟ.
2) Η αστυνομία να μην επιτρέπει την είσοδο σε ανθρώπους των ΜΚΟ μέσα στα κέντρα κράτησης. Δεν υπάρχει νομοθεσία που να τους το επιβάλλει και να μην το κάνουν για κανένα άλλο λόγο.
Σε περίπτωση που δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, να μην επιτρέπεται η παραμονή και κατ ιδίαν συνομιλία μεταξύ λαθραίων και μέλη ΜΚΟ, έστω κι αν είναι δικηγόροι στη μέση.
Τους καθοδηγούν μιλώντας αραβικά τι ακριβώς να κάνουν για να παρουσιαστούν ως πρόσφυγες ενώ δεν είναι, επίσης τους καθοδηγούν να δημιουργούν προβλήματα στην αστυνομία και να βγαίνει η εικόνα του κακού και ρατσιστή αστυνομικού προς τα έξω και ταυτόχρονα η εικόνα του «δυστυχισμένου» μετανάστη από την άλλη.
3) Άμεση ανάγκη τα πατριωτικά σωματεία, οι Έλληνες οπουδήποτε και να βρίσκονται να κινητοποιηθούν για να κλείσουν οι ΜΚΟ γιατί εργάζονται για την καταστροφή της χώρας μας.
Δεν φθάνει να σταματήσουν οι χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό κράτος, πρέπει να κλείσουν, να τους αφαιρεθούν οι σφραγίδες, όπως έκανε στη Ρωσία ο Πούτιν, που μόλις αντιλήφθηκε το ρόλο τους, τις έκλεισε αμέσως και όχι μόνο αυτό.
Ζήτησε κάτι σαν το δικό μας «πόθεν έσχες» για τα άτομα που δραστηριοποιούνταν μέσα σε αυτές, ιδιαίτερα στους δικηγόρους τους.
(Σας το μεταφέρω αυτούσιο έτσι όπως μου το διηγήθηκε φίλος φίλου)

Posted by:HELLENIC AFFAIRS FORUM

Πώς διαμορφώνεται η τουριστική κίνηση για το 2011

Γράφει ο Δημήτρης Πολλάλης
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας
Σύμβουλος Διοικούσας Επιτροπής Ξ.Ε.Ε

Οι επιπτώσεις που προκάλεσε η οικονομική συγκυρία αλλά και όλοι εκείνοι οι αρνητικοί εσωτερικοί παράγοντες που αμαύρωσαν την εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό, είχαν ως αποτέλεσμα την πτωτική τάση του τουρισμού κατά το 2010, με επιδόσεις ιδιαίτερα χαμηλές, τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εισπράξεων.
Θεωρείται παρακινδυνευμένο και αρκούντως πρόωρο, να δοθεί μια ασφαλής εκτίμηση σε σχέση με την πορεία του ελληνικού τουρισμού για την χρονιά που διανύουμε. Αισιόδοξες είναι οι ενδείξεις με πιθανότητα διψήφια αύξηση της τουριστικής κίνησης εφέτος στη χώρα μας καθώς οι κρατήσεις που καταγράφονται αυτή την περίοδο είναι βελτιωμένες σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές κάμψης.
Η θετική αυτή μεταβολή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενη αναταραχή και της πολιτικής ρευστότητας που επικρατεί στους τουριστικούς προορισμούς της Β. Αφρικής και ειδικά την Αίγυπτο και την Τυνησία, όπου σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία, 4,5 εκατομμύρια τουρίστες είναι πιθανότερο να αναζητήσουν εκτός Αιγύπτου και Τυνησίας εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ισπανία.
Άλλος ένας παράγοντας της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού αλλά και στοιχείο ενδυνάμωσης της αισιοδοξίας ως προς την επικείμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης για το 2011, είναι η ποσοστιαία μείωση του τουριστικού ΦΠΑ κατά 4,5% στη διαμονή. Σημειώνεται ότι σε δύσκολους οικονομικά καιρούς η μείωση του ΦΠΑ στην τουριστική διαμονή θα δώσει ώθηση στην ζήτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην ανέλιξη της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και θα συμβάλλει κατά τουλάχιστον 630 εκατομμύρια ευρώ στην άνοδο των τουριστικών εισπράξεων της χώρας από τον εισερχόμενο τουρισμό. Με βάση τις τρέχουσες ενδείξεις, η εξέλιξη της τουριστικής σαιζόν για το 2011, εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5% στις αφίξεις από το εξωτερικό. Παρόλα αυτά, η εξέλιξη αυτή δεν θα μπορέσει να καλύψει τη μείωση του 20% που υπέστη κατά την τελευταία διετία ο τζίρος των ξενοδοχείων.