Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Πόσα μαθαίνει ο άνθρωπος όταν πουλά την ψυχή του στον διάβολο, την Μασονία:Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από μια σύντομη αναφορά!!!

Η ιστορική ύπαρξη της Μασονίας με την σημερινή της μορφή χρονολογείται από το 1717 την χρονιά της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας. Το 1730 ιδρύθηκε η Μεγάλη Στοά της Σκωτίας και Ιρλανδίας, το 1733 η Μεγάλη στοά των 3 Σφαιρών του Βερολίνου και το 1794  η Μεγάλη Στοά της Γαλλίας.Οι προαναφερθείσες μνημονεύτηκαν διότι μαζί με τη Στοά της Νέας Υόρκης είναι ακόμη και σήμερα τα στρατηγεία της Παγκοσμίου Μασονίας. Στην χώρα μας η πρώτη Μασονική στοά ιδρύθηκε στην Κέρκυρα από τον Διονύσιο Ρώμα. Το 1867 ιδρύθηκε η Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος όπως την ονομάζουν οι ίδιοι στην Αθήνα. (Εγκυκ. "ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΖΩΗ", τόμος 17, σελ. 358). Σήμερα στην χώρα μας δυστυχώς υπάρχουν 135 στοές. Η μικρότερη είναι στην Κάλυμνο και η μεγαλύτερη στην Αθήνα φυσικά. Παγκοσμίως ίσως να μην υπάρχει χώρα που να μην έχουν έστω και μια στοά.

Προαναφέραμε "με την σημερινή της μορφή" γιατί με διαφορετική μορφή η μασονία υπάρχει από πολύ παλαιότερα. 

Οι μεταλλάξεις της ήταν συνέπεια της αλλαγής των σχεδίων αυτών που την διευθύνουν και συνέπεια των καταστάσεων, που εκάστοτε δημιουργούνταν. 

Ο αρχαιότερος πρόγονος της Μασονίας χρονολογείται στο 950 π.Χ. περίπου όταν χτίστηκε ο Ναός του Σολομώντα. 

Οι αρχιραββίνοι της εποχής ίδρυσαν μια στοά της οποίας τα μέλη ήταν μόνο οι χτίστες (τέκτονες) του Ναού. 

Ο σκοπός της ίδρυσης της στοάς εκείνης ήταν ο πλήρης έλεγχος της ζωής των τεκτόνων του Ναού. 

Το γιατί είναι απλό, ο Ναός είχε πολλά μυστικά περάσματα και μυστικά θησαυροφυλάκια όπου οι αρχιραββίνοι έκρυβαν τον χρυό όταν πέθαναν όλοι οι χτίστες (τέκτονες) του Ναού οι δημιουργοί της στοάς αυτής έδωσαν μια εικόνα μυστικισμού σ'αυτήν που μαζί με το κύρος τους έγινε πόλος έλξης όλης της αφρόκρεμας των Ιεροσολύμων* (* ΕΦΗΜΕΡΙΣ "ΣΤΟΧΟΣ" 23-4-1997).