Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

50 MW από τον Ήλιο στη Μεγαλόπολη!

Διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή δυο μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα στη Μεγαλόπολη προκήρυξε η ΔΕΗ। Η συνολική παραγόμενη ισχύς των δυο μονάδων θα είναι 50MW και οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

***



Στην κυκλοφορία
οι σήραγγες στο
Νεοχώρι...

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία και ο δεύτερος κλάδος της σήραγγας Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης। Το συνολικό μήκος της νέας σήραγγας είναι 740 μέτρα και με την ολοκλήρωση του έργου παρακάμπτονται οι στροφές που υπήρχαν στον αυτοκινητόδρομο και βελτιώνεται σημαντικά η ασφάλεια της κυκλοφορίας των οχημάτων.


Πλούσιο το πρόγραμμα του 16ου Διεθνούς
Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας...

Παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, έγινε στην Αθήνα η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από 15 μέχρι 22 Ιουλίου। Στη συνέντευξη συμμετείχαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού Βίκυ Μαραγκοπούλου, η οποία – παρουσιάζοντας το πρόγραμμα – τόνισε ότι παρά τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, το φετινό Φεστιβάλ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από παλαιότερες διοργανώσεις।


Εκδήλωση του ΚΚΕ στους Γαργαλιάνους...

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι το θέμα εκδήλωσης που οργανώνει σήμερα στους Γαργαλιάνους το ΚΚΕ। Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία।
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm


Χασισοφυτεία
στη Χώρα...

Χασισοφυτεία με 85 χασισόδενδρα καλλιεργούσε 48χρονος, σε αγροτοδασική περιοχή κοντά στη Χώρα Μεσσηνίας. Ο 48χρονος συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.
***



Από λατομείο των Φιλιατρών τα εκρηκτικά του «Επαναστατικού Αγώνα»

Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, η φύλαξη των οποίων δεν πληρούσε τους κανόνες ασφαλείας, εντόπισε η Αστυνομία σε λατομείο στην περιοχή προφήτης Ηλίας στα Φιλιατρά Μεσσηνίας। Σύμφωνα με δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας, αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρέθηκαν στα Φιλιατρά, μετά την ανακάλυψη λίστας με 13 λατομεία, στην κατοχή των συλληφθέντων μελών του «Επαναστατικού Αγώνα». Σε έρευνα στο λατομείο βρήκαν και κατέσχεσαν 25 κιλά εκρηκτικών. Το συγκεκριμένο είδος εκρηκτικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει χρησιμοποιηθεί από τον «Επαναστατικό Αγώνα» σε βομβιστικές επιθέσεις, για τις οποίες η οργάνωση θεωρείται υπεύθυνη.


Σήμερα η δίκη για τη ληστεία στην Alpha Bank...

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν σήμερα πέντε άτομα, που κατηγορούνται για τη ληστεία των 400.000 ευρώ, από το κατάστημα της Alpha Bank, στο κέντρο της Καλαμάτας, τον Οκτώβριο του 2008. Κατηγορούμενοι είναι ένας 52χρονος πρώην αστυνομικός, μια 46χρονη και ένας 26χρονος από την Αθήνα και δυο αλλοδαποί.
ΠΗΓΗ:ΕΡΑ Καλαμάτας१०५,4m