Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αρχαίοι ελληνικοί τάφοι στη Μασσαλία

Τα λείψανα μιας αρχαίας ελληνικής νεκρόπολης. που χρονολογείται στον 4ο ή 5ο αιώνα π.Χ. έφεραν στο φως οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές στο αρχαίο λιμάνι της Μασσαλίας. 
Έως τώρα μάλιστα, σύμφωνα με το vima, έχουν ανασκάψει σ’ αυτή την περιοχή του λιμανιού τουλάχιστον έξι σαρκοφάγους με τεφροδόχους.
«Η ανακάλυψη είναι εντελώς αναπάντεχη για το συγκεκριμένο σημείο», δήλωσε ο Λιονέλ Γκεβαλέ, διευθυντής της Provence de la société Bouygues Immobilier προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εύρημα γιατί «μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση όσα γνωρίζαμε ως σήμερα για τους ελληνικής καταγωγής κατοίκους της Μασσαλίας».

Ο στοιχειωμένος δρόμος που «κατάπιε» 50 γυναίκες σε 30 χρόνια

Είναι γνωστός και ως ο «δρόμος των δακρύων». Ο λόγος για έναν αυτοκινητόδρομο στον Καναδά στον οποίο έχουν εξαφανιστεί 50 γυναίκες.Ο στοιχειωμένος δρόμος που «κατάπιε» 50 γυναίκες σε 30 χρόνια.
efgaz100620122

efgaz100620123

Ο Highway 16, βρίσκεται μεταξύ του Prince George και Prince Rupert στην British Columbia. Ο επίσημος αριθμός των γυναικών που έχουν χαθεί στον δρόμο είναι 18, ωστόσο μαρτυρίες ανεβάζουν τον αριθμό στις 43.