Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Γιατί οι αρχαίοι δεν αρρώσταιναν από καρκίνο;

Είναι ο καρκίνος ασθένεια της σύγχρονης εποχής; Δεν υπήρχε παλιά; Η έρευνα καταλήγει στο ότι ο καρκίνος δεν υπήρχε στα… αρχαία χρόνια. Είναι πιθανό να είναι προϊόν της σύγχρονης εποχής. Η άποψη αυτής έχει πολλούς υπερασπιστές αλλά και πολλούς πολέμιους. 
 Η καθηγήτρια Ροζαλί Ντέηβιντ και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ όπως και ο καθηγητής Ζίμερμαν του Πανεπιστημίου Βιλανόβα εκτιμούν ότι ο καρκίνος είναι νόσος που έχει να κάνει με το σύγχρονο τρόπο ζωής. Ισχυρίζονται ότι στην αρχαιότητα δεν υπήρχει καμία γενεσιουργός αιτία για τον καρκίνο. 

Ανακάλυψη: Σούπερ ηφαίστειο μπορεί να αφανίσει τη ζωή στον πλανήτη!

Νέα σοκαριστική ανακάλυψη επιστημόνων που θυμίζει εικόνες από την «Αποκάλυψη»! Οι ερευνητές βρήκαν πως κάτω από τον Ειρηνικό ωκεανό υπάρχει ένα τεράστιο ηφαίστειο, το οποίο και όταν θα εκραγεί, θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη!
Το Πανεπιστήμιο της Γιούτα είναι εκείνο που κατά την έρευνά του στον ωκεανό, βρήκε πως τα πετρώματα της γης έχουν δημιουργήσει το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος των 1.800 μιλίων, σε σημείο του να φτάνει στον μανδύα της γης.
Παρά το γεγονός πως σε περίπτωση έκρηξης του, το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη αναμένεται να εξαφανιστεί, και να μην υπάρξει μορφή ζωής που να επιζήσει από τις καταστροφές, οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς περιμένουν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σε περίπου… 100 εκατομμύρια χρόνια!