Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πάτρα:Μαρτύριο 13χρονης-''Με βίαζε 2 φορές την εβδομάδα''

Ο 46χρονος την απειλούσε πως αν μιλήσει θα την σκοτώσει!!!
 Η ανήλικη φοβόταν, αλλά τελικά βρήκε το κουράγιο να αποκαλύψει το μαρτύριο που ζούσε...
Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε στην Πάτρα ένας 46χρονος Βούλγαρος κατηγορούμενος για τον συστηματικό βιασμό 13χρονης! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Βούλγαρος φιλοξενούσε την ανήλικη και τη μητέρα της στο σπίτι του στην Κεραμιδιά Αμαλιάδας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο του 2009.

Με σκάφος στην Αυστραλία για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Σχεδιάζει να ταξιδέψει από την Πάτρα έως το Σίδνεϊ της Αυστραλίας με σκάφος έξι μέτρων, προκειμένου να επικοινωνήσει το μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ο λόγος για τον 55χρονο Απόστολο Καρδάρα από την Πάτρα, πρώην ανθυποπλοίαρχο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ελληνικό ραδιοσταθμό Symban World Radio του Σίδνεϊ, αποκάλυψε τα σχέδιά του για το συγκεκριμένο ταξίδι με ειδικά εξοπλισμένο σκάφος, το οποίο θα διαρκέσει έως και 6 μήνες και θα περιλαμβάνει στάσεις σε λιμάνια της Αιγύπτου, Σαουδικής Αραβίας, Σρί Λάνκα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ινδονησία, Παπούα Νέα Γουινέα, μέχρι τον τελικό προορισμό.

Πότε διογκώνονται (πρήζονται) οι λεμφαδένες; Πόσο επικίνδυνο είναι; Ποιες εξετάσεις βοηθούν στην διάγνωση;

Συντάκτης: Αλέξανδρος Γιατζίδης, M.D., medlabnews.gr
Περίπου 500-600 λεμφαδένες υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα. Οι λεμφαδένες είναι μικροί σχηματισμοί μεγέθους ολίγων χιλιοστών, οι οποίοι φιλτράρουν υγρά, που κυκλοφορούν στο σώμα κι έτσι αποτελούν σταθμοί συλλογής ξένων σωμάτων, όπως βακτηρίων ιών ή καρκινικών κυττάρων. Στη συνέχεια λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται επί των συλλεχθέντων ξένων σωμάτων εντός των λεμφαδένων και τα εξολοθρεύουν. Οι φυσιολογικοί λεμφαδένες (λεμφογάγγλια), το σχήμα των οποίων μοιάζει με αυτό των νεφρών, είναι ευκίνητοι και ελαστικοί και λειτουργούν ως «ισθμός» μέσω του οποίου συγκρατούνται υπολείμματα κατεστραμμένων κυττάρων, νεοπλασματικά κύτταρα αλλά και ξένα σωματίδια, μικρόβια κ.λπ. Τα μέρη του σώματός μας όπου συνήθως εντοπίζονται διογκωμένοι λεμφαδένες είναι ο λαιμός, οι μασχάλες και οι βουβωνικές χώρες. Εσωτερικές λεμφαδενικές διογκώσεις μπορούν όμως να παρουσιαστούν και στους πνεύμονες, στην κοιλιά καθώς και σε άλλα, σπανιότερα μέρη.

Σε ποιές παθήσεις πρήζονται οι λεμφαδένες;