Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο αρχηγός της Γκεστάπο ενταφιάσθηκε σε εβραϊκό νεκροταφείο!!!

Ο αρχηγός της Γκεστάπο ενταφιάσθηκε σε εβραϊκό νεκροταφείο
Ο Χάινριχ Μίλερ ενταφιάσθηκε σε ομαδικό τάφο το 1945, σε εβραϊκό νεκροταφείο του Bερολίνου αποκαλύπτει η Bild
Ένας από τους κύριους υπεύθυνους για το Ολοκαύτωμα και μία από τις σημαντικές προσωπικότητες του Τρίτου Ράιχ , ο αρχηγός της  Γκεστάπο, Χάινριχ Μίλερ ενταφιάσθηκε σε εβραϊκό νεκροταφείο του Bερολίνου το 1845, και μάλιστα σε ομαδικό τάφο. 

Την ειρωνική αυτή αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έγγραφα που ανακαλύφθηκαν από έναν ιστορικό.  Ο Χάινριχ Μίλερ εξαφανίσθηκε στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς να αφήσει ίχνη. Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν επέζησε μετά το τέλος του πολέμου. Το πτώμα του ετάφη το 1945 σε ομαδικό τάφο του εβραϊκού νεκροταφείου της συνοικίας Μπερλίν-Μίτε, κάτι που το επιβεβαιώνει και έγγραφο του δημαρχείου του Μίτε του Βερολίνου,το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα.
Ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας Ντίτερ Γκράουμαν δήλωσε σοκαρισμένος από την αποκάλυψη. "Το ότι ένας από τους πιο βάρβαρους σαδιστές ναζί είναι θαμμένος σε εβραϊκό κοιμητήριο, αποτελεί κακόγουστη απρέπεια. Προσβάλλει κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων", δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα.