Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Απεργία και συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ...

Την έντονη αντίθεσή τους στην κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που προωθεί
η κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εκφράσουν και την Πέμπτη 8Ιουλίου οι εργαζόμενοι της Καλαμάτας.Το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο καλούν τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να συμμετέχουν στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ και στην απεργιακή συγκέντρωση, που οργανώνουν στις 10:30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Να συμμετέχουν στην απεργία και στην ξεχωριστή συγκέντρωση που οργανώνει στις 11 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου καλεί τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ.
ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4FM
ΧΡ.ΠΑΠ.
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…
Κλειστή από χθες η χωματερή στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου!
Την οριστική αναστολή της λειτουργίας της χωματερής απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου αποφάσισε χθες το Πρωτοδικείο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας। Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του Δήμου για μια ακόμη παράταση της απόθεσης απορριμμάτων, δίνοντας εντολή για την εφαρμογή παλαιότερης απόφασης, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία της χωματερής ήταν παράνομη. Από χθες τα απορριμματοφόρα του Δήμου διέκοψαν την αποκομιδή σκουπιδιών ενώ ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε ανακοίνωσή του κάνει έκκληση στους δημότες να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους δρόμους και να εντείνουν την προσπάθεια για την ανακύκλωση.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ζητούν από τους
βουλευτές Μεσσηνίας να
μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό...
Να μην ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο καλούν τους βουλευτές Μεσσηνίας το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Σε κοινή επιστολή τους προς τους βουλευτές οι διοικήσεις των δυο συνδικαλιστικών οργανώσεων επισημαίνουν ότι οι ρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση και στις εργασιακές σχέσεις, που γίνονται κατ΄ απαίτηση της «τρόικας», γυρνούν την Ελληνική κοινωνία «στις αρχές του 20ου αιώνα και η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις εντολές του ΔΝΤ, οδηγεί τους εργαζόμενους σε ολοκαύτωμα». Ανάλογη προτροπή, να ψηφίσουν κατά συνείδηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχει απευθύνει προς τους βουλευτές ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοινώνει υποψηφιότητα

Οριστικά υποψήφιος
περιφερειάρχης
Πελοποννήσου!!!
Οριστικά υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα είναι
ο Πέτρος Τατούλης στις προσεχείς τοπικές αυτοδιοικητικές
εκλογές του Φθινοπώρου.Αυτό αναφέρουν έγκυρες πηγές,
γεγονός που επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινω-
νία που είχαμε μαζί του.Οι Πελοποννήσιοι αναγνωρίζουν στο
πρόσωπό του έναν άφθαρτο,ασυμβίβαστο, έντιμο,δυναμικό,
ικανότατο και θαρραλέο πολιτικό,που μπορεί να δώσει λύσεις
στα προβλήματα του τόπου μας.(συνέχεια >>> www.ithominews.blogspot.com/2010/07/blog-post_07.html)