Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Εγκεφαλικά νεκρή μητέρα γέννησε παιδί της,τέσσερις μήνες μετά...

Σε μία σπάνια περίπτωση γέννησης μωρού από μητέρα εγκεφαλικά νεκρής, ήταν μάρτυρες το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Sa’ad Specialist στην πόλη Al Khobar στην ανατολική περιοχή της Σαουδικής Αραβίας. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η μητέρα «γέννησε» ένα υγιέστατο αγόρι 28 εβδομάδων και δύο ημερών. Ο διευθυντής της κλινικής, Δρ.Samer Qarah περιγράφει το τραγικό περιστατικό. Η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν από τέσσερις μήνες σε πολύ άσχημη κατάσταση και τότε ήταν μόλις 11 εβδομάδων έγκυος. Όλο το διάστημα μέχρι σήμερα η σίτισή της γινόταν τεχνητά, ενώ χορηγούνταν όλα τα απαραίτητα αντιβιοτικά.
Η ομάδα γιατρών που κούραρε την εγκυμονούσα μέχρι να έρθει η ώρα που το μωρό θα ήταν έτοιμο να γεννηθεί, ήρθαν αντιμέτωποι με θρησκευτικά και ηθικά διλήμματα όλο το διάστημα αυτό.
Στις 28 βδομάδες και επειδή η κατάσταση της υγείας του μωρού χειροτέρευε αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή. Το ευτυχές είναι ότι όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι το μωρό χαίρει άκρας υγείας.
totefteri

Μνημείον Κυναίγειρου εν Ελευσίνι

Στην παραλία της Ελευσίνας, στην νέα μαρίνα προς το «ΙΡΙΣ»,μπορείτε να επισκεφθείτε το Μνημείο του Κυναίγειρου, για να γνωρίσετε τον Ελευσίνιο ήρωα της μάχης του Μαραθώνα. Στην όμορφη πλατεία, που προτείνουμε να ονομασθεί πλέον Πλατεία Κυναιγείρου, δεσπόζει το ανάγλυφο μαρμάρινο δημιούργημα του ερασιτέχνη γλύπτη Τιμολέοντος Ρεντούμη, ως προσφορά στην κοινωνία της Ελευσίνας και του Θριασίου. Το Μνημείο αφιερώνεται από το Κέντρο Ελευσινιακών Μελετών «Δάειρα» στον άγνωστο στους περισσοτέρους αδελφό του Αισχύλου, τον ηρωικό Κυναίγειρο, για τα 2500 χρόνια από την μάχη του Μαραθώνα, που γιορτάσαμε το 2010.

Κινητά σε κουτιά μπισκότων...

Τα διευθυντικά στελέχη της υποχρεώνει η γερμανική χημική εταιρεία Evonik, να τοποθετούν τα κινητά τηλέφωνά τους μέσα σε ένα κουτί μπισκότων από λευκοσίδηρο όταν συμμετέχουν σε συσκέψεις για «ευαίσθητα» θέματα, για να μην πέσουν θύματα βιομηχανικής κατασκοπείας! Η εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την πληροφορία εξηγώντας ότι «οι ειδικοί λένε ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν ολοένα και περισσότερο τη δυνατότητα να ακούν ακόμη και όταν είναι κλειστά». «Το μέτρο εφαρμόζεται κυρίως όταν στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν ευαίσθητα θέματα, ιδίως σε ότι αφορά στην έρευνα και την ανάπτυξη», πρόσθεσε. Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική γιατί ο λευκοσίδηρος μπλοκάρει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, εμποδίζοντας το σήμα των τηλεφώνων. Η Evonik είναι ένας βιομηχανικός όμιλος με κύκλο εργασιών 13 δισεκατομμυρίων ευρώ και ειδικεύεται στο χημικό τομέα ενώ εδώ και μερικά χρόνια ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.
newsbomb

Οι τέσσερις Ελληνικές πτωχεύσεις:1827, 1843, 1893 και 1932

Αν εξαιρέσει κανείς την Κατοχή, στη διάρκεια της οποίας η χώρα υποχρεώθηκε για υπέρτερους λόγους σε παύση πληρωμών, έχουν περάσει 77 χρόνια από την τελευταία φορά που η λέξη «χρεοκοπία» ακούστηκε στην Ελλάδα τόσο πολύ όσο αυτές τις ημέρες. Ηταν η χρονιά της τελευταίας από τις τέσσερις ελληνικές πτωχεύσεις των ετών 1827, 1843, 1893 και 1932. Πτωχεύσεις που οφείλονταν στην αδυναμία της χώρας να εξυπηρετήσει έναν υπέρμετρο και πανάκριβο εξωτερικό δανεισμό και λύνονταν με ακόμη μεγαλύτερο και επαχθέστερο δανεισμό δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που έσπασε μόλις στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Και που είχαν σχεδόν πάντα μια έμμεση ή άμεση σχέση με την εθνική κυριαρχία,όπως προς γενική έκπληξη ανέφερε προ ημερών στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου. Γιατί; Οχι μόνο επειδή σε πτώχευση δεν μπορείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική, όπως διευκρίνισε μετά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θόδωρος Πάγκαλος, αλλά επειδή ιστορικά οι περισσότερες πτωχεύσεις συναρτήθηκαν με την εθνική ολοκλήρωση. ? 1827: Τα δάνεια που δεν έφτασαν ποτέ Ο αγώνας του 1821 υπήρξε μια καταπληκτική ευκαιρία για τις αγγλικές τράπεζες. Ενώ δάνεισαν τους επαναστάτες με ονομαστικά δάνεια συνολικού ύψους 2.800.000 λιρών της εποχής, τελικά μόνο το 20% του ποσού έφτασε στον σκοπό του. Ετσι η πρώτη πτώχευση έρχεται νωρίτερα και από τη δημιουργία του ελληνικού κράτους καθώς το 1827 δηλώνεται αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων αφού δεν είχαν καν εισπραχθεί. Η πτώχευση ίσως συνδέεται ακόμη και με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου που έγινε την ίδια χρονιά έπειτα από μυστική συμφωνία των Μεγάλων Δυνάμεων, που έτσι διέσωσαν την ελληνική επανάσταση οδηγώντας τελικά στη δημιουργία κράτους, από το οποίο και θα μπορούσαν κάποτε να εισπράξουν. ?