Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2012

Οι σάλπιγγες της Αποκάλυψης ακούστηκαν στην Κόστα Ρίκα;  • Το φαινόμενο έχει προηγηθεί και στην Ουκρανία, όπου ξεκάθαρα ακουγόταν σάλπιγγες από τον ουρανό!
Είναι οι μυστηριώδεις ήχοι που ακούστηκαν εχθές σε όλη την Κόστα Ρίκα προάγγελος της λεγόμενης «Αποκάλυψης»; Κάποιοι υποστηρίζουν ακριβώς αυτό, καθώς ο μυστηριώδης ήχος που ακούστηκε σε όλη τη... χώρα στις 00:30 το πρωί προκάλεσαν ανάμικτα συναισθήματα στους κατοίκους.
Ο Ronny Quintero σεισμολόγος δήλωσε για το γεγονός πως πρέπει να εξεταστεί την ώρα που έγινε και στην τοποθεσία ώστε να διευκρινίσει με βεβαιότητα πως ο ήχος δεν οφειλόταν σε κάποια σεισμική δόνηση. Ο ίδιος πρόσθεσε πως εξαρτώμενης της τοποθεσίας είναι εύκολο να αποκλείσει ή όχι την πιθανότητα τεκτονικής διάρρηξης.
Το σεισμολογικό και ηφαιστειακό ινστιτούτο OVSICORI της Κόστα Ρίκα έκανε γνωστό πάντως πως δεν υπήρξε κάποια γεωλογική δραστηριότητα στη χώρα.
Το περίεργο αυτό βουητό το οποίο καταγράφηκε σε βίντεο, μοιάζει με το αντίστοιχο φαινόμενο στην Ουκρανία. Είναι απαραίτητο να σημειωθεί για όσους δουν το βίντεο από την Κόστα Ρίκα και αναρωτηθούν ποιος ακριβώς είναι ο ήχος, πως ούτε άνεμος υπήρχε ούτε η περιοχή που καταγράφηκε ήταν κοντά σε θάλασσα! Για όσους διαθέτουν ακουστικά θα ήταν καλύτερα να τα χρησιμοποιήσουν.
Το βουητό ακούστηκε σε όλη σχεδόν τη χώρα από την Heredia μέχρι το Perez Zeledon.
Το θέμα είναι πρώτη είδηση σε πολλά ΜΜΕ στη χώρα μεταξύ αυτών και η αγγλόφωνη έκδοση Costa Rica News.
Οι σάλπιγγες του Κιέβου 11 Αυγούστου 2011


Τα "κύματα της θάλασσας" στην ορεινή Κόστα ΡίκαEίναι αυτές οι μοναδικές περιπτώσεις "ουράνιων ήχων"; Δυστυχώς όχι...! Στο video που ακολουθεί υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά μόνο από τη χρονιά που μας πέρασε, το 2011!!!


Στα άδυτα του θωρηκτού «Αβέρωφ»

Ταξίδι στον χρόνο και την ιστορία… Το θωρηκτό «Αβέρωφ» άνοιξε τα αμπάρια του και με τη βοήθεια του πλοιάρχου, Σωτήρη Χαραλαμπόπουλου, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μία περιήγηση στα άδυτα του θρυλικού πλοίου και να ακούσετε, έπειτα από πολλά χρόνια σιγής, τον ασύρματο να εκπέμπει εκ νέου…
Ο Πλοίαρχος
Ο Πλοίαρχος
Η επανεργοποίηση του χώρου ασυρμάτου του Ναυτικού Μουσείου Αβέρωφ, καθώς και μιας εκ των παλαιών συσκευών του έγινε με την ευγενή συνεισφορά των μελών της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, με την ευκαιρία εορτασμού του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών της Έλλης και της Λήμνου κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Οι ραδιοερασιτέχνες πραγματοποιούν εκπομπές παγκόσμιας εμβέλειας από τον χώρο ασυρμάτου του «Αβέρωφ». Η εκπομπή - στα βραχέα και στα υπερβραχέα- θα διαρκέσει μέχρι σήμερα και σε όσους απαντήσουν στα σήματα από όλο τον κόσμο θα λάβουν, ως είθισται, αναμνηστική κάρτα. Όπως δήλωσαν στη zougla.gr, μέχρι στιγμής έχουν λάβει περισσότερα από 10.000 σήματα.