Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ & Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

Η αντίθεση Κρόνου-Ουρανού δεν αρέσει καθόλου στους αστρολόγους, αφού σηματοδοτεί οικονομικές αναταράξεις και κρίσεις. Τι προβλέπει η αστρολογία για το μέλλον; Πόσο θα κρατήσει η τρέχουσα οικονομική κρίση και ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της;
Βιώνουμε μια πρωτοφανή εναλλαγή κύκλων στην οικονομία, που σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στην παγκοσμιοποίηση. Αστρολογικά όμως, αυτές οι απότομες μεταπτώσεις οφείλονται στην αντίθεση Κρόνου-Πλούτωνα της 11ης Σεπτεμβρίου, στην αντίθεση Κρόνου-Ποσειδώνα που επέφερε μια κατάσταση οικονομικής κρίσης, και τέλος στην αντίθεση Κρόνου-Ουρανού, που συνέβη σε ένα πλαίσιο οικονομικής πτώσης. Οι αστρολόγοι προειδοποιούσαν εδώ και καιρό γι' αυτήν τη δύσκολη εποχή και σήμερα ο κόσμος παρακολουθεί τόσο αυτές τις πλανητικές εξελίξεις, όσο και τον αντίκτυπό τους στην πραγματική ζωή. Μοιραία, έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτήματα, ως προς το τι μπορεί να σημαίνει για τον άνθρωπο μια τόσο ισχυρή αντίθεση, αλλά και ποιο θα είναι το μέλλον, σύμφωνα με τις προβλέψεις της αστρολογίας.
Γιατί η οικονομική κρίση αποδίδεται κυρίως στην αντίθεση ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ουρανό;
Διότι ο Ουρανός φέρνει τάσεις καινοτομίας, απελευθέρωσης και αλλαγής των αξιών, οι οποίες συγκρούονται με τις ιδιότητες του Κρόνου, πλανήτη του συντηρητισμού, της παράδοσης και της αντίστασης στην αλλαγή. Μια τέτοια όψη διαμορφώνει εις βάθος την κοινωνία, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά.
Υπήρξαν στο παρελθόν παρόμοιες πλανητικές αντιθέσεις;
Συχνά στο παρελθόν παρατηρήθηκε οικονομική ύφεση ή υψηλή άνοδος των επιτοκίων, ενώ ταυτόχρονα αναδύονταν απελευθερωτικά κινήματα. Κατά την αντίθεση Κρόνου-Ουρανού από το 1918 έως το 1920, η οικονομία παρουσίασε ανοδική τάση με το τέλος του πολέμου, αλλά παράλληλα σημειώθηκαν απεργίες, κλείσιμο εργοστασίων κ.λπ. Από το τέλος του 1919 μέχρι το καλοκαίρι του 1921, ο δείκτης Dow Jones έπεσε κατά 47%!
Η ίδια αντίθεση επαναλήφθηκε από το 1965 έως το 1967, με το χρηματιστήριο της Γαλλίας να σημειώνει πτώση 21%. Παράλληλα σημειώθηκαν οι πρώτοι βομβαρδισμοί του Βιετνάμ, ο πόλεμος των έξι ημερών στο Ισραήλ... Μόνο που τότε σημειώθηκε επίσης σύνοδος Ουρανού-Πλούτωνα, που κατά κάποιον τρόπο στήριξε την οικονομία, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας «λαμπρής» εποχής για την Αμερική, τουλάχιστον.
Υπάρχουν επιπτώσεις που επανεμφανίζονται;
Όλοι οι αστρολόγοι γνωρίζουμε ότι η αντίθεση Κρόνου-Ουρανού αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό της εξέλιξης της αμερικανικής οικονομίας. Την προηγούμενη φορά το δολάριο είχε πέσει και ο κόσμος αγόραζε χρυσό. Το πιθανότερο είναι ότι τα προσεχή χρόνια το αμερικάνικο νόμισμα να συνεχίσει να χάνει την αξία του.
Τι σηματοδοτεί η τρέχουσα αντίθεση Κρόνου-Ουρανού;
Μια περίοδο επώδυνης οικονομικής μετάβασης. Οι πρώτες ύλες άρχισαν ήδη να σπανίζουν και να γίνονται ακριβότερες, ενώ η φτώχεια θα συνεχίσει να εξαπλώνεται, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα. Επίσης παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά, οι πιστώσεις ακριβαίνουν και οι δανειζόμενοι δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει. Αυτή η πλανητική αντίθεση δηλώνει επίσης απώλεια της δύναμης των αριστερών παρατάξεων. Ενισχύει το αίσθημα της εθνικής ταυτότητας κι αυτό μπορεί να ξεσηκώσει επαναστατικούς αγώνες.
Οι περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η κρίση θα υποχωρήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια...
Από αστρολογικής πλευράς το 2010 δεν είναι λαμπρή χρονιά και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν. Ωστόσο, υπάρχουν λόγοι για να ελπίζουμε. Βιώνουμε μια κρίση, αλλά δεδομένου ότι αυτή την εποχή οι πλανήτες βρίσκονται σε διαρκή κίνηση στο ουράνιο στερέωμα, θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες να βρούμε λύσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι στις δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να υποτασσόμαστε, αλλά να αντιδράμε.
Προς τα πού θα πρέπει να στραφούμε για να βρούμε τη λύση;
Θα πρέπει να χρηματοδοτήσουμε την έρευνα προς εναλλακτικές μορφές ενέργειας (Ουρανός), ώστε να καταλαγιάσουν οι διαμάχες για το πετρέλαιο. Οι οικονομολόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι σε δύο χρόνια τα αποθέματα πετρελαίου δεν θα επαρκούν για να καλύψουν τις παγκόσμιες ανάγκες. Με την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων, αυτή η εποχή της κρίσης μετατίθεται για το 2020 ή το 2030, αναπόφευκτα όμως, κάποια στιγμή το πετρέλαιο θα μειωθεί σημαντικά. Μοιραία λοιπόν θα χρειαστεί να στραφούμε στην ηλιακή, την υδραυλική και άλλες φυσικές μορφές ενέργειας, αλλά η χρηματοδότηση των ερευνών θα πρέπει να εντατικοποιηθεί από σήμερα. Ευτυχώς, ο Ουρανός προάγει τα οικολογικά ζητήματα, οπότε θα λέγαμε ότι από αυτή την άποψη, οι πλανήτες είναι με το μέρος μας.
Μέσα σε όλη αυτή την πλανητική αναταραχή, υπάρχει άλλη μία μετάβαση που δεν έχει ακόμα εκδηλώσει τη μέγιστη επιρροή της. Η μία είναι το πέρασμα του Πλούτωνα, πλανήτη του χρήματος, από τον Αιγόκερω, που κυβερνάται από τον Κρόνο, πλανήτη του ρεαλισμού αλλά και των περιορισμών. Ο Πλούτωνας μπήκε ήδη στον Αιγόκερω από τον περασμένο μήνα. Να σημειώσουμε ότι και πάλι η χώρα που θα επηρεαστεί περισσότερο είναι η Αμερική, που θεωρείται ότι έχει γεννηθεί στον αστερισμό αυτού του ζωδίου. Το αποτέλεσμα αυτής της διέλευσης σε συνδυασμό με την έντονη αντίθεση Ουρανού-Κρόνου αναμένεται να κορυφωθεί το 2010, όταν αυτές οι δύο όψεις «έρθουν σε σύγκρουση» μεταφορικά. Ο αντίκτυπος θα είναι παγκόσμιος, όμως το ουράνιο στερέωμα αναμένεται να ξαστερώσει μετά το 2010.
Κι αν τα παραπάνω σας φαίνονται δυσοίωνα, έχετε υπ’ όψιν σας ότι η αστρολογία παρέχει ορισμένες προβλέψεις αποκλειστικά και μόνο για να μας προειδοποιήσει ώστε να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Αυτό το διάστημα καλό θα είναι να γίνουν κάποιες αποταμιεύσεις και να αποφεύγονται οι επισφαλείς επενδύσεις, οι σημαντικές αγορές και τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα. Καθυστερήστε τα μεγαλεπήβολα σχέδια για 2 χρόνια και να θυμάστε ότι...πλανήτης είναι και γυρίζει!
 oroskopio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου