Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Το “στοιχειωμένο” αρχοντικό στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη έχει το δικό της «στοιχειωμένο» σπίτι, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο αρχοντικό στον αριθμό 263 της Βασιλίσσης Όλγας. Το σπίτι λέγεται ότι παλιά ανήκε σε κάποιον Εβραίο.
 Σήμερα είναι ετοιμόρροπο και ο άλλοτε κήπος του έχει μετατραπεί σε χώρο απόθεσης οικοδομικών υλικών.Οι φήμες λένε ότι όποιος δοκιμάζει να περάσει τη νύχτα του στο αρχοντικό, τρέπεται σε φυγή, καθώς φαντάσματα κυκλοφορούν στα δωμάτια και ακούγονται τρομακτικοί θόρυβοι. Όποιος δε, θελήσει να το κατοικήσει, κινδυνεύει να τρελαθεί.
Η κατάρα του σπιτιού πέφτει αμείλικτη πάνω σε όποιον προσπαθήσει να το κατεδαφίσει. Παλιότερα, λέγεται ότι δύο εργολάβοι αγόρασαν το αρχοντικό με σκοπό να το κατεδαφίσουν. Όμως, την ημέρα που πέρασε στην ιδιοκτησία τους ο ένας πέθανε από καρδιά και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας προς την Αθήνα.
Το αρχοντικό του Εβραίου, πάντως, δεν είναι το μόνο «στοιχειωμένο» σπίτι στην περιοχή. Φήμες κυκλοφορούν επίσης για ένα οίκημα στην Αρετσού της Καλαμαριάς και για ένα άλλο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά το δικαστικό μέγαρο.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου