Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σύσκεψη για την ασφάλεια στην Πελοπόννησο

Την πολιτική του για το θέμα της ασφάλειας και της διαφύλαξης της νομιμότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανάπτυξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του, στην έδρα της Περιφέρειας με τον περιφερειακό Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Ταξίαρχο Γεωργόπουλο Ηλία, στην οποία παρευρέθηκαν και οι Αστυνομικοί Διευθυντές όλων των Περιφερειακών ενοτήτων.

Ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πελοπόννησο για την προσπάθεια που καταβάλουν οι δυνάμεις της συμβάλλοντας στην κοινωνική ηρεμία του τόπου ενώ επέστησε την προσοχή των αξιωματικών στα θέματα που αφορούν τους λαθρομετανάστες και τους αθίγγανους. "Στόχος μας είναι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να τηρούνται οι Νόμοι" σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας την ανάγκη "να μην υπάρξει καμία ανοχή στην παραβατικότητα, ούτε και συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι που θα βάλουν την αξιοπιστία των αρχών". Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην ανάγκη η αστυνομία "να εξασφαλίζει την προστασία όλων των πολιτών, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, φροντίζοντας να μην περιορίζεται η πρόσβαση τους στον χώρο εργασίας τους".

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και στις συνέπειες που αυτή μπορεί να δημιουργήσει στην αύξηση της εγκληματικότητας εξέφρασε την άποψη "ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί". "Οι πολίτες ακόμα και στο τελευταίο χωρίο της Περιφέρειας πρέπει να νοιώθουν ασφάλεια" υπογράμμισε ο κ. Τατούλης επαναλαμβάνοντας την πολιτική του απόφαση "στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να τηρούνται απόλυτα οι κανόνες και οι νόμοι".

Ο κ. Τατούλης αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σώματα ασφαλείας ενημέρωσε τους ανώτατους αξιωματικούς της Περιφέρειας ότι έχει θέσει τα προβλήματα αυτά στον αρμόδιο υπουργό, και θα επανέλθει, με στόχο την αγαστή συνεργασία και την προστασία του έργου τους που ξεκινά από την εξασφάλιση των προδιαγραφών άσκησης του λειτουργήματος της αστυνόμευσης.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη για την πρόσκληση και την ενημέρωση, και ανέφερε ότι θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να επιτευχτεί η ασφάλεια των πολιτών σε υψηλά επίπεδα.
όλες τις πτυχές του σχεδίου της αιρετής περιφέρειας και θα τεθούν τα χρονοδιαγράμματα των ενεργειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου