Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Συγκλονιστικό:Αυτό το μικρό κοριτσάκι είναι νεκρό εδώ και 95 χρόνια. Όταν ξαφνικά… Άνοιξε τα μάτια της!!!

1
Οι Ιταλοί αρχαιολόγοι προσπαθούν πλέον να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς ότι μια μούμια παιδιού μόλις 2 ετών στη Σικελία ανοίγει και κλείνει τα μάτια της κάθε μέρα…
Διαβάστε την ιστορία της Ροζαλία Λομπάρντο και δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε στο φως της δημοσιότητας η ιστορία της μούμιας της μόλις 2 ετών Ροζαλία Λομπάρντο. Το κοpιτσάκι αυτό γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1918 στο παλέρμο και πέθανε τον Δεκέμβριο του 1920 από πνευμονία.

Πριν από αρκετό καιρό, ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν ότι η μούμια της Ροζαλία Λομπάρντο, κούνησε τα βλέφαρά της πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Αναφέρουν μάλιστα ότι κάποια στιγμή αποκαλύφθηκαν τα καλοδιατηρημένα μπλε μάτια της!


Το φαινόμενο αυτό έχει καταγραφεί πολλές φορές σε βίντεο και αποτέλεσε αντικείμενο για διάφορες μεταφυσικές εικασίες για σειρά ετών, αλλά οι επιστήμονες είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.
2


Η μούμια της Ροζαλία Λομπάρντο είναι μία από τις καλύτερα διατηρημένα μούμιες του κόσμου και είναι μία από τις περίπου 8.000 (!) μούμιες που βρίσκονται στις κατακόμβες κάτω από το μοναστήρι των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Σικελίας!

Το παρατσούκλι «Ωραία Κοιμωμένη» της δόθηκε γιατί μοιάζει σαν να κοιμάται μέσα στο γυάλινο φέρετρο.

Ειδικοί επιστήμοες και αρχαιολόγοι επιμένουν ότι το γεγονός ότι ανοιγοκλείνει τα μάτια της είναι απλώς μία οφθαλμαπάτη, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η οφθαλμαπάτη αυτή παράγεται από το φως που φιλτράρεται μέσω των πλευρικών παραθύρων και κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αλλάξει. Τα μάτια της δεν είναι εντελώς κλειστά. Δεν ήταν ποτέ εντελώς κλειστά«.
3


Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει απ” τις υπόλοιπες μούμιες, είναι το γεγονός ότι είναι πολύ καλά διατηρημένη.
Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ενώ οι περισσότερες από τις μούμιες αφυδατώθηκαν από το ξηρό περιβάλλον, η μούμια της Ροζαλία είχε μουμιοποιηθεί τεχνητά.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν άνθρωποι που έψαξαν το παρελθόν της Ροζαλία, για να την διατηρήσει στην αιωνιότητα, ο πατέρας της στράφηκε στον ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια, φημισμένο ταριχευτή από τη Σικελία ο οποίος όμως δεν αποκάλυψε τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούσε στις μούμιες.
4


Το 2009 ανακαλύφθηκε ένα χειρόγραφο στο οποίο αναφέρονται ως συστατικά για την μουμιοποίηση της Ροζαλία η γλυκερίνη, φορμαλίνη κορεσμένη με θειικό ψευδάργυρο και χλώριο αλλά και ένα μέρος ενός διαλύματος αλκοόλης κορεσμένης με σαλικυλικό οξύ.

Η φορμόλη σκότωσε τα βακτήρια, η γλυκερίνη διατήρησε το σώμα της, προστατεύοντάς το ταυτόχρονα από την ξηρότητα, το σαλικυλικό οξύ σκότωσε τους μύκητες, ενώ τα άλατα ψευδαργύρου πέτρωσαν ουσιαστικά το σώμα της, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
Σχεδόν 100 χρόνια μετά το θάνατό της, η Ροζαλία μοιάζει αλλόκοτα ζωντανή. Το 2009, μια μαγνητική τομογραφία του πτώματος παρήγαγε την πρώτη 3D απεικόνιση του μικρού κοριτσιού και αποκάλυψε ότι όλα τα όργανά της ήταν απολύτως ανέπαφα.
5


Σε time-lapse φωτογραφίες, τα μάτια Rosalia δείχνουν να ανοιγοκλείνουν και να αποκαλύπτουν τις μπλε ίριδες της να είναι σχεδόν άθικτες από την αποσύνθεση.

Υπάρχουν και επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η κίνηση των βλεφάρων πιθανότατα προκαλείται από τις αλλαγές στη θερμοκρασία δωματίου και την υγρασία στις κατακόμβες, όμως έχει σίγουρα τροφοδοτήσει πολλές δοξασίες που θέλουν το πνεύμα της να επιστρέφει στο σώμα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ωραία Κοιμωμένη» προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, αν και ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου