Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Επίσκεψη του Γραμματέα Υπουργείου Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο 19/02/2011 και ώρα 10.00 π.μ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Νικόλαος Πολύζος. Ο Γενικός Γραμματέας είχε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γεώργιο Μπέζο και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Ιδρύματος. Στη συνάντηση ο Διοικητής του Νοσοκομείου ενημέρωσε τον κ.Πολύζο για όλα τα θέματα και τα προβλήματα που αφορούν το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τις υγειονομικές δομές που αυτό εποπτεύει. Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που παράγεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και απένειμε τα συγχαρητήριά στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλο το προσωπικό (ιατρικό-νοσηλευτικό-διοικητικό-τεχνικό-βοηθητικό) για την συντονισμένη και συλλογική προσπάθεια που καταβάλλουν.
Τα κυριότερα σημεία της ενημέρωσης που παρείχε ο Διοικητής του Νοσοκομείου στο Γενικό Γραμματέα είναι τα παρακάτω:
Ολοκληρώνονται οι εργασίες για την λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου, του μοναδικού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Βρισκόμαστε στην φάση προμήθειας του αναλώσιμου υλικού (εκκρεμούσε και αυτό από το 2000-δωρεά ΚΑΡΕΛΙΑ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ) . Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου-αξονικού τομογράφου –μαστογράφου και άλλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Για όλο τον εξοπλισμό έχουν υποβληθεί τεχνικά δελτία στις ενδιάμεσες διαχειριστικές αρχές και προχωράμε στην διενέργεια των διαγωνισμών.Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο Νοσοκομείο που θα φιλοξενήσει την λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου. Υποβλήθηκε ολοκληρωμένος φάκελος (τεχνικά δελτία) στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΡΑΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και εξοικονόμηση πόρων. Συνολικός προϋπολογισμός του έργου 1.000.000 ευρώ. Το Νοσοκομείο δαπανά σε ετήσια βάση περίπου 900.000 ευρώ για πετρέλαιο και με αυτή την δράση η Διοίκηση στοχεύει σε εξοικονόμηση πόρων που αγγίζουν περίπου το 50%.
Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αίπειας συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Ήδη η ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε έχει ετοιμάσει τα τεχνικά δελτία για την υποβολή τους στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και βρίσκονται οι φάκελοι στις αρμόδιες πολεοδομίες για την έκδοση των οικοδομικών αδειών για την κατασκευή των τεσσάρων περιφερειακών ιατρείων στο Δ.Δ Μεθώνης, στο Δ.Δ Πεταλιδίου, στο Δ.Δ Βλαχόπουλου και στο Δ.Δ Άρη. Ανοίγει και λειτουργεί εντός του Φλεβάρη του 2011 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας διαβητολογικό ιατρείο και ιατρείο λοιμωξιολογίας. Για την λειτουργία τους το νοσοκομείο διαθέτει πια εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.Ολοκληρώνεται σε περίπου ένα (1) μήνα η κατασκευή νέου πάρκινγκ στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου 70 νέων θέσεων στάθμευσης. Παραχωρήθηκε από το Νοσοκομείο στον ΟΚΑΝΑ χώρος για την κατασκευή Μονάδας Χορήγησης Υποκατάστατων και υπολογίζεται ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί η δημοπράτηση του έργου.Επιλύθηκε το θέμα της οριοθέτησης του σανατορίου της Βυτίνας που ανήκει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και ως γνωστό τμήμα τούτου είχε καταπατηθεί από τρίτους. Κατόπιν αυτού η Διοίκηση προχωρά στην αξιοποίηση του κτιρίου. Τέλος ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε χώρους του Νοσοκομείου και στάθηκε ιδιαίτερα στα νέα τμήματα και συγκεκριμένα στη Μονάδα Εμφραγμάτων, στην Μ.Ε.Θ και στο χώρο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου