Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πώς προστατεύομαι από τα Ψεύτικα Προφίλ στο facebook

Έχει γίνει μόδα τον τελευταίο καιρό διάφοροι κομπλεξικοί , κακεντρεχείς , πρώην σχέσεις , φιλοπρώην περιπτώσεις , κακοί άνθρωποι και γενικά πάσης φύσεως προβοκάτορες ακόμα και για κομματικές ή επαγγελματικές σκοπιμότητες να φτιάχνουν ψεύτικα προφίλ στο facebook και να λασπολογούν , να υβρίζουν και να προβοκάρουν τον χρήστη που έχουν βάλει στο μάτι ...
Η Ελληνική νομοθεσία είναι τόσο πίσω στον τομέα αυτό που για να μπει στη διαδικασία να ψάξει θα πρέπει να υπάρξει σαφής απειλή κατά ζωής και αφού ο "Αμερικάνικος" πάροχος του facebook δώσει άρση απορρήτου .
Φανταστείτε όμως ότι όταν κάποιος που μας προσέγγισε με ένα "χαριτωμένο" προφίλ ξαφνικά στις 4 τη νύχτα γέμισε τον τοίχο μας με σχόλια του στυλ : (δώσε μου τα λεφτά που σου δάνεισα μωρή πουτ@ν@) κλπ και το βλέπουμε στις 10 το πρωί πόσο μας έχει συκοφαντήσει και στην ουσία πόσο απροστάτευτοι είμαστε στο θέμα του ηλεκτρονικού εγκλήματος .
Οι λύσεις που προτείνουμε και βέβαια δεχόμαστε και προσθέτουμε την όποια δική σας ιδέα, είναι σε γενικές γραμμές τρεις .
Πρώτον : Αφιερώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να φτιάξουμε τις ρυθμίσεις ασφαλείας έτσι ώστε να μη μπορεί κανείς να γράψει στον τοίχο μας και να μας στείλει μήνυμα εάν δεν τον/την ξέρουμε Δεύτερον : Στην περίπτωση που δεν είναι επαρκείς η προστασία μας και τελικά μας συκοφαντήσουν-απειλήσουν τότε θα πρέπει αμέσως να σκανάρουμε την επιφάνεια εργασίας για να "φωτογραφήσουμε" ουσιαστικά το υβριστικό κείμενο . (πατάμε ταυτόχρονα το πλήκτρο control και το prt sc και με΄τα ανοίγουμε τη ζωγραφική και απλά κάνουμε επικόλληση , αποθηκεύουμε τη "φωτο" για πάσα πιθανή δικαστική χρήση και ενημερώνουμε μέσο του τοίχου μας ή ομάδων, όσους περισσότερους μπορούμε για να του κάνουν αναφορά για κακόβουλη χρήση του facebook .
Τρίτον : Αφού έχουμε το ψεύτικο προφίλ του χρήστη αποθηκευμένο στον υπολογιστή μας επικοινωνούμε με το τμήμα ηλεκτρονικής δίωξης :
Για Αθήνα:
* Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Λ. Αλεξάνδρας 173 – Τ.Κ. 115 22 Αθήνα
Fax: 210 6476462
Τηλ. : 210-6476464, 210-6476000
e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Για Θεσσαλονίκη:
* Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Μοναστηρίου 326 – Τ.Κ. 541 21 Θεσσαλονίκη
Fax: 2310 – 559929
Τηλ.: 2310 388370-5, 2310-388000
e-mail: info@cybercrime.gr
και αναφέρουμε ακριβώς την ηλεκτρονική επίθεση που δεχτήκαμε ζητώνας (και επιμένοντας) βοήθεια και καθοδήγηση για τις νομικές κινησεις μας . Από τη στιγμή που έχουμε φωτογραφήσει το απειλητικό ή υβριστικό κείμενο στο pc μας μη ξεχνάτε ότι εχουμε ένα πολύ σοβαρό και σημαντικό στοιχείο που είναι ικανό να τεκμηριώσει μήνυση .
Και τέλος εμείς τα peramatozoa επειδή πιστεύουμε ότι η ατομική πρωτοβουλία όταν ομαδοποιείται και αποκτά τη μορφή συλλογικής δράσης τότε και μόνο τότε φέρνει αποτελέσματα , αποφασίσαμε να φτιάξουμε ξεχωριστή θεματική κατηγορία με τίτλο : Ψεύτικα Προφίλ στην οποία θα δημοσιεύουμε όσες καταγγελίες μας στείλετε για να μπορέσουμε να κάνουμε ομαδικές αναφορές και να "ρίχνουμε' αμέσως τα κακόβουλα προφίλ . περιμένουμε τις προτάσεις και τις καταγγελίες σας
peramatozoa.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου