Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Αστυνομικός σκύλος μαχαιρώθηκε από δουλέμπορο

Την επόμενη φορά που ο αρχηγός της Αστυνομίας θα τιμήσει αστυνομικούς που τραυματίστηκαν ή έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, θα πρέπει να δώσει τα εύσημα και σε ένα... τετράποδο. Ο λόγος για τον αστυνομικό σκύλο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, που τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να αφοπλίσει έναν δουλέμπορο και να βοηθήσει στην σύλληψή του. Τελικά τα κατάφερε, αν και δέχτηκε από τον διακινητή παράνομων μεταναστών μια μαχαιριά στην ράχη, που του άφησε μεγάλο τραύμα....
Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, όταν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Λαθρομεταναστών της Α.Δ. Αλεξ/πολης σε συνεργασία με φινλανδούς αξιωματούχους της Frontex οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών και ενός λαθρομετανάστη. Ωστόσο, ο ένας δουλέμπορος, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, έκανε χρήση μαχαιριού με λάμα 25 εκατοστών σε βάρος του αστυνομικού σκύλου που κινήθηκε προς το μέρος του, με αποτέλεσμα ο σκύλος να δεχθεί πλήγμα στη ράχη.

Παρά τον τραυματισμό του, ο σκύλος κατάφερε να αφοπλίσει τον δράστη που στη συνέχεια και κατόπιν σφοδρής αντίστασης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Στην κατοχή του βρέθηκαν, εκτός από το μαχαίρι, και τρία (3) κινητά τηλέφωνα. Ο αστυνομικός σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και ο δράστης – διακινητής που αφόπλισε στο Κέντρο Υγείας Φερών για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στην ίδια επιχείρηση συνελήφθη άλλος ένας διακινητής λαθρομεταναστών αλλά και ένας παράνομος μετανάστης.
Μάλιστα, από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι ο λαθρομετανάστης ήταν μέρος ομάδας 20 ατόμων που ετοιμάζονταν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά απετράπη η είσοδός τους στην χώρα. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.
star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου