Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Οι τελευταίες ώρες των επιβατών της πτήσης 370 - Τα παιχνίδια της μοίρας - Οι "τυχεροί" και οι "άτυχοι"


- Η θλιβερή ιστορία ενός ζευγαριού από την Μαλαισία που πήγαινε καθυστερημένο ταξίδι του μέλιτος και ήταν στην πτήση 370 της Malaysian Airlines - Ο αμερικανός επιχειρηματίας που νόμιζε ότι πετούσε μια ημέρα αργότερα και το συνειδητοποίησε τελευταία στιγμή - Οι 6 κινέζοι καλλιτέχνες ενός γκρούπ οι οποίοι άλλαξαν πτήση λίγες ώρες πριν - Συγκλονιστικές ιστορίες αποκαλύπτει η Wall Street Journal 
Δεν στερεύουν τα δάκρυα των συγγενών των αγνοουμένων
Είχε νυχτώσει την περασμένη Παρασκευή, όταν ο επιχειρηματίας Philip Wood ετοίμαζε σαν τρελός τις βαλίτσες του για το ταξίδι του στο Πεκίνο. Είχε μπερδέψει τις ημερομηνίες. Η κοπέλα του στην Κίνα του υπενθύμισε ότι πετούσε εκεινο το βράδυ και όχι το επόμενο....


Την ίδια ώρα μια ομάδα κινέζων καλλιτεχνών έκλειναν την ημέρα του στην Κουάλα Λουμπούρ σε ένα πολιτιστικό κέντρο της πόλης αφού είχαν πρώτα γυρίσει όλα τα αξιοθέατα και είχαν απολαύσει ένα εξαιρετικό δείπνο με σούπα πάπιας, τηγανητές γαρίδες και χοιρινό μαγειρεμένο σε σκούρα καφέ σάλτσα.

Δεν στερεύουν τα δάκρυα των συγγενών των αγνοουμένων



Η Norli Akmar Hamid μόλις είχε τελειώσει τις βαλίτσες της για το πολυπόθητο ταξίδι του μέλιτος με τον αγαπημένο της και ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία της γάτας της η οποία προσπαθούσε να μπει στην βαλίτσα της.

Όλοι τους επιβιβάστηκαν στην πτήση 370 της Malaysia Airlines αργά το βράδυ της Παρασκευής και απογειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα με προορισμό το Πεκίνο.

Λίγη ώρα αργότερα, το Boeing 777 με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας και συνολικά 239 επιβάτες γινόταν μια πτήση που θα γραφόταν στην ιστορία ως μια από τις πιο μυστηριώδεις εξαφανίσεις.

Τις 7 μέρες που το αεροπλάνο αγνοείται έχουν γίνει δεκάδες συνεντεύξεις με συγγενείς, φίλους και συναδέλφους των αγνοουμένων. Κάποιοι από αυτούς περιέγραψαν ότι οι δικοί τους άνθρωποι είχαν ενδοιασμούς να ταξιδέψουν ή όχι.

Άλλοι καθυστέρησαν και πρόλαβαν την τελευταία στιγμή την πτήση, άλλοι, οι πιο τυχεροί, άλλαξαν τα σχέδιά τους μη γνωρίζοντας ότι αυτή η κίνηση τους έσωζε την ζωή. 

Η μοιραία υπενθύμιση για την πτήση



H πτήση 370 θα μετέφερε τον 51 ετών Philip Wood στο Πεκίνο για να δει την αγαπημένη του, δασκάλα.
Έκαναν σχέδια για τη νεα τους ζωή στην Μαλαισία. Ο Wood, επιχειρηματίας συνεργάτης της IBM γοητευτικός με γαλανά μάτια και γκρίζα μαλλιά είχε μετακομίσει στο Πεκίνο αφού πρώτα είχε ζήσει στη Νέα Υόρκη και στο Τέξας.

Ειχε δυο γιούς από την πρώτη του γυναίκα και πίστευε ότι το μέλλον ήταν στην Ασία.

Ο Phil, όπως τον αποκαλούσαν, ήταν στέλεχος της IBM στην Κουάλα Λουμπούρ. Η 48χρονη αγαπημένη του Sarah Bajc, χωρισμένη, μητέρα τριών παιδιών από την Ατλάντα θα τον συναντούσε κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον στην Μαλαισία.

Προς το παρόν πηγαινοέρχονταν στην Κουάλα Λουμπούρ και στο Πεκίνο μέχρι να μετακομίσει οριστικά η 48χρονη στην Μαλαισία.

Πρόσφατα ο Wood είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να δει τους γονείς του και τους δυο γιούς του. Τους έλεγε πόσο ενθουσιασμένος είναι από τη νεα του ζωή.


Ένα όμορφο διαμέρισμα κοντά σε εστιατόρια και καταστήματα και στρωμένη δουλειά για εκείνον και την αγαπημένη του.
Όταν αγόρασε το εισιτήριο για την πτήση 370 ήξερε ότι η 48χρονη αγαπημένη του ήδη γέμιζε κούτες για την επερχόμενη μετακόμιση.
Μέσα σε όλα αυτά ο 51χρονος ήταν δυο φορές άτυχος. Νόμιζε ότι η πτήση του θα έφευγε το Σάββατο το βράδυ και όχι την Παρασκευή. Η φίλη του είδε το λάθος και του έστειλε μηνυμα να του πει ότι πετούσε εκείνο το βράδυ και όχι το επόμενο!

"Αμάν!", απάντησε, "Εχω τρελαθεί. Είμαι τόσο πηγμένος που δεν κατάλαβα ότι ήταν απόψε... Θα έχανα την πτήση μου!"

Κι εκείνη του απάντησε: "Βιάσου αγάπη μου"

Ο Wood μάζεψε σαν τρελός τις βαλίτσες του και πήγε στο αεροδρόμιο. Η φίλη του είχε κανονίσει να υπάρχει οδηγός στο αεροδρόμιο του Πεκίνου για να τον μεταφέρει σπίτι τους. 

Ανυποψίαστοι πήγαιναν στον θάνατο - Οι έξι τυχεροί κινέζοι


Μετά από ένα επιτυχημένο ταξίδι στην Κουάλα Λουμπούρ, οι 24 κινέζοι καλλιτέχνες αποφάσισαν να περάσουν την τελευταία τους ημέρα στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας βλέποντας τα αξιοθέατα, κάνοντας ψώνια και απολαμβάνοντας ένα ωραίο γεύμα.

Κανείς τους δεν είχε ξαναπάει στην Μαλαισία. Το ταξίδι τους έγινε για να προωθηθούν οι σχέσεις Κίνας και Μαλαισίας.
Η ομάδα των κινέζων καλλιτεχνών
Η ομάδα των κινέζων καλλιτεχνών

Κάποιοι από αυτούς ήταν μεγάλα ονόματα του πολιτισμού στην χώρα τους. Οι περισσότεροι ζωγράφοι. Κατά την παραμονή τους στην Κουάλα Λουμπούρ δεν άντεχαν καθόλου την ζέστη. Οι 30 βαθμοί τους φαίνονταν πολλοί. Προτιμούσαν τους χώρους με κλιματισμό και οι γηραιότεροι δεν εμπιστεύονταν καθόλου το φαγητό της Μαλαισίας και προτιμούσαν παραδοσιακό κινέζικο φαγητό.

Κανείς τους δεν μιλούσε αγγλικά αλλά δεν είχαν πρόβλημα στην συννενόηση. Το βράδυ της Πέμπτης, αποφάσισαν να το ρίξουν έξω πίνοντας ένα μπουκάλι Xifengjiu, που είναι μια πολύ δυνατή μάρκα κινέζικου λικέρ.



Το πρωί της Παρασκευής, κάποια από τα μέλη του γκρουπ ήταν στενοχωρημένα που έφευγαν από την Μαλαισία. Η ημέρα ήταν πολύ καλή, πολλή ζέστη δεν είχε αφού είχε βρέξει το προηγούμενο βράδυ. Ο ουρανός ήταν καταγάλανος και δεν είχε καμμία σχέση με τον καλυμμένο από νέφος ουρανό του Πεκίνου.

Φορώντας κοντομάνικα μπήκαν στο πουλμανάκι και άρχισαν να βλέπουν τα αξιοθέατα. Πήγαν στην πρεσβεία της Κίνας, είδαν τους συγκλονιστικούς ουρανοξύστες Petronas, και φυσικά είδαν και το παλάτι.

Μετά έκαναν τα ψώνια τους και η 41χρονη ζωγράφος Zhu Junyan, ήταν τόσο ενθουσιασμένη που αγόρασε μια κίτρινη μπλούζα και ένα πράσινο παντελόνι τα οποία φόρεσε στο ταξίδι. Μάλιστα έλεγε ότι επιστρέφοντας στην Κϊνα ήθελε να μείνει λίγες ημέρες στο Πεκίνο για να ικανοποιήσει ένα όνειρό της να επισκεφθεί την Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Στον δρόμο για το αεροδρόμιο, ο 76χρονος Liu Rusheng, τραγουδούσε παραδοσιακά κινέζικα τραγούδια για να διασκεδάσει τους φίλους του. Λίγη ώρα αργότερα ήταν όλοι αγνοούμενοι....

Όχι ακριβώς όλοι... Λίγο πριν την αναχώρηση, ο επικεφαλής του ταξιδιού, έδωσε σε έξι καλλιτέχνες τα νεα τους εισιτήρια. Δεν θα έφευγαν με τους υπόλοιπους. Θα επέστρεφαν με άλλη πτήση γιατί έμεναν πολύ μακριά από το Πεκίνο.
Θα αναχωρούσαν λίγη ώρα αργότερα από τους φίλους τους.
Και οι έξι αποχαιρέτησαν τους φίλους τους και υποσχέθηκαν να κρατήσουν επαφή μαζί τους. Έλεγαν μάλιστα να φτάξουν ένα κοινό email για να ανεβάσουν όλοι τους εκεί φωτογραφίες από το ταξίδι.

Ο μήνας του μέλιτος που δεν έγινε ποτέ


Το ζευγάρι της ιστορίας μας είχε προγραμματίσει αρχικά να περάσει καθυστερημένο μήνα του μέλιτος στα Cameron Highlands, ένα ορεινό θέρετρο στην Μαλαισία με καταπράσινους λόφους.
Τα Cameron Highlands
Τα Cameron Highlands
  
Όμως η και Norli αρρώστησε λένε οι συνάδελφοί της. Έτσι άλλαξαν τα σχέδιά τους με τον σύζυγό της και σχεδίασαν ένα ταξίδι στο Πεκίνο. Εκεί, η Norli ονειρευόταν να πετύχει ξαφνικά στον δρόμο τον Leon Lai, έναν κινέζο στάρ που λατρεύει.

Όμως, πάλια άλλαξαν τα σχέδιά τους γιατι εκείνη έμεινε έγκυος και είχε ενδοιασμούς να ταξιδέψει. "Δίσταζε να πάει στο Πεκίνο γιατί ήταν στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης", λέει μια φίλη της.

Ρώτησε τον γυναικολόγο της και εκείνος της είπε να πάει.

Λίγες εβδομάδες πριν το ταξίδι, δυστυχώς απέβαλλε. Ηταν πολύ στενοχωρημένη γιατί ηθελε πολυ το παιδί.

Το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει το ταξίδι όπως και ναχει. Θα ήταν καλό και για τους δυο τους. Ζήτησε δυο εβδομάδες άδεια από το αφεντικό της.

Όσο πλησίαζε η Παρασκευή και εκείνη έκανε τις ετοιμασίες για το ταξίδι, ανέβασε στο Facebook μια φωτογραφία με μια από τις γάτες της η οποία ήθελε με το ζόρι να μπει στην βαλίτσα.

Την ημέρα της αναχώρησης τους πήγαν στο αεροδρόμιο οι γονείς της Norli. Μάλιστα παραλίγο να χάσουν την πτήση γιατί ο πατέρας της έκανε μια λάθος στροφή στον δρόμο αλλά τελικά πρόλαβαν... Κανείς από τους δυο τους δεν είχε ταξιδέψει ξανά με αεροπλάνο...

Είχαν παντρευτεί στις 6 Οκτωβρίου του 2012. Ειχαν ερωτευτεί πριν από ένα χρόνο.

πηγη: Wall Street Journal


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ

1 σχόλιο:

  1. Είμαι ένα άτομο που παρέχει δάνεια σε διεθνείς. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για να κάνουν τα δάνεια μεταξύ ιδιωτών σε σύντομο και μακροπρόθεσμα να όλοι οι σοβαροί άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη. Αν είστε στην ανάγκη Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω e-mail: peggylopez56@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή