Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Εντοπισμός θέσης με ακρίβεια, ακόμη και εντός κτιρίων

broadcom-bcm4752-gnssΗ Broadcom κατασκεύασε ένα νέο ολοκληρωμένο που προορίζεται για χρήση σε smartphones, το οποίο υπόσχεται απίστευτη ακρίβεια θέσης μόλις μερικών εκατοστών, εκτός αλλά και εντός κτιρίων, με τη συνδυαστική χρήση αισθητήρων.
Η Broadcom είναι ήδη ο μεγαλύτερος πάροχος GPS ολοκληρωμένων στους κατασκευαστές κινητών και με αυτό το τσιπ, ανοίγει νέους ορίζοντες στην πλοήγηση εντός κτιρίων, όπου το σήμα των δορυφόρων δε φτάνει.

Το «Broadcom 4752″ όπως είναι η κωδική ονομασία του, λαμβάνει και συνδυάζει σήματα από δορυφόρους (GPS) κεραίες κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi hot spots, όπως επίσης και από το γυροσκόπιο, το επιταχυνσιόμετρο και τον υψομετρητή της συσκευής και όχι μόνο! Βάσει των προδιαγραφών του, θεωρητικά, το νέο αυτό τσιπ μπορεί να εντοπίσει μέχρι και σε ποιον όροφο ενός κτιρίου βρίσκεται η συσκευή, επομένως και ο κάτοχός της, αφού έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ακόμη και τους αισθητήρες ατμοσφαιρικής πίεσης που υπάρχουν ήδη σε αρκετά Android smartphones.

Η εταιρεία ονομάζει αυτές τις δυνατότητες «ubiquitous navigation», δηλαδή στα ελληνικά κάτι σαν » πανταχού παρούσα πλοήγηση». Η ιδέα πίσω από το «4752″ είναι η ανάπτυξη  νέων υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου, αφού οι καταστηματάρχες θα γνωρίζουν πότε θα βρίσκεται ο κάτοχος μέσα στο κατάστημά τους, ή σε ποιο τμήμα του βρίσκεται και τι ψάχνει, ώστε να παράσχουν άμεσα τις όποιες υπηρεσίες τους, εκπτώσεις κλπ.

Όσο για τις λοιπές εφαρμογές και προεκτάσεις αυτής της τεχνολογίας, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη…

Report -  telecomnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου