Από το πάρτι των Ντόνερ μέχρι τους ‘’επιζήσαντες’’ παρουσιάζουμε τις πιο απίθανες ιστορίες κανιβαλισμού.
Το άρθρο είναι ακατάλληλο, λόγω περιεχομένου...
Το πάρτι των Ντόνερ
Οι Ντόνερ, μια ομάδα 87 αμερικάνων, ξεκίνησε το Μάιο του 1846 από το Ιλινόις για να μεταναστεύσει στην Καλιφόρνια. Κοντά στο τέλος του ταξιδιού, το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, καθηλώθηκαν από τη βαρυχειμωνιά και τη σφοδρή χιονόπτωση κατασκηνώνοντας σε μια περιοχή της Σιέρα Νεβάδα που πλέον ονομάζεται το Πέρασμα των Ντόνερ.
Καθώς τελείωναν οι προμήθειες, μια ομάδα 15 ανθρώπων προσπάθησε να περάσει τα βουνά χωρίς επιτυχία. Μια χιονοθύελλα σκότωσε συνολικά εφτά από αυτούς και οι επιζήσαντες κατέφυγαν στον κανιβαλισμό για να επιζήσουν. Αλλά και τα πράγματα στην κατασκήνωση δεν εξελίχθηκαν καλύτερα: Η πρώτη ομάδα διάσωσης των αποκλεισμένων κατάφερε να απομακρύνει μόνο 21 άτομα. Οι υπόλοιποι παρέμειναν και όταν έφτασε η δεύτερη ομάδα υπήρχαν 31 ζωντανοί οι οποίοι επέζησαν τρώγοντας τους υπόλοιπους.
Η σφαγή του Μπόιντ
Το 1809 ο γιος ενός αρχηγού των Μαόρι της Νέας Ζηλανδίας επιβιβάστηκε στο πλοίο Μπόιντ που έκανε το ταξίδι από το Σύδνεϋ Κόουβ στο Γουανγκαρόα της Χερσονήσου του Νόρθλαντ της Αυστραλίας. Αντί εισιτηρίου υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει στο πλοίο κάτι που αργότερα αρνήθηκε με αποτέλεσμα να τον μαστιγώσουν.
Τρεις μέρες μετά, η φυλή των Μαόρι πήρε την εκδίκηση της σφαγιάζοντας το πλήρωμα και κανιβαλίζοντας τα πτώματα τους.
Άλφερντ Πάκερ
Το Νοέμβριο του 1873 μια ομάδα 20 μεταναστών έκανε το ταξίδι στο Νότο, από το Πρόβο της Γιούτα στο Μπέκερμπριτζ του Κολοράντο, προς αναζήτηση χρυσού. Παρά τις οδηγίες του ινδιάνου αρχηγού Ουρέι στο Μοντρόζ του Κολοράντο να μη συνεχίσουν και να παραμείνουν μέχρι την άνοιξη, ο Άλφερντ Πάκερ και πέντε ακόμα συνέχισαν, χάθηκαν και τελικά αποκλείστηκαν στα Βραχώδη Όρη.
Τελικά από την ομάδα των έξι ο μόνος επιζήσας ήταν ο Πάκερ που συνελήφθη για πολλαπλή ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, όταν μια μέρα γύρισε από κυνήγι, ο Σάνον Μπελ, ένας από τους υπόλοιπους, έψηνε στη φωτιά ανθρώπινο κρέας και οι υπόλοιποι ήταν κατακρεουργημένοι. Όταν ο Μπελ του επιτέθηκε τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Ωστόσο, δεν έπεισε κανένα και καταδικάστηκε από έναν δημοκρατικό δικαστή σε θάνατο για την δολοφονία και των υπόλοιπων πέντε. Διέφυγε, συνελήφθη ξανά και τελικά καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης.
Βασισμένη σε σύγχρονη τεχνολογία, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι αρχικοί ισχυρισμοί του Πάκερ ήταν μάλλον ορθοί: Ο Σάνον Μπελ είχε όντως ένα τραύμα από πιστόλι Κολτ που είχε βρεθεί στην περιοχή και άνηκε στον Πάκερ. Τα υπόλοιπα πτώματα είχαν σφαγιαστεί με τσεκούρι. Ωστόσο, από τα αρχεία της δίκης αποδεικνύεται ότι ο Πάκερ ομολόγησε ότι είχε πάρει ένα δυο μεζεδάκια από την «ψησταριά» του Μπελ.
Ο λυκάνθρωπος της Γουιστέρια
Η ζωή του Αλμπερτ Φις θα μπορούσε να είναι σενάριο από ταινία τρόμου. Στις 16 Ιανουαρίου 1936 εκτελέστηκε για το φόνο και τον κανιβαλισμό της 10χρονης Γκρέις Μπαντ, ενώ θεωρείται ότι μπορεί να ευθύνεται για το φόνο και τη σεξουαλική κακοποίηση πέντε παιδιών ακόμα. Δύο χρόνια πριν την εκτέλεση του απέστειλε ένα γράμμα στη μητέρα της Γκρεις περιγράφοντας το μαρτύριο που έζησε στα χέρια του.
Ακόμα χειρότερα μαρτύρια έζησε ένα άλλο παιδί, ο Μπίλι Γκάφνι. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισης του Φις, η μητέρα του Γκάφνι τον επισκέφτηκε για να μάθει λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του γιου της. Η περιγραφή του Φις που έγινε με χειρόγραφη ομολογία έμοιαζε με εγχειρίδιο βασανισμού και βιβλίο συνταγών μαζί!
Το φαλαινοθηρικό Έσσεξ
Το 1819 μια φάλαινα διεμβόλισε το πλοίο Έσσεξ. Το πλοίο βούλιαξε και 21 ναυτικοί βρέθηκαν στο μικρό νησί του Χέντερσον παλεύοντας για την επιβίωση τους. Αφού εξάντλησαν τη βλάστηση και την πανίδα του νησιού μπήκαν στις σωσίβιες λέμβους για να αναζητήσουν βοήθεια ή τροφή αλλού. Δε βρήκαν τίποτα και τελικά γύρισαν πίσω όπου για ένα διάστημα κανιβάλιζαν τα πτώματα άλλων ναυαγών. Σε μια επίδειξη αλληλεγγύης και πολιτισμού αποφασίστηκε ότι κάποιος θα πρέπει να γίνει θυσία για τους υπόλοιπους. Η απόφαση πάρθηκε στην τύχη όπως και το ποιος θα σκοτώσει το θύμα. Έτσι ο Τσαρλς Ράμσντελ κανιβάλισε τον Όουεν Κόφιν. Ήταν ο καλύτερος του φίλος.Τελικά ένα άλλο φαλαινοθηρικό τους εντόπισε και τους έσωσε. Μέχρι τότε επτά ακόμα ναυτικοί είχαν φαγωθεί.
Οι επιζήσαντες
Η ιστορία της ομάδας ράγκμπι του Κολλεγίου Στέλλα Μάρις της Ουρουγουάης είναι η πιο γνωστή περίπτωση κανιβαλισμού νεκρών και δραματοποιήθηκε στην ταινία του 1993 Alive. Τo αεροπλάνο που τους μετέφερε στη Χιλή για έναν αγώνα συνετρίβη σε μια πλαγιά των Άνδεων μετά από λάθος των πιλότων.
Σαν από θαύμα 27 επέζησαν του ατυχήματος για να βρεθούν αποκλεισμένοι με ελάχιστα τρόφιμα. Μια εβδομάδα περίπου μετά η εξάντληση έκανε τους ανάγκασε να φάνε τα πτώματα των νεκρών προκειμένου να επιβιώσουν.
Και τελικά αυτό τους έσωσε: Δύο από τους επιζήσαντες, ο Νάντο Παράντο και ο Ρομπέρτο Κανέσσα ξεκίνησαν μια 12ήμερη πορεία μέσα στα χιονισμένα όρη για να καταφέρουν τελικά να βρουν βοήθεια και να διασώσουν τους υπόλοιπους.
oneman.gr/himaira.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου