Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Βόρεια Κορέα: Όσοι δεν θρήνησαν αρκετά… πηγαίνουν φυλακή

Η είδηση διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες επιτυχίας, να συμπεριληφθεί στις κορυφαίες του 2012, παρόλο που η νέα χρονιά μετράει μόλις λίγες μέρες… περπατησιάς στη διεθνή καθημερινότητα.
Στη Βόρεια Κορέα λοιπόν, εκεί όπου το αναχρονιστικό καθεστώς βίωσε τον πολιτικό θρήνο για την απώλεια του Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον οποίο αντικατέστησε ο μάλλον ανώριμος βιολογικός διάδοχός του, Κιμ Γιονγκ Ουν, όσοι θεωρήθηκε ότι… δεν έκλαψαν γοερά στη διάρκεια του πένθους αλλά και της κηδείας του εκλιπόντος, μεταφέρονται σε στρατόπεδα καταναγκαστικών έργων.

Προφανώς… προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, αλλά και για να σταλεί την ίδια στιγμή το μήνυμα πως το καθεστώς συνεχίζει ανεπηρέαστο την ιστορική διαδρομή του.
Ανάλογες αποφάσεις που συγκρούονταν με την… κοινή λογική αποτελούσαν καθημερινότητα για τον προηγούμενο ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ. Είτε λοιπόν ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σημερινός πρόεδρος της Βόρειας Κορέας κουβαλάει τα αντίστοιχα… περίεργα γονίδια, είτε το καθεστώς είναι πραγματικά τόσο «βαθύ», ώστε να μην χάνει τους ρυθμούς του, ούτε εν μέσω πένθους. «Βαθύ» όπως το… «βαθύ ΠΑΣΟΚ», για παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου