Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Κλέβουν για να φάνε...

Η πενία και η... πείνα τέχνας κατεργάζονται! Περίεργους και ευφάνταστους τρόπους εφευρίσκουν πεινασμένοι -όπως όλα δείχνουν- διαρρήκτες, οι οποίοι λόγω της ανάγκης τους για τροφή ή ακόμα και για να προμηθευτούν πράγματα που τους λείπουν, «τρυπώνουν» σε σπίτια, στάνες, αυλές, κυλικεία, ακόμα και δημόσιες υπηρεσίες απ' όπου παίρνουν τα απαραίτητα.
Ντύθηκε γκαρσόνι
Προ μερικών ημερών στην Πάτρα ένας μετανάστης ντύθηκε γκαρσόνι για να κλέψει την πιατέλα με τα ψάρια! Το τραγελαφικό περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα σε παραλιακή ψαροταβέρνα της αχαϊκής πόλης, την οποία είχε επισκεφτεί μια παρέα που παρήγγειλε φρέσκα ψάρια. Όταν αυτά ψήθηκαν, ο σερβιτόρος τα έβαλε σε μια μεγάλη πιατέλα και τα πήγε στο τραπέζι τους. Δευτερόλεπτα μετά έκανε την εμφάνισή του ένας άλλος άνδρας με στολή σερβιτόρου, ο οποίος πήρε την πιατέλα λέγοντας ότι θα την πήγαινε στην κουζίνα, για να προσθέσει κάτι. Και ενώ οι πελάτες περίμεναν τα ψάρια, ο άνδρας εξαφανίστηκε μαζί με αυτά, αφήνοντάς τους νηστικούς και σύξυλους!
Διάρρηξη για μπύρες
Στην Πάτρα σε δύο περιπτώσεις είχαμε διαρρήξεις... για να αρπάξουν μπύρες. Μία σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Ακρωτηρίου και άλλη μία πρόσφατα σε περίπτερο στην οδό Μαιζώνος και Ζαΐμη.
«Ξάφρισαν» τα παγωτά!
Από τις πιο περίεργες και μάλιστα επαναλαμβανόμενες κλοπές γινόντουσαν στο περίπτερο στο χώρο του πανεπιστημίου Πάτρας. Ο ιδιοκτήτης κατήγγειλε πως άγνωστοι του άνοιγαν το ψυγείο με τα παγωτά και μάλιστα σε μία περίπτωση... τα είχαν πάρει όλα!
Έφαγαν... στην ταβέρνα
Από αγγούρια μέχρι χύτρες βούτηξαν άγνωστοι που εισέβαλαν προπαραμονή Χριστουγέννων σε ταβέρνα της Αμαλιάδας. Οι δράστες παραβίασαν την πίσω πόρτα του καταστήματος και αμέσως έκαναν επιδρομή στην κουζίνα. Άνοιξαν τα ψυγεία και βούτηξαν ενενήντα κιλά κρέας, τυριά, μεγάλες ποσότητες από ντομάτες, μπύρες και αναψυκτικά και δεν άφησαν ούτε τα αγγούρια που υπήρχαν! Πριν φύγουν φρόντισαν να βρουν και να πάρουν δύο χύτρες για να μαγειρέψουν! Ο ιδιοκτήτης έκανε λόγο για ζημιά ύψους 1.520 ευρώ.
Τα 100 σουβλάκια
Τον περασμένο Μάιο αλλοδαποί παραβίασαν καφενείο και αφού δεν βρήκαν χρήματα, πήραν ένα αρνί και περισσότερα από 100 σουβλάκια, προκειμένου να χορτάσουν την πείνα τους! Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να τα χαρούν, καθώς λίγη ώρα αργότερα συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Όπως προέκυψε, πρόκειται για έναν Παλαιστίνιο και δύο Ιρακινούς, οι οποίοι είπαν ότι είχαν να φάνε μέρες!
Έκλεψαν το κυλικείο
Οι γνωστοί πεινασμένοι χτύπησαν την καντίνα ενός σχολείου και άρπαξαν από πατατάκια μέχρι αναψυκτικά! Οι δράστες έβαλαν στο στόχαστρό τους τις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Λυκείου Κάτω Αχαΐας και συγκεκριμένα το κυλικείο, από όπου άρπαξαν διάφορα σνακ και άλλα είδη διατροφής μαζί με τα συνοδευτικά... αναψυκτικά και εξαφανίστηκαν! Οι δράστες, πριν φύγουν, φρόντισαν ν' αφήσουν και κάποια «ίχνη» τους, τα οποία δεν ήταν παρά ανοιγμένα μπουκάλια από σοκολατούχο γάλα και άδειες σακούλες από γαριδάκια.
Βάζο με ελιές και κρασί
Μια περίεργη και ασυνήθιστη κλοπή έλαβε χώρα σε εξοχική κατοικία στα Χαρτάτα, αφού ο δράστης ή οι δράστες δεν πήραν αντικείμενα αξίας, αλλά προτίμησαν να αφαιρέσουν ένα βάζο με ελιές, ποσότητα κρασιού και ένα κασετόφωνο! Το περιστατικό αυτό έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι ιδιοκτήτες τού σπιτιού μένουν στην Αθήνα και οι «ποντικοί» θα μπορούσαν να πάρουν ό,τι άλλο ήθελαν χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς, παρ' όλα αυτά περιορίστηκαν στα... λίγα.
Έσφαξαν ζώα επί τόπου
Στο νομό Ηλείας οι κλοπές ζώων είναι καθημερινό φαινόμενο. Κότες και αρνιά... σφάζονται επί τόπου (σε ορισμένες περιπτώσεις). Άλλοι πάλι μπαίνουν σε αποθήκες και κλέβουν ότι βρουν μπροστά τους. Από ρύζι μέχρι και... σιτάρι! Μόνο στην Ηλεία τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τριάντα περιπτώσεις διαρρήξεων με στόχο... το φαγητό!
Στα αρτοποιεία και μανάβικα
Δεκάδες είναι και οι περιπτώσεις κλοπών σε αρτοποιεία και μανάβικα της Πάτρας. Οι μικροκλοπές γίνονται κυρίως από αλλοδαπούς οι οποίοι λόγω της πείνας τους δεν διστάζουν να ριψοκινδυνεύσουν ακόμη και με σύλληψη. Είναι ικανοί να κλέψουν ένα κουλούρι ή ένα μήλο! Βέβαια σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες (αν και τους αντιλαμβάνονται) δεν τους καταγγέλλουν.
Το σακί με τις πατάτες
Κλέφτες για να φάνε, έγιναν δυο μετανάστες που ζουν στην Πάτρα. Πρόκειται για έναν Ιρανό και έναν Βούλγαρο, οι οποίοι πάνω στην πείνα τους, είχαν αφαιρέσει προ ημερών ένα τσουβάλι πατάτες, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Καλαβρύτων. Η αξία του τσουβαλιού δεν ξεπερνούσε τα 50 ευρώ.
Τον κλείδωσαν στο σούπερ μάρκετ
Το περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας. Αλλοδαπός μπήκε μέσα, άρχισε να κλέβει και όταν οι υπάλληλοι τον κατάλαβαν... έκλεισαν την πόρτα και τον κλείδωσαν μέσα μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Μεταξύ των κλοπιμαίων... κάλτσες και τρόφιμα!
Δείπνησαν με... μαγειρίτσα
Και ποιος δεν θυμάται το... δείπνο που έκαναν άγνωστοι δράστες στην Ηλεία με την... μαγειρίτσα της νοικοκυράς. Το περιστατικό συνέβη σε χωριό του γειτονικού νομού το Πάσχα του 2010. Οι διαρρήκτες, αφού έκλεψαν τις αποθήκες του σπιτιού (ενώ οι ιδιοκτήτες κοιμόντουσαν), στη συνέχεια βρήκαν την κατσαρόλα με τη μαγειρίτσα και... δεν άφησαν ούτε κοκαλάκι!
ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ/Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου