Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Για όλα φταίει ο Τόλης..........

Της Ελενας Ακρίτα 

Τελικά, το θέμα της φοροδιαφυγής έχει λυθεί και δεν το ξέρουμε. Υστερα από επισταμένες έρευνες οι αρμόδιοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο μόνος φοροφυγάς στην Ελλάδα είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος. Δυο χρόνια τώρα, άλλο όνομα δεν έχουμε ακούσει. Προφανώς δεν λουφάρουν εφοπλιστές και βιομήχανοι. Δεν φοροδιαφεύγουν μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι που δηλώνουν 10.000 ετήσιο εισόδημα. Δεν φοροδιαφεύγουν ιδιοκτήτες στόλων από φορτηγά, νονοί της νύχτας, πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας! Ολοι τους είναι κύριοι, το πόθεν έσχες τους αστράφτει από καθαριότητα και βγάζει ακόμα και τους λεκέδες από το αίμα (μας)!

 Ενας Τόλης ολομόναχος ευθύνεται για το χάος που επικρατεί γύρω μας! Μάλιστα, αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά! Αυτόν ξέρετε, αυτόν εμπιστεύεστε! Ας είμαστε ρεαλιστές, τι κι αν υπήρξαμε εραστές! Αυτός φταίει για όλα! Και γι' αυτό παίρνουν συνέχεια νέα μέτρα. Και αφού τα παίρνουν, μετά τα παίρνουν πίσω!

Συγγνώμη, αλλά όλη αυτή την παράνοια αδυνατώ να την παρακολουθήσω. Βγαίνει ο υπουργός και ανακοινώνει τα άπαντα του Ιονέσκο υπό μορφήν αποδείξεων. Αποδείξεις εξόδων; Αποδείξεις ενοχής; Δεν το διευκρίνισε! Αυτό που μας διευκρίνισε - πριν το αναιρέσει - είναι ότι καλά και ντε πρέπει να ξοδεύεις… Να ξοδεύεις όχι τα χρήματα που θέλεις εσύ, αλλά τα χρήματα που χρειάζονται αυτοί! Δεν υπάρχει αυτό! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ! Ενα μέτρο που ούτε ο Στάλιν δεν θα το σκεφτόταν ποτέ! Θέλεις να δώσεις χαρτζιλίκι στο παιδί σου; Οοοοοχι, αγάπη μου, θα πας να αγοράσεις μπλούζα λαχανιά τη γουστάρεις, δεν τη γουστάρεις! Θες να τσοντάρεις λίγο στα έξοδα του συνταξιούχου πατέρα σου; Δεν παίζει αυτό, εκτός αν ο μπαμπάς σού κόψει μηχανογραφημένη απόδειξη!
Θα μου πεις, «είπαν ξείπαν, τι το κάνεις θέμα;». Το κάνω θέμα! Γιατί δεν κατάλαβα πώς βγήκαν κάποιοι συνάδελφοι στο χαλαρό και είπαν «μπράβο» που όλο αυτό το μάζεψαν νύχτα!
Ρε σεις, πάμε καλά; Το θέμα δεν είναι ότι το μάζεψαν όταν γραδάρισαν αντιδράσεις. Το θέμα είναι πως βγήκαν και το ξεστόμισαν in the first place - που λένε κι οι εταίροι μας! Ασε που αυτό το σίχαμα δεν το πέταξαν στα σκουπίδια - όπου είναι η θέση του. Το ανέβαλαν για το 2012. «Δεν θα σας δείρουμε φέτος, θα σας δείρουμε του χρόνου!». Και θα τους συγχαρούμε κι από πάνω;
Και όλα αυτά, ενώ ο συνταξιούχος των 12.000 ευρώ ετησίως θα οδεύσει για πρώτη φορά προς το οικείο φορολογικό του κέντρο για να πληρώσει 250 ευρώ. Και όλα αυτά, ενώ απέτυχαν τα plans A, B και C, προχωράμε ακάθεκτοι για τα plans D, E, F, G, H, I, J, K, L (όταν φτάσουμε στο W, ξυπνήστε μας)...
Και όλα αυτά, ενώ μας μιλάνε για haircut. (Το θέτουν κομψά οι άνθρωποι… Δεν λένε «κούρεμα» που παραπέμπει σε συνοικιακό κουρείο και στον μπαρμπα-Μήτσο τον ιδιοκτήτη. Haircut σε hair styling salon). Καλά, αυτό είναι το απόλυτο αριστούργημα: πρώτα μας αποκεφαλίζουν και μετά μας κουρεύουν!
Του χρόνου λοιπόν, όταν πηγαίνουμε επίσκεψη δεν θα προσφέρουμε δώρο, θα προσφέρουμε την απόδειξη του δώρου. Και με την καρτούλα αλλαγής θα αλλάζεις την απόδειξη με μια άλλη στο νούμερό σου!
Για την ώρα, πληρώνουμε όλοι τον Βοσκόπουλο… Και όχι «για να κάνουμε έναν έρωτα όλο τρέλα», αλλά σαν να είναι «η τελευταία μας φορά»!
Α, ρε Τόλη. Α, ρε Τόλη. 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου