Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Στόχος οι εκκλησίες: Κλέφτες "χτύπησαν" σε Καβάλα και Αμφίκλεια - Πήραν και τα οστά του Αγίου!

By:News It
Αν πιστεύατε ότι οι κλέφτες πτοούνται από τις Άγιες ημέρες, γελιέστε! Το αντίθετο μάλιστα... Το τελευταίο διάστημα οι διαρρήξεις και οι κλοπές σε εκκλησίες, έχουν φουντώσει!
Μόλις χθες, σας γράφαμε ότι έκλεψαν την εικόνα του Αγίου Νικολάου στη Πρέβεζα, από την είσοδο της εκκλησίας που την είχαν βγάλει για προσκύνημα.
Σήμερα τα ξημερώματα λοιπόν, λίγο πριν τις τέσσερις, κλέφτες μπήκαν από το παράθυρο στο ναό της Ευαγγελίστριας και πήραν ό,τι τάματα βρήκαν! Τάματα που είχαν αφήσει οι πιστοί, περιμένοντας το δικό τους θαύμα τις ημέρες των Χριστουγέννων...
Στην Αμφίκλεια πήραν μέχρι και τα οστά του Αγίου!
Άφωνος έμεινε ο ιερέας του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Μαρίνας, όταν χθες το πρωί μπήκε στην εκκλησία.
Στην αρχή βρήκε παραβιασμένο το παγκάρι από όπου οι δράστες είχαν πάρει περίπου 100 ευρώ, στη συνέχεια όμως, όπως αναφέρει το LamiaReport, βρήκε παραβιασμένο και άδειο και το χρηματοκιβώτιο από όπου οι ιερόσυλοι πήραν ένα επίχρυσο Ευαγγέλιο, ένα επάργυρο δισκοπότηρο και ένα κομμάτι βαμβάκι μέσα στο οποίο υπήρχε μέρος από τα οστά του Αγίου Χαραλάμπους!

Διαβάστε ακόμα:
Έδεσσα: Έκλεψαν την εικόνα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου