Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Διοργανώνουν «επισκέψεις» σε Παράδεισο και Κόλαση

Ένας πνευματικός δάσκαλος από τη Μαλαισία υπόσχεται ταξίδια στην Κόλαση και τον Παράδεισο
Σε πρόσφατο φεστιβάλ μεταφυσικής με το όνομα Hungry Ghosts Festival, ο γκουρού Κεκ Ενγκ Σενγκ ταξίδεψε τους οπαδούς του στην Κόλαση.
Τώρα, υπόσχεται ένα δεύτερο ταξίδι, αυτή τη φορά στον Παράδεισο. Ο πνευματικός δάσκαλος υποστηρίζει ότι όσοι συμμετάσχουν στην ιεροτελεστία θα συναντήσουν θεότητες, αγγέλους, ακόμα και συγγενείς που έχουν αφήσει αυτόν τον κόσμο.Το πνευματικό ταξίδι θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου και η συμμετοχή κοστίζει 61 δολάρια.

Έντονη είναι η κριτική που ασκείται στον Κεκ από Βουδιστές και άλλες θρησκευτικές ομάδες. «Αν δεν μπορείς να εκτιμήσεις την επίγεια ζωή, μην ασχολείσαι με τον Κάτω Κόσμο ή άλλες τελετουργικές ουτοπίες, γιατί αυτά τα μέρη δεν μπορούν να προσεγγιστούν, λέει ο ακαδημαϊκός σύμβουλος του Γεωκοσμικού Κέντρου Μεταφυσικής Έρευνας της Μαλαισίας, Δρ. Τσουάν Τσονγκ Τσενγκ.Στις επικρίσεις για «ξέπλυμα ψυχών» ο γκουρού Κεκ απαντά: «Δεν προωθούμε τις δεισιδαιμονίες. Πρόκειται για μια μακρά πνευματική παράδοση, η οποία ξαναζωντάνεψε πρόσφατα στη Μαλαισία».
Πάντως, οι οπαδοί του θα τον ακολουθήσουν και στο δεύτερο πνευματικό ταξίδι, καθώς έμειναν ικανοποιημένοι από την περιήγηση στην Κόλαση.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου