Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Το στοιχειωμένο Κολοσσαίο

Το αίμα χιλιάδων σκλάβων έχει ποτίσει την αρένα του Κολοσσαίου, όταν τα πλήθη παραληρούσαν στο θέαμα των μονομαχιών κατά την παρακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Αιχμάλωτοι πολέμου και χριστιανοί βρήκαν φρικτό θάνατο, από τα θηρία που τους κατασπάρασσαν τις σάρκες.
Τις στοές κάτω από την αρένα των μονομαχιών έχουν στοιχειώσει οι ψυχές αυτών που θυσιάστηκαν στο βωμό της δίψας των Ρωμαίων για αίμα.
Εκεί, οι μονομάχοι περίμεναν να βγουν για να παλέψουν για τη ζωή τους, οι σκλάβοι περίμεναν για να πεθάνουν, ενώ άγρια ζώα οδηγήθηκαν στην εξόντωση από ασιτία.
Όλη αυτή η αρνητική ενέργεια παραμένει μέχρι σήμερα στο χώρο του μνημείου. Ξεναγοί και επισκέπτες έχουν δώσει πολλές μαρτυρίες για περίεργα φαινόμενα. Κάποιοι λένε ότι ένιωσαν ψυχρά αγγίγματα, άλλοι ότι κάποιος τους ψιθύριζε στο αυτί ακατανόητα λόγια.
Πολλοί φύλακες, επίσης, υποστηρίζουν ότι συχνά ακούγονται οι λάμες των σπαθιών των μονομάχων να χτυπούν και βρυχηθμοί λιονταριών.
Επίσης, έχουν εμφανιστεί θεατές-φαντάσματα στις κερκίδες του Κολοσσαίου ή ακόμα και Ρωμαίοι στρατιώτες να στέκονται στις σκοπιές τους, ενώ οι σιλουέτες τους διαγράφονται στο νυχτερινό ουρανό της Ρώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου