Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Πρόσκληση για
υποβολή προτάσεων
για χρηματοδότηση
έργων από το ΕΣΠΑ
Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ένταξης έργων στις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ (Δ΄ ΚΠΣ), συνολικού ύψους 30.500.000 ευρώ δημοσιοποίησε ο γενικός γραμματέας Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης. Τα έργα αφορούν τη διαχείριση αστικών λυμάτων, τη διανομή πόσιμου νερού και τη βελτίωση υποδομών στα λιμάνια της περιφέρειας. Οι προσκλήσεις απευθύνονται στους Δήμους, τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης, στις Διευθύνσεις Δημοσίων Έργων, τις Νομαρχίες, τα Υπουργεία, τα Λιμενικά Ταμεία και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Υποψήφιους δημάρχους επιλέγει η Ν.Δ.
Διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων, που θα υποστηρίξει η Ν.Δ. στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, ξεκινούν σύντομα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με προχθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή τομεάρχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Για τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων ο κ. Σαμπαζιώτης σημείωσε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συμπλήρωσης σχετικών ερωτηματολογίων ενώ για τις τελικές επιλογές θα γίνουν δημοσκοπήσεις και τοπικές εκλογές, στις οποίες θα ψηφίσουν τα μέλη της Ν.Δ.

Η Ν.Δ. στηρίζει τα
μεγάλα έργα στη Μεσσηνία
Η Ν.Δ. θα στηρίξει τα αιτήματα για σημαντικά οδικά έργα στη Μεσσηνία, όπως οι δρόμοι Καλαμάτας – Ριζομύλου και Ριζομύλου - Πύλου – Μεθώνης, καθώς και την κατασκευή της Ιόνιας Οδού μέχρι την Τσακώνα, τόνισε ο τομεάρχης Δημοσίων Έργων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης, ευρισκόμενος στην Καλαμάτα. Ο κ. Χαλκίδης αναγνώρισε την αναποτελεσματικότητα των κυβερνήσεων (και της Ν.Δ.) στους χειρισμούς του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και την αδικία σε βάρος της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στο θέμα του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου. Τόνισε επίσης ότι η Ν.Δ. θα υποστηρίξει την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, που προωθεί η κυβέρνηση. Ο κ. Χαλκίδης, στη διάρκεια της παραμονής του, είχε συναντήσεις με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΤΕΕ, το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, το νομάρχη Δημήτρη Δράκο και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Kαλαμάτας 105,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου