Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μυστηριώδης εξαφάνιση Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική

Μυστήριο καλύπτει την απώλεια επικοινωνίας μιας ομάδας Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική καθώς αυτοί προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν δοκιμαστική γεώτρηση στη λίμνη Βοστόκ θαμμένη κάτω από τους πάγους εδώ και τουλάχιστον 20 εκατ. χρόνια. Στην τελευταία επικοινωνία που ήταν ιδιαίτερα δυσχερής, οι επιστήμονες είχαν πει ότι είχαν ανακαλύψει κάτι πολύ σοβαρό…
Οι επιστήμονες αντιμετώπιζαν θερμοκρασίες στους -66 βαθμούς Κελσίου, καθώς προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν τη γεώτρηση φτάνοντας στη λίμνη, η επιφάνεια της οποίας βρίσκεται κάπου 3,5 χλμ. κάτω από το παχύ στρώμα του πάγου.
Ο στόχος ήταν να πάρουν δείγματα νερού από τη λίμνη ηλικίας 20 εκατομμυρίων ετών ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη δημιουργία ζωής στον πλανήτη μας.
Η γεώτρηση έπρεπε να ολοκληρωθεί σύντομα πριν επέλθει ο φονικός χειμώνας και οι επιστήμονες παγιδευτούν εκεί.
Την αποστολή την παρακολουθούσαν και οι ΗΠΑ, οι οποίες είχαν δηλώσει ότι η ρωσική ομάδα ήταν «καλύτερα προετοιμασμένη» για την εκτέλεσή της από μία αντίστοιχη αμερικανική που ετοιμαζόταν για τον ίδιο σκοπό.
Όμως «Εδώ και έξι ημέρες όμως δεν έχουν δώσει σημεία ζωής» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Dr. John Priscu» καθηγητής της Οικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα.
Μία ανεξήγητη εξαφάνιση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου