Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Εγκαταλελειμμένη η μεγαλύτερη θολωτή ελληνική γέφυρα

Εγκαταλελειμμένη η μεγαλύτερη θολωτή ελληνική γέφυραΦανερά είναι τα σημάδια ερείπωσης  σε σπουδαία μνημεία της χώρας μας

Χαρακτηριστικά παράδειγματα  συνιστούν  η πέτρινη θολωτή οδογέφυρα  Μανάρη στην Τρίπολη η οποία σημειωτέον είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ο σιδηροδρομικός σταθμός της περιοχής ο οποίος αποτελεί κομψοτέχνημα και φέρουν εμφανή σημάδια αδιαφορίας.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και ο Σύλλογος Μαναριωτών  ζητούν την άμεση αποκατάστασή τους . Η  αναδιαμόρφωση του μνημείου είναι  υποχρέωση των αρμόδιων αρχαιολογικών υπηρεσιών και των αρχιτεκτόνων του ΟΣΕ», επισημαίνει  ο κ. Σιαμπέκος, ο οποίος έχει δαπανήσει ατελείωτες ώρες σε γραφεία καθηγητών, σε δημόσιες υπηρεσίες, βιβλιοθήκες και αρχεία, υποστηρίζοντας ένθερμα την πολιτισμική αξία  της γέφυρας, ενώ έφτασε ακόμη και μέχρι τη Γαλλία όπου κατάφερε να βρει τις επιμετρητικές μελέτες των Γάλλων μηχανικών του 1896 και τα αρχιτεκτονικά της σχέδια μήκους 2 μέτρων...

Ο θρύλος της μούμιας του Τιτανικού!



Υπήρχε ή όχι μια μούμια μέσα στον Τιτανικό που έφερνε κακοτυχία σε όποιον την είχε...

Πρόκειται πράγματι για την επονομαζόμενη "καταραμένη μούμια" που φυλάσσεται σήμερα στο Βρετανικό μουσείο?
Προκάλεσε η κλοπή της την οργή του Αιγύπτιου θεού Anubis, με αποτέλεσμα την βύθιση του κρουαζιερόπλοιου? Πόση αλήθεια κρύβουν μέσα τους οι "μύθοι" γύρω από τον "Τιτανικό"?

Σύμφωνα με μια εκδοχή η "καταραμένη μούμια " του "Τιτανικού" όχι μόνο υπήρξε, αλλά διασώθηκε από το ναυάγιο και βρίσκεται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο, στην αίθουσα 62 με αριθμό εκθέματος 22542!! Αν κάτι τέτοιο αληθεύει τότε η άγνωστη "μούμια" του θρυλικού ναυαγίου, αποτελεί ένα πραγματικό γεγονός!!!