Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Οι Έλληνες επιστρέφουν στη χρυσή λίρα!


By:banksnews.jpg

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τράπεζα της Ελλάδος (ενώ η ΕΚΤ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία ανάλογα φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ευρωζώνη…), καθώς οι Έλληνες επιστρέφουν στην εποχή της χρυσής λίρας, προκαλώντας εκρηκτική ανατίμηση της χρυσής λίρας κατά 58% από την αρχή του 2009, όταν ήταν πλέον σαφές ότι κλυδωνίζεται επικίνδυνα το σκάφος της εθνικής οικονομίας.
Κυριακή, 16 Μαΐου 2010
Έρχεται της Αγίας Τριάδος...

Κυριακή & Δευτέρα 23/24 Μαϊου 2010 ,
οι εκδηλώσεις του Θάμυρι & του Δήμου Ιθώμης!!!

Δύσκολη χρονιά εφέτος.Από τη μία η
οικονομική κρίση και από την άλλη ο
άστατος καιρός,δεν επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα για εκδηλώσεις.
Πάντως η ορχήστρα θα παίξει για την διασκέδαση όλων,το χορευτικό του πολιτιστικού μας συλλόγου αναμένεται να δώσει τα ρέστα του και φυσικά οι από παλαιοτάτων χρόνων καθιερωμένοι αθλητικοί αγώνες το απόγευμα της Δευτέρας,αποτελούν το βασικό κορμό των εκδηλώσεων.Η ψητή γουρνοπούλα το φαγητό των φτωχών και η παγωμένη μπύρα αναμένονται άφθονα.Ο Έλληνας και σε δύσκολες περιστάσεις ξέρει να περνάει καλά.Τέτοια βλέπει η Μέρκελ και βγάζει ίκτερο!!!
Αναρτήθηκε από Giannis E.Linardos στις 9:47 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Στης κρίσης το καιρό,πεινασμένοι...λίρες ονειρεύονται!!!
Τα σεντούκια με τις...
λίρες στη Μεσσηνία!!!

Οργιάζουν οι φήμες αυτές τις ημέρες στη Μεσσηνία για αμύθητο θησαυρό που
δήθεν βρέθηκε σε σπηλιά κατά τις εργασίες διάνοιξης του νέου αυτοκινητοδρόμου Τσακώνας – Καλαμάτας,στην περιοχή της Σκάλας.Οι φήμες ενισχύθηκαν ακόμα περισσότερο από την παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή και προσωρινό αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί από τη Σκάλα,στην διασταύρωση της Εθνικής οδού με τον δρόμο που οδηγεί προς του Κατσαρού.Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν στις παρέες και στα καφενεία και έχουν επιφέρει αναστάτωση στη κοινωνική ζωή του τόπου,αφού η είδηση αυτή μεταδόθηκε και από Αθηναϊκά ΜΜΕ .Από την πλευρά μας θέλοντας να ρίξουμε φως στην ιστορία αυτή,ψάξαμε το θέμα αρκετά και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες,πρόκειται για μυθοπλασία και τίποτα περισσότερο.Η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή αυτή,σύμφωνα με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά Κο Βασίλη Τσιγαρίδη,είχε να κάνει με τροχαίο ατύχημα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου.
Πώς ξεκίνησε η ιστορία αυτή;
Το θέμα αυτό κυοφορείται από τα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου,όπου σύμφωνα με μια ιστορία που διηγούνταν από τα χρόνια εκείνα κάτοικοι της περιοχής,κρύφτηκαν πολλά μπαούλα με χρυσό ή χρυσές λίρες, σε σημείο το οποίο κατά την ερμηνεία που προφανώς δίνουν οι επίδοξοι λακκόπλουτοι,εντοπίζεται εντός της περιοχής που χαράσσεται ο νέος δρόμος.Έτσι λοιπόν από την στιγμή που οι μπουλντόζες σταματούν να δουλεύουν αμέσως μετά τη λήξη του ωραρίου των εργαζομένων στην εταιρία που έχει αναλάβει το έργο,αναλαμβάνουν << δράση >> διάφοροι χρυσοθήρες που σύμφωνα με πληροφορίες ανέρχονται σε μερικές δεκάδες.Μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπισθεί κάποιο σημάδι που να αποδεικνύει ότι << κάτι >> έχει βρεθεί.Ωστόσο οι λαθροχρυσοθήρες δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν ….
Εμείς από την πλευρά μας απλά υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες αυθαίρετες ενέργειες είναι παράνομες!!!

Γιάννης Ερρίκου Λινάρδος


Αναρτήθηκε από Giannis E.Linardos στις 9:08 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Ύδρευση Βαλύρας:Μπήκε το νερό στ' αυλάκι...
Άντε στην υγειά μας!!!

Επί τέλους το νερό της ύδρευσης τρέχει στον καινούργιο αγωγό και, ήδη έχουν συνδεθεί αρκετές παροχές σε οικίες.
Η καθυστέρηση που σημειώθηκε, οφείλετε σε επτά με οκτώ
διαρροές που παρατηρήθηκαν κατά την δοκιμή του νέου δικτύου και οι οποίες οφείλονταν σε ζημιές που προκλή-θηκαν από τις δονήσεις των μηχανημάτων κατά την διάρκεια εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώματος .
Με το ρυθμό που προχωρούν οι εργασίες,εκτιμάται ότι μέσα στο Καλοκαίρι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί.Η πίεση του νερού είναι ιδανική (ως στη φωτό) και η ποιότητά του καλή και , προπάντων χωρίς αμίαντο.Ωσαύτως όπως μας ενημέρωσε ο Δήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος,το παλιό δίκτυο θα παραμείνει βέβαια εκτός λειτουργίας, αλλά θα διατηρηθεί για παν ενδεχόμενο.
Αναρτήθηκε από Giannis E.Linardos στις 5:58 μ.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...
Αθήνα – Καλαμάτα με την Aegean Airlines
Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού κ।Άντζελας Γκερέκου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17Μαϊου 2010 τα εγκαίνια της νέας αεροπορικής γραμμής Αθήνας – Καλαμάτας και αντιστρόφως। Η τελετή θα αρχίσει στις 2:30 μετά το μεσημέρι στο διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας। Τη νέα αεροπλοϊκή γραμμή έχει αναλάβει η εταιρεία Aegean Airlines και οι πτήσεις αρχίζουν από σήμερα. Μέχρι τις 20 του Μαΐου θα πραγματοποιείται μια πτήση την ημέρα και από τις 20 και μετά θα υπάρχει και δεύτερη.

Εγκαίνια στην
ΠΟΤΑ Μεσσηνίας!
Την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Μαΐου, ξεκινά η λειτουργία της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Μεσσηνίας (ΠΟΤΑ)। Οι πρώτοι επισκέπτες θα φιλοξενηθούν στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις «Navarino Dunes», που έχουν αναπτυχθεί σε έκταση 1.300 στρεμμάτων, με θέα το Ιόνιο Πέλαγος.

Δεν θα είναι υποψήφιος
δήμαρχος ο Διονύσης Aλευράς...
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κίνησης «Καλαμάτα, πόλη ζωής» στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσης Αλευράς. Ο λόγος που επικαλείται ο κ. Αλευράς είναι το «ασυμβίβαστο» μεταξύ του αξιώματος του δημάρχου και της επαγγελματικής απασχόλησης των υποψηφίων, που καθιερώνεται με τον «Καλλικράτη», το νέο σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση που θα συζητηθεί σύντομα στη Βουλή. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Αλευράς είναι δικηγόρος και όπως τόνισε σε δηλώσεις του δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψει πλήρως την επαγγελματική του απασχόληση αν εκλεγεί δήμαρχος.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 105,4 Fm



Αναρτήθηκε από ΧΡ.ΠΑΠ στις 11:39 π.μ. 0 σχόλια Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση