Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

''Αρχαίο Διαστημόπλοιο'' στο Μουσείο της Κωνσταντινούπολης!

Κρυμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία για μισό αιώνα το πέτρινο χειροποίητο αντικείμενο, που μπορεί πράγματι να είναι ένα αρχαίο πυραυλικό διαστημόπλοιο, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1997 από τον διευθυντή του μουσείου Dr. Pasinli.

Φρικιαστικές ιστορίες Κανιβαλισμού..

Από το πάρτι των Ντόνερ μέχρι τους ‘’επιζήσαντες’’ παρουσιάζουμε τις πιο απίθανες ιστορίες κανιβαλισμού.

Το άρθρο είναι ακατάλληλο, λόγω περιεχομένου...

Το πάρτι των Ντόνερ
Οι Ντόνερ, μια ομάδα 87 αμερικάνων, ξεκίνησε το Μάιο του 1846 από το Ιλινόις για να μεταναστεύσει στην Καλιφόρνια. Κοντά στο τέλος του ταξιδιού, το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, καθηλώθηκαν από τη βαρυχειμωνιά και τη σφοδρή χιονόπτωση κατασκηνώνοντας σε μια περιοχή της Σιέρα Νεβάδα που πλέον ονομάζεται το Πέρασμα των Ντόνερ.

Καθώς τελείωναν οι προμήθειες, μια ομάδα 15 ανθρώπων προσπάθησε να περάσει τα βουνά χωρίς επιτυχία. Μια χιονοθύελλα σκότωσε συνολικά εφτά από αυτούς και οι επιζήσαντες κατέφυγαν στον κανιβαλισμό για να επιζήσουν. Αλλά και τα πράγματα στην κατασκήνωση δεν εξελίχθηκαν καλύτερα: Η πρώτη ομάδα διάσωσης των αποκλεισμένων κατάφερε να απομακρύνει μόνο 21 άτομα. Οι υπόλοιποι παρέμειναν και όταν έφτασε η δεύτερη ομάδα υπήρχαν 31 ζωντανοί οι οποίοι επέζησαν τρώγοντας τους υπόλοιπους.

Ξυπνάει το ηφαίστειο της Σαντορίνης;


Μπορεί οι επιστήμονες στο σύνολό τους να διαβεβαιώνουν ότι ο πρωινός σεισμός μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης δεν έχει καμία σχέση με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου όμως τον τελευταίο καιρό το ηφαίστειο δείχνει να “ξυπνάει”.

Ο καθηγητής του εργαστηρίου γεωφυσικής και σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Φίλιππος Βαλιανάτος, αναφερόμενος στην πρωινή ισχυρή σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Κρήτη αλλά και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Σαντορίνης είπε χαρακτηριστικά πως "οι σεισμοί δεν προειδοποιούν, το ηφαίστειο όμως ... προειδοποιεί".
Όπως είπε ο καθηγητής υπάρχει ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στο Αιγαίο. "Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι αρχίζει να φουσκώνει ... το κέικ της Σαντορίνης" είπε παρομοιάζοντας το ηφαίστειο με ένα κέικ, το οποίο έχει παραμορφωθεί φουσκώνοντας.