Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δύο παράδοξα στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ο Μακεδόνας στρατηγός, ο σπουδαίος ηγεμόνας, πέρασε στην Ιστορία και κέρδισε μία θέση στην αιωνιότητα καθώς κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Αφού επικράτησε στην Ελλάδα, εκστράτευσε κατά των Περσών, πέρασε στη Μικρά Ασία και έφτασε μέχρι τις Ινδίες, υποτάσσοντας τους λαούς που βρέθηκαν στο δρόμο του.
Αυτό που τον έκανε όμως να ξεχωρίσει από άλλους μεγάλος στρατηγούς της αρχαιότητας ήταν πως οι κατακτήσεις του δεν άφησαν γεύση καταστροφής, αλλά δημιουργίας, μιας και ο ίδιος επέλεγε να σέβεται τις παραδόσεις και τα ήθη των λαών που κατακτούσε, ενώ τεράστιο ήταν και
το πολιτιστικό έργο που άφησε πίσω του...

Η πορεία του έφτασε σε εμάς μέσω των βιογράφων του αλλά και ιστορικών, είτε της εποχής του είτε μεταγενέστερων. Μεταξύ αυτών ο Παυσανίας, ο Σκύλακας, ο Αρριανός, ο Στράβωνας, αλλά και κάποιοι διφορούμενοι όπως ο Ψευδο-Καλλισθένης.

Απίστευτο!!! Έμβρυο 40 ετών στην κοιλιά 82χρονης γυναίκας! - VIDEO

Έμβρυο 40 ετών στην κοιλιά 82χρονης γυναίκας! - VIDEO
Δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έβλεπαν γιατροί στο νοσοκομείο της Μπογκοτά, κατά τη διάρκεια εξετάσεων σε μία 82χρονη γυναίκα, που είχε εισαχθεί με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, όταν βρήκαν στην κοιλιά της ένα έμβρυο «40 ετών».

Η ηλικιωμένη εισήχθη στο νοσοκομείο με διάρροια και πόνους στην κοιλιακή χώρα.

«Οι αρχικές εξετάσεις έδειξαν κάτι ασυνήθιστο, που αρχικά πιστέψαμε ότι ήταν όγκος. Αποδείχθηκε, όμως, πως ήταν ένα έμβρυο», λέει ο δρ. Κεμέρ Ροντρίγκεζ από το νοσοκομείο Τουνχουελίτο.
Βίντεο: