Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Ξενοδοχείο λειτουργεί από το 717 μ.Χ μέχρι σήμερα!

AΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ξενοδοχείο ανοιχτό από το 717 μ.Χ μέχρι σήμερα!Απίστευτο κι όμως αληθινό. Υπάρχει ξενοδοχείο... που λειτουργεί συνέχεια από την ημέρα της ίδρυσης του , το 717 μ.Χ μέχρι σήμερα, από γενιά σε γενιά.
Το ξενοδοχείο «Ryokan Hoshi» για 46 γενιές παραμένει ανοιχτό, ενώ σήμερα διαθέτει 100 δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 450 επισκέπτες.
Η ιστορία του ξενοδοχείου «Ryokan Hoshi» ξεκίνησε το 717 μ.Χ., όταν ο Taicho Daishi, ένας από τους μεγαλύτερους δασκάλους… Βουδισμού στην ιστορία της Ιαπωνίας, αναρριχήθηκε στο όρος Hakusan για τις εκπαιδευτικές ασκήσεις του. Ένα βράδυ, την ώρα που κοιμόταν, το Πνεύμα του Βουνού εμφανίστηκε στον ύπνο του και του μίλησε για μια θαυματουργή πηγή στο χωριό Awazu, 20-24 χιλιόμετρα από τους πρόποδες του βουνού.
Ήταν εντολή να ταξιδέψει σε αυτό το θαυμάσιο μέρος και, με τη βοήθεια των κατοίκων, να βρει την πηγή και να θεραπεύσει στη συνέχεια με το νερό της πολλούς ανθρώπους της περιοχής. Ο Garyo Hoshi, που ήταν πιστός μαθητής του Taicho Daishi, πήρε εντολή από το δάσκαλο να χτίσει ένα κτίριο κοντά στη θερμή πηγή, όπου ο κόσμος θα μπορούσε να απολαμβάνει διάφορες θεραπείες. Aυτό το κτίριο έγινε από τότε ξενοδοχείο!
24wro

Ήρωες και μάρτυρες - Ίτσιος Δημήτριος του Ευσταθίου

Μια απίστευτη ιστορία: 38.000 ΟΧΙ στη Γερμανία από έναν Έλληνα!

- Ίτσιος Δημήτριος του Ευσταθίου...

- Παρών!

Ο Ουϊνστον Τσώρτσιλ είχε πει το ιστορικό "οι ήρωες πολέμανε σαν Έλληνες". Όπως φάνηκε βέβαια εκ των υστέρων δεν ήταν μόνο αναγνώριση του αγώνα των Ελλήνων ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα, αλλά και εκδήλωση της ανησυχίας του,γι΄ αυτό τον λαό που στα πολύ δύσκολα με κάποιο μαγικό τρόπο αφυπνίζεται, ενώνεται, πολεμά μέχρι θανάτου για την εθνική του αξιοπρέπεια. Γι' αυτό και αμέσως μετά τα καλά και θερμά του λόγια, ο Τσώρτσιλ, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εθνικό διχασμό που ακολούθησε το τέλος της Κατοχής.

Δεν γνωρίζουμε αν ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε στο μυαλό του κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό που τον έκανε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τη μαχητικότητα των Ελλήνων. Δεν γνωρίζουμε αν είχε ακούσει ποτέ την ιστορία ενός Έλληνα λοχία που έχοντας απέναντί του τη πιο σύγχρονη πολεμική μηχανή της εποχής, έμεινε μόνος του μέσα σ΄ ένα πολυβολείο και "έριξε" 38.000 σφαίρες εναντίον των Γερμανών εισβολέων! Σταμάτησε όταν του τελείωσαν οι σφαίρες και αφού είχε προξενήσει απίστευτες απώλειες στους Γερμανούς!

Η ιστορία του λοχία Δημήτρη Ίτσιου και το τραγικό του τέλος είναι ίσως ένα μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να σε αναγκάσει να σκύψεις,αν δεν το επιτρέψεις εσύ ο ίδιος.

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γέννησε τον αδερφό του!

egyos1 ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γέννησε τον αδερφό του!Η κοιλιά του Ινδού Σάντζου Μπάγκατ ήταν τόσο μεγάλη κάποτε, που έμοιαζε με εννέα μηνών εγκύου, ενώ του προκαλούσε και μεγάλα προβλήματα στην αναπνοή.
Τελικά,… κατέφυγε στη λύση της εγχείρησης, αλλά όταν ο γιατρός άνοιξε την κοιλιά του δεν πίστευε στα μάτια του.
«Πρώτα βγήκε το ένα μέλος», λέει ο κ. Μεχτά και συνεχίζει: «ύστερα ένα άλλο, κατόπιν μαλλιά, άλλα μέλη, γεννητικά όργανα… Τι είχε γίνει; Ο Μπάγκατ «κυοφορούσε» το σώμα του δίδυμου αδερφού του, κάτι που αποτελεί μια από τις φοβερά σπάνιες ιατρικώς παρατηρημένες περιπτώσεις. 
 By: ierosagon

Η φράση της εβδομάδας: Το Μέγαρο Μαξίμου

Ήταν ευεργέτης ο Δημήτριος Μάξιμος;
Και μία άσχετη απορία: “Τι κατάληξη θα έχει, και πόσο έχει στοιχίσει μέχρι τώρα, η επιχείρηση “μεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου” από το Μέγαρο Μαξίμου στον έκτο όροφο του Yπουργείου Eσωτερικών; (Λεπτομέρειες στο 24grammata.com)”

Νεκρός έξω από την πόρτα της!!!

Το μεγαλύτερο σοκ της ζωής της έμελλε να περάσει μία γυναίκα 62 ετών από τα Ψαχνά Ευβοίας, όταν το απόγευμα της Δευτέρας άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και αντίκρισε ένα πτώμα.Ο νεκρός άνδρας που βρέθηκε στον προαύλιο χώρο της οικίας της 62χρονης, είναι ινδικής καταγωγής, περίπου 45 ετών.
Η 62χρονη, μόλις ξεπέρασε το πρώτο σοκ, ενημέρωσε την αστυνομία. Ο νεκρός άνδρας ήταν σε ύπτια θέση και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έφερε κακώσεις ή άλλα σημάδια που να δείχνουν εγκληματική ενέργεια.
Ο άτυχος άνδρας ήταν γνωστός στην περιοχή, αφού διέμενε εκεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, και οι αστυνομικοί περιμένουν τη νεκροψία-νεκροτομή που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου, ενώ παράλληλα ερευνούν την υπόθεση.
lamiareport.gr

Καιάδας:Αλήθειες και μύθοι

Σύμφωνα με την παράδοση, οι Λακεδαιμόνιοι έριχναν στον Καιάδα τους καταδικασμένους σε θάνατο κακούργους, τους αιχμαλώτους πολέμου και τα ασθενικά βρέφη. Η μέχρι σήμερα ερευνητική προσπάθεια στο γνωστό ως Καιάδας, σπηλαιοβάραθρο της Τρύπης δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει την παρουσία οστών βρεφών ή μικρών παιδιών, ενώ έχει εντοπίσει στο εσωτερικό του μεγάλο αριθμό σκελετικών ευρημάτων, τα οποία ανήκουν κατά κύριο λόγο σε άνδρες βιολογικής ηλικίας 18-35 ετών.


Έτσι, σύμφωνα με τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Π. Θέμελη, το σπηλαιοβάραθρο της Τρύπης πρέπει να χρησιμοποιήθηκε από τους Σπαρτιάτες, κυρίως στη διάρκεια των μεσσηνιακών πολέμων (8ος-5ος αι. π.Χ.), για τον «καταποντισμό» των εχθρών τους ή και κοινών καταδίκων.