Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Στοιχειωμένη πόλη σπέρνει τον τρόμο και "γεννά" ταινίες

Μια πόλη φάντασμα προκαλεί ανατριχίλα αλλά και περιέργεια στους επισκέπτες του Ντουμπάι, οι οποίοι συχνά ταξιδεύουν 1,5 ώρα μακριά για να την εξερευνήσουν στο γειτονικό εμιράτο Ρας Ελ Κέιμα.
Μια παλιά επιγραφή έξω από τις πύλες της πόλης αναφέρουν το όνομα Τζαζίρα Αλ Χάμπρα αλλά φαίνεται ότι η στοιχειωμένη πόλη φέρει πολλά ονόματα.

Πρόκειται για ένα ερειπωμένο, σκοτεινό και σιωπηλό ψαροχώρι, στοιχειωμένο από τις δυνάμεις του κακού. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν όσοι έχουν ακούσει τις ιστορίες για το χωριό και όσοι επισκέφθηκαν την πόλη.
Οι θρύλοι αυτοί έδωσαν μάλιστα αφορμή για μυθοπλασίες και γραφή πολλών θρίλερ, όπως το "Τζινίν" την τελευταία κινηματογραφική επιτυχία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πρωταγωνίστρια της ταινίας χρειάστηκε να υποβληθεί σε εναλλακτική θεραπεία για να διώξει από πάνω της την αρνητική ενέργεια που απέκτησε στην πόλη φάντασμα.
Όσοι θαρραλέοι τουρίστες αποφασίζουν, πάντως, να επισκεφθούν την Τζαζίρα Αλ Χάμπρα, δέχονται πρώτα τις προειδοποιήσεις από τις Αρχές ότι ο κίνδυνος παραμονεύει …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου