Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ενας αστυνομικός που «βλέπει... οράματα», αναστατώνει την ΕΛ.ΑΣ

Ένας αστυνομικός που «βλέπει... οράματα», αναστατώνει την ΕΛ.ΑΣ. Ο αστυνομικός φέρεται - σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων του - να έχει εν ώρα υπηρεσίας παραισθήσεις, να βλέπει οπτασίες και να έχει αλλόκοτες αντιδράσεις που καθιστούν κάθε ενέργειά του απρόβλεπτη. 


Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισαν τον αφοπλισμό του ένστολου, ωστόσο η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει γενική αναταραχή σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας, με αναφορές ότι «κάποιοι χρησιμοποιούν ανύπαρκτα ψυχολογικά προβλήματα για να εκδικούνται και να εξοντώνουν συναδέλφους τους». Ηδη σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας έχει προκληθεί γενική «σύρραξη» μεταξύ των ένστολων με μηνύσεις για «ψεύτικα οράματα» και για ύποπτες σκοπιμότητες πίσω από τις εξετάσεις των ψυχολογικών τεστ που περνούν οι αστυνομικοί.
Προ μερικών ημερών ένας 26χρονος αστυνομικός Αστυνομικού Τμήματος της Αθήνας έλαβε εντολή να επισκεφθεί τα ιατρεία της ΕΛ.ΑΣ -στα πλαίσια περιοδικών εξετάσεων- όπου ανάμεσα στα άλλα θα υποβαλλόταν και σε ψυχολογικό τεστ. Ο αστυνομικός ακολούθησε τη συγκεκριμένη διαδικασία και πληροφορήθηκε μετά το τέλος των τεστ, ότι θα πρέπει να παραδώσει το υπηρεσιακό όπλο του.


Οταν ρώτησε τους αρμοδίους των ιατρείων της ΕΛ.ΑΣ γιατί έλαβαν μία τέτοια απόφαση, του έδειξαν επιστολή, που είχε αποσταλεί από αρμόδιους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος. Σε αυτή αναφερόταν ότι ο εξεταζόμενος αστυνομικός «έβλεπε περίεργα οράματα στην διάρκεια της υπηρεσίας του, είχε ψυχολογικές μεταπτώσεις και απρόβλεπτες αντιδράσεις. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην υπηρεσιακή του απόδοση αλλά και στην συμπεριφορά του απέναντι στους πολίτες και τους συναδέλφους του».


Ο αστυνομικός φέρεται να εξοργίστηκε από την συγκεκριμένη επιστολή -καταγγελία προς τους γιατρούς της ΕΛ.ΑΣ. Η οργή του εστιάστηκε σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που υπέγραφε την επιστολή και ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε άλλη παράνομη δραστηριότητα -σχετικά με οικονομικές συναλλαγές- και είχε αντιμετωπίσει πειθαρχικές ποινές.

Ο ένστολος που αφοπλίσθηκε λόγω «ψυχολογικών προβλημάτων» απείλησε με μηνύσεις τους συναδέλφους του και μίλησε για μεθόδευση που είχε στόχο την υπηρεσιακή του εξόντωση. Στο αστυνομικό τμήμα επικρατεί τις τελευταίες ημέρες πανδαιμόνιο με τους αστυνομικούς να αλληλοκατηγορούνται για την υπόθεση του συναδέλφου τους που «βλέπει οράματα». Οι πληροφορίες για την «σύγκρουση» αυτή έφθασαν στους ανώτατους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών που έχουν ζητήσει να ενημερωθούν για τον φάκελο του «αστυνομικού με τις παραισθήσεις» και διέταξαν τη διενέργεια σχετικής έρευνας. Παράλληλα έχουν προωθήσει τη διαδικασία προκειμένου ο εν λόγω αστυνομικός να εξετασθεί και από την δευτεροβάθμια ιατρική επιτροπή προκειμένου να υπάρχει οριστική γνωμάτευση για την ψυχολογική κατάσταση του.

«Το Βήμα» επικοινώνησε τις τελευταίες ώρες με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που δήλωσαν ότι είναι ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα του αστυνομικού τμήματος της Αθήνας και προχωρούν σε κινήσεις «προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου